Hantera skärm- och visningsinställningar på en Pixel-telefon

Du kan ändra inställningarna för skärmens ljusstyrka, teckenstorlek, visningsstorlek, rotation och mycket annat.

Obs!

Ändra skärminställningarna

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm.
  3. Tryck på den inställning du vill ändra. Om du trycker på Avancerat visas fler inställningar.

Tips! Med Snabbinställningar kan du öppna de inställningar du använder mest från vilken skärm som helst. Läs mer om hur du snabbt ändrar vanliga inställningar

Använda skärminställningar

Inställningar för ljusstyrka

• Ljusstyrka
    Ställ in skärmens ljusstyrka genom att trycka på Ljusstyrka och använda skjutreglaget Ljusstyrka.
  • Anpassad ljusstyrka
    Aktivera Anpassad ljusstyrka om du vill att skärmens ljusstyrka ska optimeras automatiskt beroende på hur ljust det är kring enheten. Det här alternativet är aktiverat som standard. Du kan ändra ljusstyrkan även om anpassad ljusstyrka är aktiverat. Med tiden kommer telefonen att lära sig hur du vill ha det.
    Tips! På Pixel 4-telefoner och senare kan funktionen anpassad ljusstyrka tillfälligt göra skärmen ljusare än det normala maxvärdet, så att det blir enklare att läsa när ljuset i omgivningen är ovanligt starkt, till exempel i direkt solljus.
  • Mörkt tema
    Tryck på Mörkt tema. Du kan spara batteri genom att göra vissa bakgrunder mörkare på telefonen. Du kan ställa in att Mörkt tema aktiveras automatiskt vid vissa tillfällen. Läs mer om hur du schemalägger Mörkt tema
  • Nattljus
    Gör det mindre påfrestande för ögonen när du använder telefonen i svagt ljus. Läs mer om hur du använder Nattljus.

Skärminställningar

• Bakgrund
  • Ikoner med tema
    Ändra appikoner som stöds så att de matchar telefonens färgschema.
  • Mörkt tema
    Du kan spara batteri genom att använda ett mörkare färgschema på vissa skärmar, till exempel i appen Inställningar. Tryck på Mörkt tema.
  • Skärmens tidsgräns
    Ändra hur lång tid det tar för telefonens skärm att släckas när den inte används.
  • Blickavkänning (endast Pixel 4 och senare)
    Skärmen förblir på när du tittar på den.
    Tips! Blickavkänning fungerar bäst när skärmen är väl upplyst men inte i direkt solljus.
  • Ambient EQ (endast Pixel 4)
    Skärmens färgtemperatur anpassas automatiskt till ljuset i omgivningen.
  • Smooth Display
    Du kan automatiskt öka uppdateringsfrekvensen för en del innehåll enligt följande:
    • Pixel 7 och 7a: Upp till 90 Hz
    • Pixel 7 Pro: Upp till 120 Hz
    Tips! Detta höjer batteriförbrukningen.
  • Skärmsläckare
    Ställ in en skärmsläckare som visar foton, färggranna bakgrunder och annat när telefonen laddas. Läs mer om hur du använder skärmsläckare.
  • Visning på låsskärm
  • rger
    • Naturlig: Visa färgerna korrekt.
    • Boost: Visa färgerna korrekt men i starkare färger. Den här inställningen är aktiverad som standard på Pixel 2.
    • Anpassad (Pixel 3 och senare): Visa de starkaste färgerna och behåll färgnyanserna. Detta är aktiverat som standard.
    • Mättnad (endast Pixel 2): Visa de starkaste färgerna.

Synlighetsinställningar

• Teckenstorlek
    Ändra storlek på text på skärmen.
  • Visningsstorlek
    Förstora eller förminska objekt på skärmen.
  • Rotera skärmen automatiskt
    Rotera det som visas på skärmen när telefonen roteras.
    Tips! Du kan rotera skärmen även om Rotera automatiskt är inaktiverat. Rotera telefonen och tryck sedan på Rotera Rotera i hörnet.
  • När telefonen är i VR-läge
    Ändra om oskärpa eller flimmer ska minskas på telefonen i VR-läget.