Gegevens overzetten van een iPhone naar een Pixel

Je kunt je iPhone-gegevens (zoals tekstberichten, foto's, muziek, contacten, apps en agenda's) kopiëren naar een Pixel-telefoon. In onze stapsgewijze tutorial leer je hoe je overstapt van een iPhone naar een Pixel-telefoon.

Belangrijk: Als je gegevensopslag vol is op basis van de capaciteit van je apparaat, kan de gegevensoverdracht worden onderbroken. Check je opslagcapaciteit voordat je de gegevensoverdracht start.

Items die je naar je Pixel kunt kopiëren

Wat er tijdens het instellen wordt gekopieerd

Je belangrijke gegevens worden overgezet naar de Pixel.

Als je overstapt vanaf een iPhone® naar een Pixel, hoef je niet vanaf nul te beginnen. Met de Pixel zet je alles wat je nodig hebt makkelijk over1 vanaf je bestaande telefoon, zoals:

Gegevenstype Kabel Wifi
Contacten en agenda's op telefoon en in iCloud Ja Ja
Foto's en video's die zijn opgeslagen op je iPhone Ja Ja
Sms'jes, iMessages en de meeste iMessage-content, zoals foto's, video's en andere media Ja Nee
WhatsApp-chatgeschiedenis Ja Nee
Kosteloze apps (als de Android-versie beschikbaar is op Google Play) Ja Nee
Muziek (mp3's en audiobestanden) Ja Nee
Notities Ja Nee
Achtergronden waarvoor je foto's worden gebruikt, maar niet de standaardachtergronden van je telefoon Ja Nee
Gespreksgeschiedenis: wordt overgezet als het apparaat is ingesteld om de lokale back-up te versleutelen. Ja Nee
Indeling van het startscherm Ja Nee

Nadat je de telefoon voor het eerst hebt ingesteld, kun je ook het volgende overzetten:

Gegevenstype Kabel Wifi
Muziek: je muziek van abonnementsservices zoals Spotify en Apple Music (log gewoon in bij de service op je Pixel) Ja Ja
Niet-Google-accounts en de bijbehorende gegevens, waaronder contacten en agenda-afspraken (log gewoon in bij de service op je Pixel) Ja Ja
Wachtwoorden in Google Wachtwoordmanager (als je hetzelfde Google-account gebruikt) Ja Ja
LINE-contacten en 2 weken chatgesprekken Meer informatie Ja Ja
Je voortgang in sommige gaming-apps en op gamingwebsites (log gewoon in op je Pixel) Ja Ja

Foto's, video's, documenten en andere bestanden die zijn opgeslagen in iCloud. Hier vind je meer informatie over de overdracht van je iCloud-foto's en -video's naar Google Foto's. Je kunt ook inloggen bij icloud.com op je computer, kiezen welke bestanden je wilt, deze exporteren en daarna uploaden naar Google Foto's (voor foto's en video's) of Google Drive (voor allerlei bestanden en pdf's). Afhankelijk van de grootte van je bibliotheek kan dit een paar uur of dagen duren en moet je misschien een Google One-opslagabonnement kopen.

Ja Ja

1Sommige apps en gegevens van derden worden misschien niet automatisch overgezet. Ga naar g.co/pixel/copydatahelp voor meer informatie.

Belangrijk: Contacten, agenda's en Google Keep-notities die je kopieert naar je Pixel-telefoon, worden gesynchroniseerd en geüpload naar je online Google-account. Je Google-accountgegevens worden gesynchroniseerd als je inlogt op je account op je Pixel-telefoon.

Wat er tijdens het instellen niet wordt gekopieerd
  • In-app aankopen
  • Telefooninstellingen, zoals wifi-wachtwoorden
  • Muziek met DRM-beveiliging (Digital Rights Management)
  • Bookmarks in Safari®
  • Betaalde apps en apps die niet beschikbaar zijn op Google Play
  • Bepaalde app-gegevens, zoals gegevens van apps die niet in de cloud zijn opgeslagen

Meer informatie over hoe je sommige van deze gegevens kunt overzetten na het instellen

Stap 1: Bereid het instelproces van je nieuwe Pixel voor

Laad beide telefoons op.

Stap 2: Zoek wat je nodig hebt

Zoek bij elkaar wat je nodig hebt. Learn what comes with your phone.

• De Quick Switch-adapter.
  • Een kabel die met je iPhone werkt, zoals de kabel die je gebruikt om de telefoon op te laden.
  • Je simkaart en de tool voor het plaatsen van de simkaart, tenzij je een e-simkaart hebt.

Stap 3: Op je iPhone

Belangrijk: Bètaversies van iOS worden niet ondersteund voor gegevensoverdracht naar de Pixel.

Stap 4: Op je Pixel

Zet je Pixel aan en tik op Aan de slag. Je kunt de taal en visuele instellingen van je telefoon wijzigen.

Stap 5: Stel in met een ander iOS-apparaat

Belangrijk: Deze stap is alleen van toepassing op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

1. Op je Pixel-telefoon:
    • Tik op iPhone of iPad.

Stap 6: Maak verbinding met wifi of een mobiel netwerk om in te loggen op je Google-account

Belangrijk: Deze stap geldt alleen voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. De volgorde van de schermen kan verschillen, afhankelijk van de connectiviteit.

1. Maak verbinding met een wifi-netwerk. Als je geen verbinding met een wifi-netwerk kunt maken, plaats je een simkaart om verbinding te maken met je mobiele netwerk.
  2. Log in op je Google-account.
    • Tip: Je hebt een Google-account nodig. Zonder Google-account kun je geen apps downloaden en wordt bepaalde content niet naar je nieuwe apparaat gekopieerd.
  3. Download je e-simkaart om verbinding te maken met een mobiel netwerk. Volg anders de aanwijzingen om de simkaart te plaatsen.

Tip: Je Pixel ondersteunt e-simkaarten op basis van je mobiele provider. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

Stap 7: Stel in hoe je je apparaat wilt ontgrendelen

Belangrijk: Deze stap is alleen van toepassing op de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

• Ontgrendelen met vingerafdruk instellen
  • Ontgrendelen via gezichtsherkenning instellen

Stap 8: Verbind de telefoons met elkaar en kopieer je gegevens

1. Tik op je Pixel-telefoon op Starten.
  2. Maak verbinding met een wifi-netwerk of mobiele provider.
  3. Tik op Volgende > Je gegevens kopiëren als je wordt gevraagd of je gegevens vanaf je iPhone of iPad wilt kopiëren.
  4. Tik op Volgende als je wordt gevraagd of je je oude apparaat wilt gebruiken.
  5. Zet je iPhone aan en ontgrendel deze.
  6. Sluit een van de uiteinden van de oplaadkabel van je iPhone aan op je iPhone.
  7. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je Pixel-telefoon of op de Quick Switch-adapter en sluit de adapter aan op je Pixel-telefoon.
    • Tip: Heb je geen kabel? Je kunt sommige van je gegevens draadloos overzetten. We raden je wel aan een kabel te gebruiken, omdat hiermee meer gegevenstypen worden overgezet.
  8. Tik op je iPhone op Vertrouw.
  9. Op je Pixel-telefoon verschijnt een lijst van je gegevenstypen.
    • Tip: Soms activeert de hoeveelheid iPhone-opslag een capaciteitswaarschuwing, omdat die systeembestanden of gekoppelde iCloud-gegevens kan bevatten. Als je zeker weet dat al je gegevens op het apparaat kunnen worden overgezet, negeer je de waarschuwing en ga je door. Tik op je iPhone op Instellingen en dan Algemeen en dan iPhone-opslag om te zien hoeveel opslagruimte op het apparaat er wordt gebruikt.
    • Tik op Kopieer om alle gegevens te kopiëren.

• Zo kopieer je alleen bepaalde gegevens:
      1. Vink de selectievakjes uit naast de items die je niet wilt kopiëren.
      2. Tik op Kopieer.
  10. Tijdens het overzetten kun je doorgaan met het instellen van je Pixel.
  11. Nadat het overzetten is afgerond, check je de schermen met het overdrachtsoverzicht voor de resultaten en voor tips over het overzetten van ontbrekende content.
  12. Zet iMessage uit op je iPhone.
    • Je krijgt een scherm dat je eraan herinnert iMessage uit te zetten. Als je dit vóór het instellen hebt gedaan, ben je helemaal klaar. Anders rond je de stap nu af.
    • Als je iMessage niet uitzet, krijg je bepaalde tekstberichten misschien niet op je nieuwe Pixel-apparaat.
  13. Optioneel: Zet je iCloud-gegevens over.
    • Alleen gegevens op het apparaat worden overgezet met een kabel. Als je gegevens in iCloud hebt of met andere cloudservices hebt gesynchroniseerd, volg je de instructies om te zorgen dat deze gegevens beschikbaar zijn op je Pixel.

Tip: Na het overzetten worden je apps misschien niet meteen getoond, omdat ze nog moeten worden gedownload en geïnstalleerd.

Meer tips en support krijgen

Als je gegevens wilt overzetten of denkt dat er gegevens ontbreken, volg je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.