Muziek luisteren, bellen en meer via je Pixel-telefoon

Je kunt naar muziek, telefoongesprekken, video's en andere geluiden luisteren op je telefoon. Je kunt de ingebouwde luidsprekers van de telefoon gebruiken, of audioaccessoires zoals hoofdtelefoons, oordopjes en speakers.

Op de Pixel 4a (5G) en hoger kun je adaptief geluid inschakelen om de geluidskwaliteit van de speaker van je telefoon te verbeteren.

Je audio en video snel bedienen

• Als je wilt zien wat er op je telefoon wordt afgespeeld, swipe je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Als je de app wilt openen waarmee de media wordt afgespeeld, tik je op het deelvenster.
  • Als je meerdere media-apps gebruikt, swipe je naar rechts of links om de app te vinden.
  • Als je wilt wijzigen waar het geluid wordt afgespeeld, tik je rechtsboven in het deelvenster op de naam van je audioaccessoire (bijvoorbeeld Speakers of Pixel Buds).

Adaptief geluid (Pixel 4a (5G) en hoger) inschakelen

Belangrijk: Als je adaptief geluid wilt gebruiken, ga je na of je de nieuwste Android-software hebt. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt Check daarna in de Play Store of je de meest recent versie gebruikt van de app voor personalisatieservices voor het apparaat.

Adaptief geluid werkt alleen op je Pixel-telefoon. De functie werkt niet met geluid dat wordt afgespeeld via externe speakers of hoofdtelefoons.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Adaptief geluid.
  3. Zet Adaptief geluid aan.

Problemen met het geluid oplossen

Meld je bij de Pixel-gebruikerscommunity voor meer probleemoplossende tips.

Kiezen hoe je wilt luisteren

Je kunt naar je telefoon luisteren via de ingebouwde speakers of met andere audioaccessoires.
Optie 1: Luisteren via de speakers van je telefoon
Je telefoon speelt standaard geluid af via de ingebouwde luidsprekers. Kijken waar de luidsprekers van je telefoon zich bevinden
Optie 2: Bluetooth-hoofdtelefoons of -speakers koppelen
Als je een hoofdtelefoon of speakers aan je telefoon koppelt via bluetooth, wordt het geluid afgespeeld via het accessoire. Meer informatie over hoe je bluetooth-accessoires koppelt
Optie 3: Een hoofdtelefoon of speakers aansluiten
Als je een hoofdtelefoon of speakers aansluit op je telefoon, wordt het geluid afgespeeld via het accessoire.
Alle Pixel-telefoons werken met audioaccessoires met een USB-C- of bluetooth-verbinding. De Pixel 3a, 4a en 4a (5G) hebben ook een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Met een adapter werken andere Pixel-telefoons ook met audioaccessoires met een 3,5mm-aansluiting. Meer informatie over wat er bij je telefoon wordt geleverd

Aanbevolen accessoires gebruiken

Als een hoofdtelefoon de aanduiding 'Made by Google' (Gemaakt door Google) of 'Made for Google' (Gemaakt voor Google) bevat, garanderen we dat het accessoire geschikt is voor Pixel-telefoons. Andere digitale audioaccessoires kunnen ook werken met Pixel-telefoonsZoek accessoires in de Google Store.

Als je een Pixel 3 of Pixel 2 hebt, werkt de hoofdtelefoonadapter die bij je telefoon is geleverd met 3,5mm-accessoires die voldoen aan de Android-vereisten voor headsets. Als je hoofdtelefoon niet werkt met de adapter, neem je contact op met de fabrikant om te vragen of de hoofdtelefoon voldoet aan de vereisten.