Gebaren gebruiken op je Pixel-telefoon

U kunt uw telefoon bedienen door gebaren te gebruiken. U kunt bepaalde gebaren in- en uitschakelen.

Belangrijk:

Gebaren in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Gebaren.
  3. Tik op het gebaar dat u wilt wijzigen.
Tip: Als u meer wilt weten over toegankelijkheidsgebaren, kunt u meer informatie lezen over TalkBack-gebaren en vergroting

Meldingen bekijken

• Over vingerafdruksensor vegen voor meldingen
    Als uw Pixel-telefoon een vingerafdruksensor heeft, kunt u door omlaag te vegen op de sensor uw meldingen controleren terwijl uw telefoon ontgrendeld is.
  • Tikken om telefoon te controleren
    Als uw telefoon is vergrendeld, kunt u uw meldingen lezen door op het scherm te tikken.
  • Optillen om telefoon te controleren
    Als uw telefoon is vergrendeld, kunt u uw meldingen lezen door uw telefoon op te tillen.
    Bekijk hoe u de telefoon kunt optillen om uw telefoon te controleren

Oppakken om telefoon te checken

Tip: Ontdek hoe u uw meldingen kunt beheren.

Uw apps vinden

Snel tikken om een app te openen of een taak uit te voeren

Belangrijk: Deze functie werkt alleen op de Pixel 4a (5G) en hoger.

Je kunt met 2 tikken op de achterkant van je telefoon een screenshot maken of media afspelen en pauzeren. Je kunt ook meldingen tonen of een app openen. Zo wijzig je de instellingen:

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Ga naar Systeemen danGebarenen danSnel tikken.
  3. Zet Snel tikken gebruiken aan.
  4. Kies een actie.
    • Selecteer App openen als je een app wilt openen. Tik naast App openen op Instellingen Instellingen. Selecteer daarna een app.

Tik 2 keer op de achterkant van je telefoon om de actie uit te voeren.

Uw camera openen of tussen camera's schakelen

• Naar camera schakelen
    U kunt vanaf elk scherm uw camera openen door twee keer op de aan/uit-knop van uw telefoon te drukken.
  • Schakelen tussen camera's
    Als de camera is geopend, kunt u tussen de camera aan de voorzijde en achterzijde schakelen door uw telefoon twee keer vanuit de pols te draaien.
    Bekijken hoe u tussen camera's schakelt

Twee keer draaien voor selfiemodus

Uw telefoon snel op stil zetten

Muziek beluisteren (alleen voor de Pixel 4)

U kunt over uw telefoon zwaaien om een nummer over te slaan of terug te gaan naar een nummer dat u zojuist heeft afgespeeld. Meer informatie over hoe u snelle gebaren inschakelt

Bekijken hoe u nummers kunt overslaan

Nummers overslaan

Tegen de Assistent praten

• Vegen vanuit de hoek
    Als je navigatie met gebaren gebruikt, kun je de Google Assistent openen door vanuit de rechter- of linkerhoek van het scherm te vegen. Meer informatie over hoe je je telefoon bedient
  • In je telefoon knijpen (Pixel 2-4)
    Als je de Google Assistent wilt gebruiken, kun je in de onderste helft van je telefoon knijpen. Op de Pixel 1 en 4a werkt knijpen niet, dus zeg je 'Hey Google'. Meer informatie over hoe je praat met de Google Assistent
    Tip: Als u wilt wijzigen hoe hard u moet knijpen, opent u de app Instellingen En dan Systeem En dan Gebaren En dan Active Edge.
  • Aan/uit-knop ingedrukt houden

Houd op de Pixel 6 en hoger de aan/uit-knop ingedrukt om de Google Assistent te gebruiken.

Op de Pixel 3 tot en met de Pixel 5a (5G) wijzig je de instellingen als je de aan/uit-knop wilt gebruiken om met de Assistent te praten:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Systeem > Gebaren.
    3. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
    4. Zet Vasthouden voor de Assistent aan.
    Tip: Als je wilt wijzigen hoelang je moet drukken, open je de app Instellingen. Tik op Systeem En dan Gebaren En dan Aan/uit-knop ingedrukt houden.
Bekijken hoe u in uw telefoon knijpt

In je telefoon knijpen