Överföra data från en iPhone till en Pixel

Du kan kopiera data från en iPhone till en Pixel-telefon, till exempel sms, foton, musik, kontakter, appar och kalendrar. Läs mer om hur du byter från en iPhone till en Pixel-telefon steg för steg i vår guide.

Obs! Om enhetens datalagringsutrymme är fullt kan dataöverföringen pausas. Kontrollera lagringskapaciteten innan du påbörjar dataöverföringen.

Data som du kan kopiera till Pixel

Vad kopieras under konfigureringen?

Din viktiga data kommer att överföras till Pixel.

När du byter från iPhone® till Pixel behöver du inte börja om från början. Pixel gör det enkelt att överföra1 det du behöver från din gamla telefon, däribland följande:

Datatyp Kabel Wifi
Kontakter och kalendrar på telefonen och i iCloud Ja Ja
Foton och videor som har sparats på iPhone Ja Ja
Sms, iMessages och merparten iMessage-innehåll, som foton, videor och annan media Ja Nej
Chatthistorik för WhatsApp Ja Nej
Gratisappar (om Android-versionen är tillgänglig på Google Play) Ja Nej
Musik (MP3- och ljudfiler) Ja Nej
Anteckningar Ja Nej
Bakgrunder som använder dina foton, men inte standardbakgrunder som medföljer telefonen Ja Nej
Samtalshistorik: Överförs om enheten är inställd på att kryptera den lokala säkerhetskopian. Ja Nej
Startskärmslayout Ja Nej

Efter den första konfigurationen kan du även överföra detta:

Datatyp Kabel Wifi
Musik: din musik från prenumerationstjänster som Spotify eller Apple Music (logga bara in på tjänsten på din Pixel) Ja Ja
Konton som inte är Google-konton och tillhörande data, som kontakter och kalenderhändelser (logga bara in på tjänsten på din Pixel) Ja Ja
Lösenord från Google Lösenordshantering (om du använder samma Google-konto) Ja Ja
LINE-kontakter och två veckors chattkonversationer. Läs mer. Ja Ja
Framsteg som du gjort i vissa spelappar eller på webbplatser (logga bara in på din Pixel) Ja Ja

Foton, videor, dokument och andra filer som sparats i iCloud. Läs mer om att komma igång med överföringen av dina foton och videor från iCloud till Google Foto. Du kan även logga in på icloud.com på din dator, välja de filer du vill ha, exportera dem och sedan ladda upp dem i Google Foto (för foton och videor) och Google Drive (för övriga filer och PDF:er). Beroende på storleken på ditt bibliotek kan det ta upp till flera dagar och du kan behöva köpa en prenumeration på lagringsutrymme från Google One.

Ja Ja

1 Viss data och vissa appar från tredje part kanske inte överförs automatiskt. Mer information finns på g.co/pixel/copydatahelp.

Obs! Kontakter, kalendrar och Google Keep-anteckningar som du kopierar till Pixel-telefonen synkroniseras och laddas upp till Google-kontot online. Dina uppgifter från Google-kontot synkroniseras när du loggar in på kontot på Pixel-telefonen.

Vad kopieras inte under konfigureringen?
  • köp i appar
  • telefoninställningar, t.ex. wifi-lösenord
  • musik som skyddas av Digital Rights Management (DRM)
  • bokmärken från Safari®
  • betalappar och appar som inte är tillgängliga på Google Play
  • viss appdata, till exempel data från appar som inte lagras i molnet.

Läs mer om hur du överför en del av denna data efter konfigureringen.

Steg 1: Förbered konfigureringen av din nya Pixel

Ladda båda telefonerna.

Steg 2: Ta fram det du behöver

Ta fram det du behöver. Learn what comes with your phone.

• Överföringsadaptern
  • En kabel som fungerar med din iPhone, t.ex. den du använder för att ladda den
  • Ditt SIM-kort och ditt SIM-kortsverktyg, om du inte använder eSIM

Steg 3: På iPhone

Obs! Betaversioner av iOS stöds inte för dataöverföring till Pixel.

Steg 4: På Pixel

Sätt på Pixel-telefonen och tryck på Kom igång. Du kan ändra telefonens språk och syninställningar.

Steg 5: Konfigurera med en annan iOS-enhet

Obs! Det här steget gäller endast Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

1. På Pixel-telefonen:
    • Tryck påiPhone eller iPad.

Steg 6: Anslut till wifi eller mobilnätverk för att logga in på Google-kontot

Obs! Det här steget gäller endast för Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Ordningen på skärmarna kan variera beroende på anslutningen.

1. Anslut till ett wifi-nätverk. Om det inte går att ansluta till ett wifi-nätverk kan du sätta i ett SIM-kort och ansluta till det mobila nätverket.
  2. Logga in på Google-kontot.
    • Tips! Du måste ha ett Google-konto. Annars går det inte att ladda ned appar, och en del innehåll kopieras inte till den nya enheten.
  3. Ladda ned ditt eSIM för att ansluta till ett mobilnätverk. Annars följer du anvisningarna för att sätta i SIM-kortet.

Tips! Pixels stöd för eSIM baseras på mobiloperatören. Kontakta den aktuella operatören för information.

Steg 7: Konfigurera hur du vill låsa upp enheten

Obs! Det här steget gäller endast Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

• Konfigurera fingeravtryckslås.
  • Konfigurera ansiktslås.

Steg 8: Anslut telefonerna och kopiera din data

1. Tryck på Start på Pixel-telefonen.
  2. Anslut till ett wifi-nätverk eller till en mobiloperatör.
  3. När Kopiera data från din iPhone eller iPad visas trycker du på Nästa Kopiera din data.
  4. Tryck på Nästa när du får uppmaningen Använd den gamla enheten.
  5. Sätt på och lås upp din iPhone.
  6. Anslut ena änden av laddningskabeln till din iPhone.
  7. Anslut den andra änden av kabeln till Pixel-telefonen eller till överföringsadaptern och anslut adaptern till Pixel-telefonen.
    • Tips! Har du ingen kabel? Du kan överföra en del av din data trådlöst, men kabel rekommenderas eftersom fler datatyper överförs.
  8. Tryck på Lita på på din iPhone.
  9. En lista över dina datatyper visas på Pixel-telefonen.
    • Tips! Ibland kan mängden iPhone-lagring utlösa en kapacitetsvarning eftersom den kan inkludera systemfiler eller länkad iCloud-data. Om du är säker på att all data på enheten kan överföras kan du ignorera varningen och fortsätta. På din iPhone trycker du på Inställningar följt av Allmänt följt av iPhone-lagringsutrymme för att se hur mycket lagringsutrymme som används på enheten.
    • Tryck på Kopiera för att kopiera all data.

• Så här kopierar du en del data:
      1. Avmarkera rutorna bredvid objekten som du inte vill kopiera.
      2. Tryck på Kopiera.
  10. Du kan fortsätta att konfigurera Pixel under överföringen
  11. När överföringen är klar granskar du skärmarna med överföringsöversikten för att se resultat och tips på hur du överför innehåll som saknas.
  12. Inaktivera iMessage på din iPhone.
    • En skärm visas med en påminnelse om att inaktivera iMessage. Du behöver inte göra något om du gjorde detta före konfigureringen. Annars slutför du steget nu.
    • Om du inte inaktiverar iMessage kanske du inte får vissa sms på din nya Pixel-enhet.
  13. Valfritt: Överför din iCloud-data.
    • Det är endast data på enheten som överförs via kabel. Om du har data i iCloud eller i andra molntjänster följer du anvisningarna för att kontrollera att denna data är tillgänglig på din Pixel.

Tips! Efter överföringen kanske du inte ser dina appar direkt eftersom de måste laddas ned och installeras.

Få mer tips och support

Om du vill överföra data eller tror att det saknas data kan du följa felsökningsstegen nedan.