Få ut så mycket som möjligt av batteriet på Pixel-telefoner

Du kan få telefonens batteri att räcka längre under hela den tid du använder den genom att ta hand om batteriet och minska batteriförbrukningen.

Learn how to get the most life from your battery with our step-by-step tutorial.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Välj inställningar som sparar batteri

Ändra skärminställningarna

Minska skärmens ljusstyrka

1. Svep nedåt från skärmens överkant med två fingrar.
  2. Skjut reglaget högst upp på skärmen till vänster.

Aktivera Mörkt tema

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm följt av Mörkt tema.
  3. Aktivera Mörkt tema.

Inaktivera levande bakgrunder

Batteriet räcker lite längre om du inaktiverar levande bakgrunder. Läs mer om hur du ändrar bakgrundsbilder.

Inaktivera skärmen när du inte använder den

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm följt av Avancerat följt av Låsskärm.
  3. Inaktivera skärmen när du inte använder den:
    • Pixel 4: Tryck på Inaktiv låsskärm följt av Av.
    • Alla andra Pixel-telefoner: Inaktivera Visa alltid klocka och info.

Låt skärmen slockna tidigare

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm följt av Avancerat följt av Skärmens tidsgräns.
  3. Välj en tid, t.ex. 30 sekunder.
Tips! om du har en Pixel 4 kan du välja en kort timer för skärmen och du kan även låta skärmen vara på när du tittar på den. Öppna appen Inställningar på telefonen och tryck på Skärm Följt av  Avancerat Följt av Blickavkänningoch aktivera sedan Blickavkänning.

Inaktivera Smooth Display (Pixel 4 och senare, inklusive Fold)

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm Följt av Avancerat Följt av Smooth Display.
  3. Inaktivera Smooth Display.

Låta skärmens ljusstyrka justeras automatiskt

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm Följt av Anpassad ljusstyrka.
  3. Aktivera Anpassad ljusstyrka.
Aktivera Adaptiv anslutning (Pixel 4a (5G) och senare, inklusive Fold)

Obs! I USA kan vissa operatörer begränsa Adaptive Connectivity. Kontakta operatören för mer information.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Avancerat följt av Adaptive Connectivity .
  3. Aktivera eller inaktivera Adaptive Connectivity.

Läs mer om Adaptive Connectivity.

Minska batteriförbrukning i bakgrunden

Inaktivera Motion Sense (endast Pixel 4)
Om du vill spara batteri kan du inaktivera funktionen som gör att Pixel 4 känner av vad som händer runtomkring. Läs mer om hur du inaktiverar Motion Sense.
Sluta identifiera låtar
Enhetens batteri räcker längre om du stänger av Nu spelas, vilket automatiskt identifierar låtar som spelas upp i närheten av telefonen. Läs mer om hur du stänger av Nu spelas.
Begränsa appar som använder mycket batteri

Begränsa appar med hög batteriförbrukning i bakgrunden

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri.
  3. Om det visas ett meddelande med rekommendationen att begränsa en app eller ett system kan du trycka på meddelandet följt av Begränsa.

Med hög batteriförbrukning i bakgrunden eller överlag

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri följt av Batteriförbrukning.
    • Tryck på Visa efter appar om du vill visa batteriförbrukningen per app.
  3. Om du vill se eller ändra hur en app eller ett system i listan använder batteriet kan du trycka på appen eller systemet.​
    • Vi rekommenderar att du låter batterioptimering vara aktiverat för alla appar.
    • För vissa appar kan du begränsa batteriförbrukningen i bakgrunden.
  4. Så här granskar du inställningarna för batteriförbrukning för alla appar:
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Appar följt av Batteriförbrukning för appar.
  5. Om det visas ett meddelande med rekommendationen att begränsa en app eller ett system kan du trycka på meddelandet följt av Begränsa.

Tips! När vissa appar är inställda på begränsad batteriförbrukning kanske de inte fungerar som vanligt eller så kan aviseringar för dem fördröjas.

Låta Smart batteri vara på

Se till att Smart batteri är aktiverat på telefonen

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri följt av Smarta batterifunktioner.
  3. Aktivera Smart batteri.
Stäng av funktioner som förbrukar mycket batteri

Läs mer om vad som förbrukar mest batteri.

Ta bort konton som du inte använder

Batteriförbrukningen kan minska om du har färre konton på telefonen. Telefonens ägare kan ta bort konton och användarprofiler.

Läs mer om hur du tar bort konton.

Läs om hur du tar bort användare.

Ta hand om batteriet

Använd nätadaptern som följde med telefonen

Med andra laddare kan batteriet laddas långsammare eller inte alls. Det finns även risk att batteriet eller telefonen tar skada.

Undvik värme

Undvik situationer som kan leda till att telefonen blir överhettad.

Batteriet laddas ur mycket fortare när det är varmt, även när det inte används. Det kan även skada batteriet.

Läs mer om varför en telefon kan bli varm och vad man kan göra åt det.

Tips! Telefonen blir varm när den är inkopplad, så ladda den inte längre än nödvändigt.

Ladda så mycket eller så lite som behövs
Du behöver inte träna telefonen på att känna av batteriets kapacitet genom att låta det gå från fulladdat till helt urladdat eller tvärtom.
Så använder du Smart laddning (Pixel 4 och senare, inklusive Fold)

När du laddar telefonen länge eller under natten kan smart laddning aktiveras så att telefonen laddas till 100 % en timme innan du kopplar från. Funktionen för smart laddning förlänger batteritiden. Funktionen fungerar på följande telefoner:

• Pixel 4: Aktiveras om du laddar telefonen mellan kl. 21.00 och 4.00 och har ställt in ett alarm som ska ringa mellan kl. 3.00 och 10.00. Läs mer om hur du ställer in ett alarm.
  • Pixel 4a och senare, inklusive Fold: Funktionen Smart laddning lär sig av dina laddningsvanor. Om en lång laddningssession förväntas kan den aktiveras även om ovanstående villkor inte uppfylls.

Tips! Funktionen behöver cirka 14 dagar för att lära sig dina laddningsvanor. Om dina laddningsvanor varierar, till exempel vid resor, kan det hända att smart laddning inte aktiveras.

Så här inaktiverar du smart laddning:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri följt av Smart laddning.
  3. Inaktivera Använd Smart laddning.

Tips! När smart laddning är aktiverat visas en avisering med tidpunkten när batteriet blir fulladdat.

Skydda ditt batteri (Pixel 3 eller senare)
Obs! ”Laddning har begränsats tillfälligt” visas bara på Android 11 och senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

För att skydda batterihälsan och förlänga batteriets livslängd begränsar telefonen automatiskt laddningen till cirka 70–80 % under vissa förhållanden, till exempel

• vid kontinuerlig laddning i mer än några timmar under höga temperaturer
  • vid kontinuerlig laddning i flera dagar.

När den här funktionen är aktiverad får du en avisering med texten ”Skydda ditt batteri”. Meddelandet ”Laddningen optimeras för att skydda batteriet" visas även i appen Inställningar under Batteri.

Tips! Den här funktionen inaktiveras automatiskt när telefonen inte längre uppfyller villkoren ovan. Du vet att funktionen inte längre är aktiv när telefonen börjar laddas till 100 % igen.

Om du vill åsidosätta batteriskyddsfunktionen och tillåta att telefonen laddas till 100 % trycker du på länken Ladda till fulladdat i appen Inställningar under Batteri eller starta om Pixel-telefonen.

Tips! Funktionen aktiveras automatiskt igen nästa gång telefonen uppfyller villkoren ovan.

Relaterade resurser

restrict_apps