Interactie met apps en mensen bij u in de buurt

U kunt uw telefoon gebruiken om mensen in de buurt te vinden en hiermee interactie te hebben. U en uw vrienden kunnen bijvoorbeeld games spelen of samenwerken in apps die werken met de functie 'Dichtbij'.

Belangrijk:

Wat je nodig hebt

Voor interactie met andere mensen:

• U moet zich op minder dan dertig meter afstand van de andere persoon bevinden.
  • Zowel u als de mensen met wie u interactie wilt hebben, moeten dezelfde app hebben.
  • De app waarin u wilt samenwerken, moet werken met de functie 'Dichtbij'.

Hoe de functie 'Dichtbij' werkt

Als u een app opent die werkt met de functie 'Dichtbij' en u zich in de buurt bevindt van iemand die dezelfde app heeft geopend, worden jullie op jullie telefoons gevraagd om verbinding te maken met elkaar.

Voor de functie 'Dichtbij' worden kleine hoeveelheden wifi- of mobiele data gebruikt om verbinding te maken met Google en informatie over gedeelde apps te ontvangen.

Met de functie 'Dichtbij' wordt geen persoonlijke informatie van uw telefoon bijgehouden, gecontroleerd of gestuurd. Als u hiervoor toestemming geeft, wisselen apps die werken met de functie 'Dichtbij' informatie met elkaar uit via met externe servers. De apparaten met functionaliteit voor delen staan niet rechtstreeks met elkaar in verbinding.

Controleren welke apps werken met de functie 'Dichtbij'

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Privacy En dan Privacydashboard En dan Andere rechten bekijken.
  3. Tik op Apparaten in de buurt.
  4. Als je meldingen voor Dichtbij wilt uitzetten vanuit een app, tik je op de app. Tik dan onder 'Toegang tot apparaten in de buurt voor deze app' op Niet toestaan.

Tip: Als u meldingen van 'Dichtbij' uitschakelt voor een app, werkt de app nog steeds op uw telefoon.

Problemen oplossen: instellingen en verbindingen controleren

'Bluetooth' en 'Locatie'
  • Als u meldingen van Dichtbij wilt ontvangen, moeten Bluetooth en Locatie zijn ingeschakeld.
  • Als u een app de functie Dichtbij laat gebruiken, en Bluetooth of Locatie is uitgeschakeld, vraagt uw telefoon u om deze in te schakelen.
Wifi- of mobiele verbinding controleren

Tip: Als u meer informatie wilt over hoe een bepaalde app de functie 'Dichtbij' gebruikt, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.