Gegevens overzetten van een Android-telefoon naar een Pixel

Je kunt gegevens kopiëren, zoals tekstberichten, foto's, muziek, contacten, agenda's en apps. In onze stapsgewijze tutorial leer je hoe je overstapt van een Android-telefoon naar een Pixel-telefoon.

Belangrijk: Als je gegevensopslag vol is op basis van de capaciteit van je apparaat, kan de gegevensoverdracht worden onderbroken. Check je opslagcapaciteit voordat je de gegevensoverdracht start.

Items die je naar je Pixel kunt kopiëren

Wat er tijdens het instellen wordt gekopieerd

Je belangrijke gegevens worden overgezet naar de Pixel.

Als je overstapt naar een Pixel, hoef je niet vanaf nul te beginnen. Je kunt alles wat je nodig hebt makkelijk overzetten vanaf je huidige telefoon, zoals:

• Apps en app-gegevens (voor apps die beschikbaar zijn op Google Play)
  • Muziek, foto's en video's
  • Google-accounts
  • Contacten die op je telefoon of een simkaart zijn opgeslagen
  • Tekstberichten (sms en mms)
  • Multimedia in tekstberichten
  • Wifi-inloggegevens
  • De meeste telefooninstellingen (verschilt per telefoon en Android-versie)
  • Achtergrond
  • Gespreksgeschiedenis
  • Wekkers
  • Wachtwoorden in Google Wachtwoordmanager (als je hetzelfde Google-account gebruikt)
  • Je abonnementsservices zoals Spotify of Fitbit (log gewoon in bij de service op je Pixel)

Als je via je Pixel-telefoon inlogt op je Google-account, kun je het volgende bekijken:

• E-mail
  • Contacten
  • Agenda-afspraken
  • Alle andere informatie die aan je Google-account is gekoppeld

Nadat je de telefoon voor het eerst hebt ingesteld, kun je ook het volgende overzetten:

Belangrijk: Sommige apps en gegevens van derden worden misschien niet automatisch overgezet. Ga voor meer informatie naar g.co/pixel/copydatahelp.

Wat er tijdens het instellen niet wordt gekopieerd
  • Downloads, zoals pdf-bestanden
  • Foto's, video's en muziek die zijn opgeslagen in verborgen of vergrendelde mappen
  • Apps die niet afkomstig zijn uit de Google Play Store
  • Gegevens van apps die niet gebruikmaken van Android-back-ups
  • Andere accounts dan Google-accounts (en de bijbehorende gegevens)
  • Contacten en agenda's die zijn gesynchroniseerd met andere services dan Google
  • Ringtones
  • Bepaalde telefooninstellingen (dit verschilt per telefoon en Android-versie)

Gegevens overzetten

Gegevens overzetten op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro

Je kunt je Android-telefoon koppelen aan je nieuwe Pixel-telefoon om gegevens draadloos over te zetten.

Tip: Als je gegevens wilt overzetten via een USB-kabel in plaats van wifi, tik je 5 keer op de afbeelding op het scherm Apps en gegevens kopiëren. Je kunt dit ook doen als je je telefoons nog niet hebt gekoppeld.

Stap 1: Maak beide telefoons klaar voor instellen

Belangrijk: We raden een Google-account aan. Anders kun je geen apps downloaden en wordt bepaalde content niet naar je nieuwe Pixel-telefoon gekopieerd.

Je hebt het volgende nodig:

Stap 2: Koppel je telefoons

1. Zet zowel je bestaande Android-telefoon als je nieuwe Pixel-telefoon aan.
  2. Tik op je nieuwe Pixel-telefoon op Pixel- of Android-apparaat.
  3. Tik op je bestaande Android-telefoon in de melding op Instellen. Er verschijnt een QR-codescanner.
    • Je kunt de Camera-app ook handmatig openen om de QR-code te scannen.
  4. Scan met je bestaande Android-telefoon de QR-code op je nieuwe Pixel-telefoon.

Tip: De actieve wifi-verbinding van je bestaande Android-telefoon wordt overgezet naar je nieuwe Pixel-telefoon. Als je Android-telefoon geen verbinding met wifi heeft, verbind je de Pixel-telefoon met een wifi-netwerk.

Stap 3: Bereid je Pixel-telefoon voor

1. Stel je simkaart in. Indien beschikbaar kun je ook het volgende doen:
    • Download een e-simkaart van je provider. Volg de instructies op het scherm om de e-simkaart te downloaden.
    • Zet je simkaart of e-simkaart over naar je Pixel-telefoon. Volg de instructies op het scherm om deze over te zetten.
  2. Voer op je Pixel-telefoon de schermvergrendeling van je bestaande Android-telefoon in.
    • Je Google-accounts worden overgezet naar je Pixel-telefoon.
  3. Stel Ontgrendelen via gezichtsherkenning en Ontgrendelen met vingerafdruk in.

Stap 4: Kopieer gegevens vanaf je Android-apparaat

Als je je telefoon hebt gekoppeld in stap 2
Volg de instructies op het scherm om de gegevens te kiezen die je van je huidige Android-apparaat wilt kopiëren. Sommige gegevens die je kunt overzetten, zijn apps, Google-accounts en tekstberichten. Meer informatie over welke gegevens je kunt kopiëren

Tip: Als je de gegevens wilt overzetten met een USB-kabel in plaats van wifi, tik je 5 keer op de afbeelding op het scherm Kopieer gegevens vanaf je Android-apparaat. Je kunt dit ook doen als je je telefoons nog niet hebt gekoppeld.
Als je je telefoon niet hebt gekoppeld in stap 2
  1. Tik bij Kopieer gegevens vanaf je Android-apparaat 5 keer op het scherm en dan Volgende.
  2. Zet je Android-apparaat aan en ontgrendel het.
  3. Sluit het ene uiteinde van de Android-oplaadkabel aan op je Android-apparaat.
  4. Sluit het andere uiteinde aan op je Pixel-telefoon.
    • Als je een Quick Switch-adapter hebt, sluit je deze aan op je Pixel-telefoon.
    • Als je geen oplaadkabel hebt, kun je bepaalde gegevens draadloos overzetten.
  5. Volg de instructies op het scherm van je Android-apparaat.
  6. Je ziet een lijst van je gegevens op je Pixel-telefoon.
    • Tik op Kopiëren om alle gegevens te kopiëren.
    • Zo kopieer je alleen bepaalde gegevens:
      1. Zet uit wat je niet wilt kopiëren.
      2. Tik op Kopiëren.
  7. Je kunt je telefoon gebruiken als de overdracht is afgerond.

Tip: Bepaalde apps hebben tijd nodig om te downloaden en te installeren en het kan even duren voordat je ze ziet.

Als je je oude apparaat niet hebt of gegevens wilt terugzetten vanuit een cloudback-up
  1. Tik rechtsonder op het scherm 'Kopieer gegevens vanaf je Android-apparaat' op Volgende.
  2. Als je wordt gevraagd of je gegevens van een oud apparaat wilt herstellen, zoek je het apparaat waarvan je de gegevens wilt herstellen en tik je erop.
  3. Je ziet een lijst van je gegevens.
    • Tik op Herstellen om al je gegevens te herstellen.
    • Zo herstel je alleen bepaalde gegevens:
      1. Zet uit wat je niet wilt herstellen.
      2. Tik op Herstellen.
  4. Je kunt je telefoon weer gebruiken als de herstelprocedure is afgerond.

Stap 5: Krijg support

We staan 24/7 voor je klaar. Ga naar g.co/pixel/support voor meer informatie over je Pixel of om contact met ons op te nemen.

Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van je Pixel, open je de app Instellingen, scroll je naar Tips en support en tik je erop.

Gegevens overzetten op de Pixel 7 Pro en lager, waaronder de Fold

Stap 1: Bereid het instelproces van je nieuwe Pixel voor

1. Laad beide telefoons op.
  2. Installeer alle beschikbare updates op je huidige telefoon. Learn how to update Android.
  3. Zoek de items die je nodig hebt.See what comes with your Pixel phone.
    • Een kabel die werkt met je huidige telefoon, zoals de kabel die je gebruikt om de telefoon op te laden.
    • De Quick Switch-adapter, als je huidige telefoon of kabel een andere aansluiting dan USB-C heeft.
    • Je simkaart en de tool voor het plaatsen van de simkaart (tenzij Google Fi je mobiele provider is en je een e-simkaart gebruikt).
  4. Op je Pixel-telefoon:
    1. Zet je Pixel-telefoon aan.

Stap 2: Op je Pixel

Zet je Pixel aan en tik op Aan de slag. Je kunt de taal en visuele instellingen van je telefoon wijzigen.

Stap 3: Plaats je simkaart

1. Plaats je simkaart. Learn how to get a SIM card and insert it.
  2. Je ziet de knop Starten. If you don't see "Start," learn how to return to setup.

Stap 4: Verbind de telefoons met elkaar

Je kunt de telefoons met elkaar verbinden om gegevens naar je nieuwe Pixel-telefoon te kopiëren via:

• Een cloudback-up
  • Je oude telefoon met een kabel (aanbevolen)
  • Een wifi-verbinding (Android 12 of hoger)

Stap 5: Kopieer je gegevens

Gegevens kopiëren vanuit een cloudback-up
  1. Op je Pixel-telefoon:
    • Begin met instellen en tik op Starten.
    • Maak verbinding met een wifi-netwerk of je mobiele provider.
  2. Tik op Volgende als je wordt gevraagd of je apps en gegevens wilt kopiëren.
  3. Tik op Kun je je oude telefoon niet gebruiken? als je wordt gevraagd of je je oude apparaat wilt gebruiken.
  4. Volg de stappen op het scherm om in te loggen op je Google-account en toegang te krijgen tot je back-up.
Gegevens van je oude telefoon kopiëren met een kabel
  1. Op je Pixel-telefoon:
    • Tik op Starten.
    • Maak verbinding met een wifi-netwerk of mobiele provider.
  2. Tik op Volgende en dan Je gegevens kopiëren als je wordt gevraagd of je apps en gegevens wilt kopiëren.
  3. Tik op Volgende als je wordt gevraagd of je je oude apparaat wilt gebruiken.
  4. Zet je Android-apparaat aan en ontgrendel het.
  5. Sluit een van de uiteinden van de Android-oplaadkabel aan op je Android-apparaat.
  6. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je Pixel-telefoon of op de Quick Switch-adapter en sluit de adapter aan op je Pixel-telefoon.

Tip: Heb je geen kabel? Je kunt bepaalde gegevens draadloos overzetten.

7. Tik op je Android-apparaat op Vertrouwen.
  8. Je ziet een lijst van je gegevens op je Pixel-telefoon.
    • Tik op Kopiëren om alle gegevens te kopiëren.
    • Zo kopieer je alleen bepaalde gegevens:
      • Zet uit wat je niet wilt kopiëren.
      • Tik op Kopiëren.
  9. Je kunt je telefoon gebruiken als de overdracht is afgerond.

Tip: Bepaalde apps hebben tijd nodig om te downloaden en te installeren en het kan even duren voordat je ze ziet.

Gegevens kopiëren via wifi (Android 12 of hoger)
Belangrijk: Je kunt gegevens alleen via wifi overzetten als je huidige apparaat een Android-apparaat met Android 5 of hoger is en je nieuwe apparaat Android 12 of hoger gebruikt.
  1. Op je Pixel-telefoon:
    • Tik op Starten.
    • Maak verbinding met een wifi-netwerk of mobiele provider.
  2. Tik op Volgende en dan Je gegevens kopiëren als je wordt gevraagd of je apps en gegevens wilt kopiëren.
  3. Tik op Volgende als je wordt gevraagd of je je oude apparaat wilt gebruiken.
  4. Tik op Geen kabel? als je wordt gevraagd om de kabel van je oude telefoon te zoeken.
  5. Tik in de melding op OK.
  6. Zet je huidige telefoon aan en ontgrendel deze.
  7. Open op je huidige telefoon de melding om je nieuwe telefoon in te stellen.
  8. Je ziet een lijst met gegevens op je Pixel-telefoon.
    • Tik op Kopiëren om alle gegevens te kopiëren.
    • Zo kopieer je alleen bepaalde gegevens:
      • Zet uit wat je niet wilt kopiëren.
      • Tik op Kopiëren.
  9. Je kunt je telefoon gebruiken als de overdracht is afgerond.

Meer tips en support krijgen