Mijn reparatiestatus checken

Updates over de reparatiestatus krijgen

Ga naar je reparatiegeschiedenis in de Google Store voor meer informatie over je reparatie per post. Neem contact op met je reparatiepartner voor updates over je reparatie in een fysiek reparatiecentrum. Als je de reparatiepartner het e-mailadres hebt gegeven dat aan je Google-account is gekoppeld, vind je de informatie over je reparatie in een fysiek reparatiecentrum ook in je reparatiegeschiedenis.

Reparatiegeschiedenis bekijken

Er ontbreken reparatie-updates

Check de tijdschema's hieronder als je reparatiegeschiedenis nog niet is geüpdatet.

Opsturen per post:

• Het reparatieproces per post duurt maximaal 10 werkdagen nadat je het artikel hebt verstuurd.
  • Als je een prepaidpakket voor verzending aanvraagt, sturen we dit binnen 2 werkdagen naar je toe.
  • Als na inspectie blijkt dat je reparatieorder moet worden geüpdatet, vragen we je per e-mail om toestemming: 'Actie vereist: wijzigingen in reparatieorder moeten onmiddellijk worden goedgekeurd, RMA xxx'
  • Nadat je de uiteindelijke kosten hebt goedgekeurd en het betaalproces hebt doorlopen, wordt de bestelling binnen 3 werkdagen afgerond. Als je de update weigert, wordt je apparaat niet gerepareerd en wordt het binnen 2 werkdagen naar je teruggestuurd.

Fysiek reparatiecentrum:

• Als je een update wilt hebben over de status van de reparatie, neem je contact op met de reparatiepartner waar je je apparaat naartoe hebt gebracht.
Kan de verzendstatus niet vinden

Check je reparatiegeschiedenis in de Google Store voor trackinginformatie en updates over je reparatie per post. Je kunt ook trackingcodes of trackinglinks van je provider gebruiken om reparatie-updates te krijgen.

Voor prepaidpakketten: Check de e-mails van de Google Store met trackinglinks. Je kunt ook je bestelgeschiedenis van de Google Store checken.

Selecteer Reparaties en vervangingen rechtsboven op de pagina met de bestelgeschiedenis om je reparatiegeschiedenis op te vragen.

Je kunt je verzendpakket volgen in je bestelgeschiedenis van de Google Store.

Je reparatie annuleren

Volg de onderstaande instructies om je reparatie per post of in een fysiek reparatiecentrum te annuleren.

Opsturen per post:

Belangrijk: Je kunt een reparatieorder alleen annuleren voordat je het apparaat opstuurt. Als je geen actie onderneemt voor je reparatieorder, wordt deze binnen 30 dagen automatisch geannuleerd.

Fysiek reparatiecentrum:

• Als je je reparatieorder wilt annuleren of veranderen, neem je contact op met je lokale reparatiepartner.

Problemen met het maken van reparatieorders oplossen

Kan geen reparatieorder maken

Als je een foutmelding krijgt bij het afrekenen, neem je contact op met support. Houd je contactgegevens en informatie over de fout bij de hand.

Neem contact op met het Pixel-supportcentrum voor hulp bij Pixel-reparaties. Het is handig als je de IMEI bij de hand hebt. Meer informatie over hoe je de IMEI van je Pixel-telefoon vindt

Neem contact op met de support van de Pixel Tablet voor hulp bij tabletreparaties. Het is handig als je het serienummer bij de hand hebt. Meer informatie over hoe je het serienummer van je Pixel Tablet vindt

Kan het type reparatie niet vinden
Selecteer tijdens het reparatieproces alle problemen die de staat van je artikel het best beschrijven. De reparatiepartner checkt je apparaat zodra het is ontvangen om te bepalen wat er moet worden gerepareerd.
Gedeeltelijke reparaties zijn niet beschikbaar

Reparaties moeten worden uitgevoerd voor alle schade aan het apparaat binnen en buiten de garantie. Er worden kosten in rekening gebracht voor reparaties buiten de garantie.

Voor reparatie van apparaten geldt een garantie van 90 dagen. Als je al garantie hebt, maar deze minder dan 90 dagen is, wordt de garantie tot maximaal 90 dagen verlengd. De reparatiepartner voert in deze periode de reparaties uit.

Het fysieke reparatiecentrum kan het apparaat niet repareren
Als de reparatie-onderdelen niet beschikbaar zijn of als je apparaat niet meer kan worden gerepareerd, neem je contact op met het Pixel-supportcentrum.

Inzicht in de kosten en betalingen

Meer informatie over autorisaties en kosten voor reparaties

Opsturen per post:

Als je je reparatieorder plaatst, wordt je betaalmethode geautoriseerd voor de geschatte reparatiekosten. Zodra de inspectie is afgerond en als er geen andere onderdelen van je apparaat hoeven te worden gerepareerd, worden de kosten in rekening gebracht en wordt de reparatie gestart.

Als na inspectie blijkt dat er nog andere onderdelen van je apparaat moeten worden gerepareerd, nemen we via e-mail contact met je op. Je hebt 10 dagen de tijd om de geüpdatete kosten te accepteren en te betalen, of de update te weigeren. Als we in die tijd niets van je horen, sturen we het apparaat ongerepareerd terug en worden er geen kosten in rekening gebracht.

Fysiek reparatiecentrum:

Als je het apparaat bij een reparatiepartner hebt afgegeven en er tijdens de inspectie meer schade wordt vastgesteld, wordt er contact met je opgenomen over de extra reparatiekosten. Je moet de kosten accepteren om de reparatie te starten.

Alleen voor EMEA-reparaties kun je aanvullende kosten weigeren voor cosmetische reparaties, zoals krassen op het scherm.

Vragen over reparatiekosten in de garantieperiode

Het is mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht, zelfs binnen de garantieperiode van je apparaat, omdat de fabrieksgarantie niet van toepassing is op bepaalde typen schade. Enkele soorten schade die vaak worden uitgesloten, zijn barsten in het scherm en vloeistofschade. Interne schade is misschien niet zichtbaar.

De werkelijke reparatiekosten kunnen hoger zijn dan de schatting. Als er een verschil is tussen de schatting en de werkelijke kosten, krijg je een bevestigingsmail om de kostenwijziging goed te keuren.

Vragen over aanvullende kosten na inspectie van het apparaat

Opsturen per post:

Als er tijdens de inspectie meer schade wordt gevonden, wordt je gevraagd de nieuwe kosten goed te keuren voordat de reparatie kan worden gestart.

Je hebt 10 dagen de tijd om de geüpdatete kosten te accepteren en te betalen. Als je de update weigert of als we niet op tijd van je horen, sturen we je apparaat zonder reparaties terug.

Neem contact op met het Helpcentrum van de Google Store voor meer informatie over reparaties per post.

Fysiek reparatiecentrum:

Als er tijdens de inspectie van je afgegeven apparaat meer schade wordt gevonden, wordt je gevraagd de nieuwe kosten goed te keuren voordat de reparatie kan worden gestart.

Onjuist bedrag in rekening gebracht voor gewijzigde of geannuleerde order
Als het verkeerde bedrag voor een geüpdatete reparatieorder in rekening is gebracht of als er kosten in rekening zijn gebracht voor een geannuleerde reparatieorder, houd je het IMEI-nummer en bestelnummer bij de hand en neem je contact op met het Pixel-supportcentrum.

Problemen met apparaten na een reparatie

Voor reparatie van apparaten geldt een garantie van 90 dagen. Als je al garantie hebt, maar deze minder dan 90 dagen is, wordt de garantie tot maximaal 90 dagen verlengd. De reparatiepartner voert in deze periode de reparaties uit.

Als je dezelfde problemen hebt met het apparaat dat je per post hebt opgestuurd voor reparatie, neem je contact met ons op.

Als je problemen hebt met een apparaat dat is ingeleverd voor reparatie, neem je contact op met je reparatiepartner.

Als er nieuwe problemen met je apparaat zijn, start je een nieuw reparatieverzoek.