Een Pixel-telefoon gebruiken met een willekeurige mobiele provider

Als je een telefoon met een willekeurige mobiele provider wilt kunnen gebruiken en niet alleen met het netwerk van de provider waarbij je de telefoon hebt gekocht, moet de telefoon simlockvrij zijn. Je telefoon kan simlockvrij zijn, afhankelijk van waar je de telefoon hebt gekocht.

Belangrijk: Pixel-telefoons werken met alle grote providers, maar niet alle Pixel 4a (5G)-telefoons en hoger werken met alle 5G-netwerken. Neem contact op met je provider om na te gaan of je telefoon werkt op het 5G-netwerk. Een lijst met gecertificeerde providers bekijken

Een simlockvrije telefoon kopen en gebruiken

Als je een simlockvrije telefoon hebt, kun je de Pixel gebruiken met elke mobiele provider. Alle telefoons in de Google Store zijn simlockvrij.

Zo gebruik je een simlockvrije telefoon:

1. Koop een simlockvrije Pixel-telefoon in de Google Store.
  2. Neem contact op met je mobiele provider.
  3. Volg diens instructies om je telefoon in te stellen met het bijbehorende abonnement.

Tip: Als je een simlockvrije telefoon hebt gekocht in de Google Store, staat er 'Fi' op het scherm totdat je de telefoon hebt ingesteld voor je provider.

Als u een telefoon met simlock heeft

Als u een telefoon bij een mobiele provider heeft gekocht, kan de telefoon gedurende twee jaar een simlock hebben. In dat geval kan de telefoon alleen worden gebruikt met het mobiele netwerk van de betreffende serviceprovider, totdat de verkoper de telefoon simlockvrij maakt of het contract afloopt.

Als u de telefoon vóór het einde van het contract simlockvrij wilt maken, kunt u contact opnemen met de mobiele provider.

Problemen met een verwijderde simkaartvergrendeling oplossen

Als je nieuwe simkaart niet werkt nadat je oorspronkelijke provider de simkaartvergrendeling heeft verwijderd en je nieuwe provider je service heeft bevestigd, moet je misschien de simkaartstatus vernieuwen. Er kan een melding zoals 'Simkaart worden niet ondersteund' of 'Je service kan niet worden geactiveerd' worden weergegeven.

Problemen oplossen met basisstappen
  1. Verbinding maken met een wifi-netwerk. Meer informatie over verbinding maken met wifi
  2. Installeer alle Android-updates. Meer informatie over hoe je checkt of er updates zijn
  3. Open de app Telefoon telefoon.
  4. Kies deze code op het toetsenblok: *#*#7465625#*#*.
  5. Wacht ongeveer 2 minuten totdat het scherm van de kiezer weer verschijnt.
  6. Check of er een mobiele netwerkverbinding is.Meer informatie over hoe je verbinding maakt via mobiele data
Problemen oplossen met geavanceerde stappen

Resetten naar de fabrieksinstellingen

Als de basisstappen voor probleemoplossing niet werken, kun je proberen het probleem op te lossen door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Meer informatie over hoe je de Pixel-telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen

Nadat je telefoon je gegevens heeft gewist, selecteer je de optie om het apparaat opnieuw op te starten en volg je de stappen op het scherm.

Contact opnemen met je provider

Als je de telefoon hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen en nog steeds geen mobiele netwerkverbinding hebt, neem je contact op met je provider.