Gegevens overzetten van een BlackBerry of Windows Phone naar een Pixel-telefoon

Nadat je bent ingelogd, worden de gegevens die je in je Google-account hebt opgeslagen, automatisch weergegeven op je Pixel-telefoon. Je kunt de onderstaande stappen uitvoeren om andere gegevens over te zetten.

Belangrijk:

• De Quick Switch-adapter die bij je Pixel wordt geleverd, werkt niet met BlackBerry of Windows Phone.
  • Als je gegevensopslag vol is op basis van de capaciteit van je apparaat, kan de gegevensoverdracht worden onderbroken. Check je opslagcapaciteit voordat je de gegevensoverdracht start.

Stap 1: Kopiëren voorbereiden

1. Laad beide telefoons op.
  2. Synchroniseer je BlackBerry of Windows Phone met je Google-account.
  3. Plaats je simkaart in de Pixel-telefoon. Meer informatie
    Tip: Als Google Fi je mobiele provider is, kun je een e-simkaart of simkaart gebruiken.
  4. Schakel je Pixel-telefoon in.
  5. Tik op Starten En dan Instellen als nieuw apparaat. Volg de stappen op het scherm.
    • Als je een andere optie kiest, wordt het bericht 'De telefoon wordt mogelijk niet ondersteund' weergegeven.
    • Als de knop Starten niet wordt weergegeven, is je Pixel al ingesteld. Je kunt je gegevens echter nog steeds op elk gewenst moment kopiëren.

Stap 2: Je gegevens kopiëren

Contacten kopiëren

Contacten van je Google-account blijven gebruiken

Als je al contacten in je Google-account gebruikt, bijvoorbeeld in Gmail, worden die weergegeven in de communicatie-apps op je Pixel-telefoon. Meer informatie over het gebruik van contacten op je telefoon

Contacten van een andere e-mailprovider toevoegen

Als je contacten gebruikt met een andere webmailprovider, kun je deze contacten importeren in je Google-account. Je kunt bijvoorbeeld contacten importeren uit Outlook, Hotmail, Yahoo en AOL. Meer informatie over het importeren van contacten vanuit een andere e-mailprovider

Contacten op een simkaart toevoegen

Als je contacten op een simkaart zijn opgeslagen, kun je deze importeren. Meer informatie over het importeren van contacten van een simkaart

Afspraken in een agenda kopiëren

Google Agenda blijven gebruiken

Als je Google Agenda al gebruikt, open je de Agenda-app Agenda op je Pixel-telefoon. Je ziet dan je afspraken. Agenda synchroniseren met een telefoon of tablet

Afspraken uit een andere agenda-app toevoegen

Je kunt afspraken van de meeste agenda-apps importeren in Google Agenda. Je kunt bijvoorbeeld afspraken uit Outlook Agenda importeren. Meer informatie over het importeren van afspraken in Google Agenda en het gebruik van Google Agenda

Muziek, foto's, video's, bestanden en mappen kopiëren

Kopiëren vanuit je Google-account

Je kunt content op je huidige telefoon of computer uploaden naar je Google-account. Je Pixel-telefoon geeft de content automatisch in je Google-account weer. Meer informatie over:

Kopiëren met een USB-kabel

Je kunt een USB-kabel gebruiken om content op je computer rechtstreeks over te zetten naar je telefoon. Meer informatie over hoe je bestanden overzet tussen je telefoon en computer.

Stap 3: Functies van 'Switch to Android'

E-mail instellen

Gmail blijven gebruiken

Als je Gmail al gebruikt, open je de Gmail-app op je Pixel-telefoon. Je e-mail wordt weergegeven. Meer informatie over het gebruik van Gmail op je telefoon

Gmail voor het eerst instellen

Meer informatie over inloggen bij Gmail en het beheren van je Gmail-account..

Apps downloaden

Je kunt veel van de apps die op je Windows Phone of BlackBerry waren geïnstalleerd, downloaden via Google Play.

Misschien moet je betalen voor de Android-versie van bepaalde apps. Als je abonnementsservices kosteloos wilt overzetten naar je Pixel-telefoon, log je in nadat je de app hebt gedownload. Meer informatie over hoe je aan de slag gaat met Google Play-apps en -games