Datan siirtäminen Android-puhelimesta Pixeliin

Voit kopioida dataa, kuten tekstiviestejä, kuvia, musiikkia, yhteystietoja, kalentereita ja sovelluksia. Ohjeita Androididsta Pixel-puhelimeen vaihtamiseen.

Tärkeää: Jos datan tallennustila on täynnä laitteen kapasiteetin perusteella, tiedonsiirto voi keskeytyä. Tarkista tallennuskapasiteetti ennen kuin aloitat tiedonsiirron.

Pixeliin kopioitavat kohteet

Mitä määrityksen aikana kopioidaan

Tärkeä datasi siirretään Pixeliin.

Pixeliin vaihtaminen ei tarkoita, että sinun pitää aloittaa alusta. Voit siirtää tarvitsemasi asiat helposti nykyisestä puhelimesta käyttöönoton aikana, mukaan lukien seuraavat:

• Sovellukset ja sovellusdata (Google Playssa saatavilla olevat sovellukset)
  • Musiikki, valokuvat ja videot
  • Google-tilit
  • Puhelimelle tai SIM-kortille tallennetut yhteystiedot
  • Tekstiviestit (SMS ja MMS)
  • Tekstiviestien multimediasisältö
  • Wi-Fi-kirjautumistiedot
  • Useimmat puhelimen asetukset (vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan)
  • Taustakuva
  • Soittohistoria
  • Hälytykset
  • Salasanat Google Salasanoista (jos käytät samaa Google-tiliä)
  • Tilauspalvelusi, esim. Spotify tai Fitbit (kirjaudu palveluun Pixelillä)

Kun kirjaudut Google-tilillesi Pixel-puhelimella, näet seuraavat:

• Sähköposti
  • Yhteystiedot
  • Kalenteritapahtumat
  • Muut Google-tiliisi yhdistetyt tiedot

Käyttöönoton jälkeen voit siirtää myös seuraavat asiat:

• Muut kuin Google-tilit ja niiden data, mukaan lukien yhteystiedot ja kalenteritapahtumat.
  • LINE-yhteystiedot ja chat-keskustelujen täysi historia (jos ne on varmuuskopioitu). Lue lisää chat-historian varmuuskopioinnista.
  • WhatsApp-chatin historia.

Tärkeää: Kaikkea kolmannen osapuolen dataa tai sovelluksia ei ehkä siirretä automaattisesti. Lue lisää osoitteesta g.co/pixel/copydatahelp.

Mitä määrityksen aikana ei kopioida
  • Ladatut tiedostot, kuten PDF-tiedostot
  • Piilotetuissa tai lukituissa kansioissa sijaitsevat valokuvat, videot ja musiikkitiedostot
  • Sovellukset, joita ei ole ladattu Google Play Kaupasta
  • Sovellustiedot, jos sovellus ei käytä Androidin varmuuskopiointia
  • Muut tilit kuin Google-tilit ja niiden data
  • Yhteystiedot ja kalenterit, jotka on synkronoitu muihin kuin Googlen palveluihin
  • Soittoäänet
  • Tietyt puhelimen asetukset (vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan)

Datan siirtäminen

Datan siirtäminen Pixel 8:lla ja Pixel 8 Prolla

Voit yhdistää Android-puhelimen uuden Pixel-puhelimen laitepariksi, jotta voit siirtää dataa langattomasti.

Vinkki: Jos haluat siirtää dataa USB-johdolla Wi-Fi-yhteyden sijaan, napauta "Kopioi sovelluksia ja dataa" ‐näytöllä olevaa kuvaa viisi kertaa. Voit tehdä näin, vaikka et olisi vielä muodostanut laiteparia puhelimista.

Vaihe 1: Valmistele molemmat puhelimet käyttöönottoa varten

Tärkeää: Google-tiliä suositellaan. Ilman tiliä et voi ladata sovelluksia, eikä osaa sisällöstä kopioida uuteen Pixel-puhelimeen.

Varmista ensin, että sinulla on seuraavat:

Vaihe 2: Muodosta puhelimet laitepariksi

1. Käynnistä nykyinen Android-puhelin ja uusi Pixel-puhelin.
  2. Valitse uudella Pixel-puhelimella Pixel tai Android-laite.
  3. Valitse nykyisen Android-puhelimen ilmoituksesta Ota käyttöön. QR-koodiskanneri tulee näkyviin.
    • Voit myös avata Kamera-sovelluksen ja skannata QR-koodin manuaalisesti.
  4. Skannaa uuden Pixel-puhelimen QR-koodi Android-puhelimella.

Vinkki: Nykyisen Android-puhelimen aktiivinen Wi-Fi-yhteys siirretään uuteen Pixel-puhelimeen. Jos Android-puhelin ei ole yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, yhdistä Pixel-puhelin Wi-Fi-verkkoon.

Vaihe 3: Valmistele Pixel-puhelin

1. Ota SIM-kortti käyttöön. Jos mahdollista, voit myös toimia näin:
    • Lataa eSIM-kortti operaattoriltasi. Tee lataus näytön ohjeiden mukaan.
    • Siirrä SIM‑ tai eSIM-kortti Pixel-puhelimeen. Tee siirto näytön ohjeiden mukaan.
  2. Avaa nykyisen Android-puhelimesi näytön lukitus Pixel-puhelimella.
    • Google-tilien siirtäminen Pixel-puhelimeen alkaa.
  3. Ota kasvojentunnistus‑ ja sormenjälkiavaus käyttöön.

Vaihe 4: Kopioi data Android-laitteesta

Jos yhdistit puhelimen laitepariksi vaiheessa 2
Valitse näytön ohjeita seuraamalla data, jonka haluat kopioida nykyisestä Android-laitteestasi. Voit siirtää esimerkiksi sovelluksia, Google-tilejä ja tekstiviestejä. Lue lisää kopioitavasta datasta.

Vinkki: Jos haluat siirtää dataa USB-johdolla Wi-Fi-yhteyden sijaan, napauta "Kopioi data Android-laitteesta" ‐kohdassa olevaa kuvaa viisi kertaa. Voit tehdä näin, vaikka et olisi vielä muodostanut laiteparia puhelimista.
Jos et muodostanut laiteparia puhelimen kanssa vaiheessa 2
  1. Napauta "Kopioi data Android-laitteesta" ‐kohdassa näyttöä viisi kertaa ja sitten Seuraava.
  2. Laita Android-laite päälle ja avaa sen lukitus.
  3. Liitä Android-latausjohdon toinen pää Android-laitteeseen.
  4. Liitä johdon toinen pää Pixel-puhelimeen.
    • Jos sinulla on Quick Switch ‐adapteri, liitä se Pixel-puhelimeen.
    • Jos sinulla ei ole latausjohtoa, voit siirtää osan datasta langattomasti.
  5. Seuraa Android-laitteen näytön ohjeita.
  6. Näet datasi Pixel-puhelimessa.
    • Kopioi kaikki data valitsemalla Kopioi.
    • Jos haluat kopioida vain osan datasta:
      1. Poista valinta niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua kopioida.
      2. Valitse Kopioi.
  7. Voit käyttää puhelinta, kun siirto on valmis.

Vinkki: Joidenkin sovellusten lataamisessa ja asentamisessa voi kulua jonkin aikaa, eivätkä ne välttämättä näy heti.

Jos sinulla ei ole vanhaa laitetta tai haluat palauttaa pilvivarmuuskopiosta
  1. Valitse "Kopioi data Android-laitteesta" ‐kohdan oikeasta alakulmasta Seuraava.
  2. Kun näet kehotteen "Palauta data vanhalta laitteelta", etsi laite, jolta haluat palauttaa datan, ja napauta sitä.
  3. Näet listan datastasi.
    • Voit palauttaa kaiken datan valitsemalla Palauta.
    • Näin voit palauttaa vain osan datasta:
      1. Poista valinta niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua palauttaa.
      2. Valitse Palauta.
  4. Voit käyttää puhelinta, kun palautus on valmis.

Vaihe 5: Ota yhteyttä tukeen

Autamme mielellämme ympäri vuorokauden. Lue lisää Pixelistä tai ota meihin yhteyttä osoitteessa g.co/pixel/support.

Jos tarvitset lisää apua Pixelin käyttöönottoon, avaa Asetukset-sovellus. Vieritä sitten kohtaan Vinkit ja tuki.

Datan siirtäminen Pixel 7 Prolla ja uudemmilla, mukaan lukien Foldilla

Vaihe 1: Valmistaudu uuden Pixelin käyttöönottoon

1. Lataa molemmat puhelimet.
  2. Asenna kaikki nykyiseen puhelimeesi saatavilla olevat päivitykset. Learn how to update Android.
  3. Etsi kaikki tarvittava.See what comes with your Pixel phone.
    • Nykyisen puhelimesi kanssa toimiva johto, kuten lataukseen käytettävä johto
    • Quick Switch ‑adapteri, jos nykyisessä puhelimessasi tai johdossasi on muu kuin USB-C-liitäntä.
    • SIM-kortti ja SIM-kortin asetustyökalu (paitsi jos mobiilioperaattorisi onGoogle Fi ja käytät eSIMiä).
  4. Pixel-puhelimella:
    1. Käynnistä Pixel-puhelin.

Vaihe 2: Pixelillä

Laita Pixel päälle ja valitse Aloita. Voit muuttaa puhelimen kieli- tai näyttöasetuksia.

Vaihe 3: Aseta SIM-kortti

1. Aseta SIM-kortti. Learn how to get a SIM card and insert it.
  2. Näet Käynnistä-painikkeen. If you don't see "Start," learn how to return to setup.

Vaihe 4: Yhdistä puhelimet

Voit yhdistää puhelimet ja kopioida dataa uuteen Pixel-puhelimeen

• pilvivarmuuskopiosta
  • vanhasta puhelimesta johdolla (suositus)
  • Wi-Fi-yhteydellä (Android 12 tai uudempi)

Vaihe 5: Kopioi data

Datan kopioiminen pilvivarmuuskopiosta
  1. Pixel-puhelimella:
    • Aloita käyttöönotto ja valitse Aloita.
    • Yhdistä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  2. Kun näet kohdan Kopioi sovelluksia ja tietoja, valitse Seuraava.
  3. Kun näet kohdan Käytä vanhaa laitetta, valitse Vanha puhelin ei ole käytettävissä.
  4. Kirjaudu Google-tilillesi ja etsi varmuuskopio seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
Datan kopioiminen vanhasta puhelimesta johdolla
  1. Pixel-puhelimella:
    • Valitse Aloita.
    • Yhdistä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  2. Kun näet kohdan Kopioi sovelluksia ja tietoja, valitse Seuraava ja sitten Kopioi tietosi.
  3. Kun näet kohdan Käytä vanhaa laitetta, valitse Seuraava.
  4. Laita Android-laite päälle ja avaa sen lukitus.
  5. Liitä Android-latausjohdon toinen pää Android-laitteeseen.
  6. Liitä johdon toinen pää Pixel-puhelimeen, tai liitä johto Quick Switch ‑adapteriin ja adapteri Pixel-puhelimeen.

Vinkki: Puuttuuko johto? Voit siirtää jotain dataa langattomasti.

7. Valitse Android-laitteella Luota.
  8. Näet datasi Pixel-puhelimessa.
    • Kopioi kaikki data valitsemalla Kopioi.
    • Jos haluat kopioida vain osan datasta:
      • Poista valinta niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua kopioida.
      • Valitse Kopioi.
  9. Voit käyttää puhelinta, kun siirto on valmis.

Vinkki: Joidenkin sovellusten lataamisessa ja asentamisessa voi kulua jonkin aikaa, eivätkä ne välttämättä näy heti.

Datan kopioiminen Wi-Fi-yhteydellä (Android 12 tai uudempi)
Tärkeää: Voit siirtää dataa Wi-Fi-yhteydellä vain, jos vanha laitteesi on Android-laite, jonka käyttöjärjestelmä on Android 5 tai uudempi, ja uuden laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 12 tai uudempi.
  1. Pixel-puhelimella:
    • Valitse Aloita.
    • Yhdistä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  2. Kun näet kohdan Kopioi sovelluksia ja tietoja, valitse Seuraava ja sitten Kopioi tietosi.
  3. Kun näet kohdan Käytä vanhaa laitetta, valitse Seuraava.
  4. Kun näet kohdan Etsi vanhan puhelimen johto, valitse Eikö sinulla ole johtoa?.
  5. Valitse ilmoituksesta Ok.
  6. Käynnistä vanha puhelin ja avaa sen lukitus.
  7. Avaa ilmoitus vanhalla puhelimellasi, ja ota uusi puhelin käyttöön.
  8. Näet Pixel-puhelimessa luettelon datastasi.
    • Kopioi kaikki data valitsemalla Kopioi.
    • Jos haluat kopioida vain osan datasta:
      • Poista valinta niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua kopioida.
      • Valitse Kopioi.
  9. Voit käyttää puhelinta, kun siirto on valmis.

Lisää vinkkejä ja tukea

Muita lähteitä