Hantera skärm- och visningsinställningar

Du kan ändra inställningarna för skärmens ljusstyrka, teckenstorlek, visningsstorlek, rotation och mycket annat.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ändra skärminställningarna

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm.
  3. Tryck på den inställning du vill ändra. Om du trycker på Avancerat visas fler inställningar.

Tips! Läs mer om hur du ändrar vanliga inställningar snabbt, till exempel vissa skärminställningar.

Använda skärminställningar

Inställningar för ljusstyrka

• Ljusstyrka
    Ställ in skärmens ljusstyrka genom att trycka på Ljusstyrka och använda skjutreglaget Ljusstyrka.
  • Anpassad ljusstyrka
    Aktivera Anpassad ljusstyrka om du vill att skärmens ljusstyrka ska optimeras automatiskt beroende på hur ljust det är kring enheten. Detta är aktiverat som standard. Du kan ändra ljusstyrkan även om anpassad ljusstyrka är aktiverat. Med tiden kommer telefonen att lära sig hur du vill ha det.
  • Nattljus
    Gör det mindre påfrestande för ögonen när du tittar på skärmen i svagt ljus. Läs mer om hur du använder Nattljus.

Skärminställningar

• Bakgrund
    Välj mellan standardbakgrunder, levande bakgrunder och foton. Läs mer om att ändra bakgrund.
  • Mörkt tema
    Du kan spara batteri genom att använda ett mörkare färgschema på vissa skärmar, till exempel i appen Inställningar. Tryck på Mörkt tema.
  • Skärmens tidsgräns
    Ändra hur lång tid det tar för telefonens skärm att släckas när den inte används.
  • Skärmsläckare
    Ställ in en skärmsläckare som visar foton, färggranna bakgrunder och annat när telefonen laddas. Läs mer om att använda skärmsläckare.
  • Visning på låsskärm
  • Färger (endast Pixel 3a, 3 och 2)
    • Naturlig: ​Visa färgerna korrekt.
    • Boost: ​​Visa färgerna korrekt men i starkare färger. Den här inställningen är aktiverad som standard på Pixel 2.
    • Anpassad (endast Pixel 3a och 3): Visa de starkaste färgerna och behåll färgnyanserna. Den här inställningen är aktiverad som standard på Pixel 3a och 3.
    • Mättnad (endast Pixel 2): ​​Visa de starkaste färgerna.

Synlighetsinställningar

• Teckenstorlek
    Ändra ordstorleken på skärmen.
  • Visningsstorlek
    Gör objekten på skärmen mindre eller större.
  • Rotera skärmen automatiskt
    Rotera det som visas på skärmen när telefonen roteras.
    Tips! Du kan rotera skärmen även om Rotera automatiskt är inaktiverat. Rotera telefonen och tryck sedan på Rotera Rotera i hörnet.
  • När telefonen är i VR-läge
    Ändra om oskärpa eller flimmer ska minskas på telefonen i VR-läget.

Ändra språkinställningarna

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning följt av Språk.
  3. Så här lägger du till ett språk:
    1. Tryck på Lägg till ett språk Lägg till.
    2. Välj vilket språk som du vill installera.
    3. Tryck och dra språket högst upp i listan.
  4. Så här tar du bort ett språk:
    1. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Ta bort.
    2. Välj ett språk.
    3. Tryck på Radera Radera högst upp.