iCloud®-foto's en -video's overzetten naar Google Foto's

Je kunt aanvragen dat een kopie van je iCloud®-foto's en -video's wordt overgezet naar Google Foto's.

Meer informatie over hoe je foto's overzet uit iCloud®

Belangrijk: Je foto's en video's worden niet verwijderd uit iCloud®. Na de overdracht worden extra foto's en video's die zijn opgeslagen in iCloud®, niet automatisch gesynchroniseerd met Google Foto's.

Wat wordt overgezet van iCloud® naar Google Foto's

Als je foto's en video's wilt overzetten, geldt het volgende:

• De content moet zijn opgeslagen in iCloud®-foto's.
  • De content moet zijn opgeslagen als een van de volgende bestandsindelingen:
    • .3g2
    • .3gp
    • .asf
    • .avi
    • .divx
    • .gif
    • .jpg
    • .m2t
    • .m2ts
    • .m4v
    • .mkv
    • .mmv
    • .mod
    • .mov
    • .mp4
    • .mpg
    • .mts
    • .png
    • .webp
    • .wmv
    • .tod
    • Bepaalde RAW-bestanden

De volgende contenttypen worden niet overgezet van iCloud® naar Google Foto's:

• Gedeelde albums
  • Slimme albums
  • Fotostream-content
  • Live Photos
  • Foto's en video's die niet zijn opgeslagen in iCloud®
Wat je nodig hebt voor een overdracht

Check het volgende voordat je een overdracht aanvraagt van iCloud®-foto's naar Google Foto's:

• Je gebruikt iCloud®-foto's om je foto's en video's op te slaan.
  • Je Apple-ID gebruikt verificatie in 2 stappen.
  • Je hebt een Google-account om Google Foto's te gebruiken.
  • Je Google-account beschikt over voldoende opslagruimte voor de overdracht.
    • Tip: Apple geeft aan het begin van het overdrachtsproces de vereiste opslagruimte weer.
    • In je Drive-opslag kun je checken hoeveel ruimte je nog hebt in je Google-account.
    • Als je onvoldoende opslagruimte hebt voor de overdracht, vind je hier meer informatie over hoe je meer opslagruimte kunt kopen.

Een overdracht van je foto's en video's aanvragen

Belangrijk: Bepaalde gegevens en indelingen die beschikbaar zijn voor iCloud®-foto's werken misschien niet als je je content overzet naar Google Foto's. Bekijk welke bestanden worden overgezet van iCloud® naar Google Foto's.

Zo vraag je een overdracht van iCloud® naar Google Foto's aan:

1. Log met je Apple-ID in op privacy.apple.com.
  2. Selecteer Verzoek om een kopie van je gegevens over te zetten.
  3. Log in met je Google-account om de overdracht te starten.
  4. Volg de instructies op het scherm om je verzoek af te ronden.

Tip: Het overdrachtsproces duurt 3 tot 7 dagen. Als je het overdrachtsverzoek annuleert voordat het is afgerond, blijven items die al zijn gekopieerd in Google Foto's staan.

Over de overdracht van foto's en video's

• Alleen de meest recente bewerkingen van foto's en video's worden overgezet.
  • Als je foto's of video's al in Google Foto's staan, wordt er om ruimte te besparen maar één kopie van de foto of video bewaard.
  • Waar mogelijk worden foto's overgezet binnen hun albums. Video's worden afzonderlijk overgezet en staan niet in albums.
    • Tip: De bestandsnamen van albums en video's die worden overgezet naar Google Foto's, beginnen met Kopie van.