Få batteriet på Pixel-telefonen din til å vare lengst mulig

Du kan bidra til å få batteriet på telefonen din til å vare lenger gjennom hele levetiden ved å ta vare på batteriet og redusere batteriforbruket.

Learn how to get the most life from your battery with our step-by-step tutorial.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer hele tiden hvordan du bruker enheten, og det optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper i det siste. Når du konfigurerer en ny enhet eller tilbakestiller en enhet til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. Du får best resultat ved å la tilpasset batteri og batterioptimalisering være påslått.

Velg innstillinger som bruker mindre batteri

Endre skjermvisning

Reduser lysstyrken på skjermen

1. Sveip nedover med to fingre fra toppen av skjermen.
  2. Øverst på skjermen beveger du glidebryteren til venstre.

Slå på mørkt tema

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm og så Mørkt tema.
  3. Slå på mørkt tema.

Slå av animerte bakgrunner

For å forlenge batterilevetiden kan du slå av animerte bakgrunner. Finn ut hvordan du endrer bakgrunner.

Slå av skjermen når du ikke bruker den

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm og så Avansert og så Låseskjerm.
  3. Slå av skjermen når du ikke bruker den:
    • Pixel 4: Trykk på Inaktiv låseskjerm og så Av.
    • Alle andre Pixel-telefoner: Slå av Vis alltid tidspunkt og info.

La skjermen slå seg av tidligere

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm og så Avansert og så Skjermsparer.
  3. Velg en tid, for eksempel 30 sekunder.
Tips: Hvis du har Pixel 4, kan du velge at skjermen skal slå seg av raskere, og få skjermen til å holde seg på når du ser på den. Åpne telefonens Innstillinger-app og trykk på Skjerm Og så  Avansert Og så Skjermoppmerksomhet, og så slår du på Skjermoppmerksomhet.

Slå av Smooth Display (Pixel 4 eller nyere, inkludert Fold)

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm Og så Avansert Og så Smooth Display.
  3. Slå av Smooth Display.

La lysstyrken på skjermen endre seg automatisk

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm Og så Tilpasset lysstyrke.
  3. Slå på Tilpasset lysstyrke.
Slå på tilpasset tilkobling (Pixel 4a (5G) eller nyere, inkludert Fold)

Viktig: I USA kan enkelte operatører begrense Adaptive Connectivity. Kontakt mobiloperatøren din for å få mer informasjon.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Avansert og så Adaptive Connectivity.
  3. Slå Adaptive Connectivity på eller av.

Finn ut mer om Adaptive Connectivity.

Reduser bakgrunnsbruk av batteriet

Slå av Motion Sense (bare Pixel 4)
For å spare batteri kan du slå av funksjonen for å registrere det som skjer i nærheten, på Pixel 4. Finn ut hvordan du slår av Motion Sense.
Stopp identifisering av sanger
Du kan spare batteri ved å slå av «Spiller nå», som automatisk gjenkjenner sanger som spilles av i nærheten av telefonen din. Finn ut hvordan du slår av «Spilles nå».
Begrens apper som bruker mye batteri

Begrens apper som har høy batteribruk i bakgrunnen

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri.
  3. Hvis du ser en melding med anbefaling om å begrense en app eller et system, trykker du på meldingen og så Begrens.

Med høy bakgrunnsbruk eller total batteribruk

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Batteribruk.
    • For å se batteribruk etter app, trykk på Se etter apper.
  3. Du kan se eller endre hvordan en app eller et system i listen bruker batteriet, ved å trykke på appen eller systemet.​
    • Vi anbefaler at du lar batterioptimalisering være på for alle apper.
    • For enkelte apper kan du begrense batteribruken i bakgrunnen.
  4. Slik gjennomgår du innstillingene for batteribruk for alle appene dine:
    1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
    2. Trykk på Apper og så Batteribruk for apper.
  5. Hvis du ser en melding med anbefaling om å begrense en app eller et system, trykker du på meldingen og så Begrens.

Tips: Enkelte apper fungerer kanskje ikke som normalt når de stilles til Begrenset – eller det kan hende at varsler blir forsinket.

Hold tilpasset batteri på

Ha tilpasset batteri på for telefonen din

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Alternativer for selvjustering.
  3. Slå på Tilpasset batteri.
Slå av funksjoner med høyt strømforbruk

Finn ut mer om hva som tømmer batteriet mest.

Slett ubrukte kontoer

Du kan spare batteri ved å ha færre kontoer på telefonen. Eieren av telefonen kan slette kontoer og brukerprofiler.

Finn ut hvordan du fjerner kontoer.

Finn ut hvordan du sletter brukere.

Ta vare på batteriet ditt

Bruk strømadapteren som fulgte med telefonen

Hvis du bruker andre strømadaptere og ladere, kan det hende batteriet lades saktere eller ikke i det hele tatt. De kan også skade telefonen eller batteriet.

Hold enheten kjølig

Unngå situasjoner der telefonen kan overopphetes.

Batteriet tømmes mye raskere når det er varmt – uansett om du bruker enheten eller ikke. Denne typen tømming kan skade batteriet.

Finn ut hvorfor telefoner kan bli varme, og hva du kan gjøre med det.

Tips: Telefonen varmes opp når den er koblet til laderen, så ikke ha den til lading mer enn du må.

Lad så mye eller lite du trenger
Du trenger ikke å lære telefonen din hvor mye kapasitet batteriet har, ved å gå fra full til tom eller fra tom til full lading.
Slik bruker du tilpasset lading (Pixel 4 eller nyere, inkludert Fold)

Når du lader telefonen lenge eller hele natten, kan det hende at tilpasset lading slås på for å lade telefonen til 100 % én time før du kobler den fra. Tilpasset lading-funksjonen forlenger batterilevetiden. Funksjonen fungerer på disse telefonene:

• Pixel 4: Slås på når du lader telefonen mellom 21.00 og 4.00 med en aktiv alarm stilt inn mellom 3.00 og 10.00. Finn ut hvordan du stiller inn alarmer.
  • Pixel 4a eller nyere, inkludert Fold: Tilpasset lading-funksjonen lærer av ladevanene dine. Hvis det forventes en lang ladeøkt, kan funksjonen slås på selv om betingelsene ovenfor ikke er oppfylt.

Tips: Funksjonen trenger omtrent 14 dager for å lære seg ladevanene dine. Hvis ladevanene dine varierer – for eksempel når du er på reise – er det ikke sikkert at tilpasset lading slås på.

Slik slår du av tilpasset lading:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Batteri og så Tilpasset lading.
  3. Slå av Bruk Tilpasset lading.

Tips: Når tilpasset lading er slått på, vises et varsel og informerer om når batteriet er fulladet.

Batteribeskyttelse (Pixel 3 eller nyere)
Viktig: «Lading er midlertidig begrenset» er bare tilgjengelig på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

For å beskytte batteriet og gi det lengre levetid begrenser telefonen automatisk ladingen til omtrent 70–80 % under visse forhold, for eksempel ved

• kontinuerlig lading i mer enn noen få timer ved høye temperaturer
  • kontinuerlig lading i mer enn noen dager

Når denne funksjonen slås på, får du et varsel om at batteriet beskyttes. I tillegg vises meldingen «Ladingen er optimalisert for å beskytte batteriet» under Batteri i Innstillinger-appen.

Tips: Denne funksjonen deaktiveres automatisk når telefonen ikke oppfyller betingelsene ovenfor lenger. Du vet at funksjonen ikke er aktiv lenger, når telefonen gjenopptar ladingen til 100 %.

Hvis du vil overstyre funksjonen for batteribeskyttelse og la telefonen lade til 100 %, trykker du på «Lad til batteriet er fullt»-linken under «Batteri» i Innstillinger-appen. Alternativt kan du starte Pixel-telefonen på nytt.

Tips: Funksjonen slås på igjen automatisk neste gang telefonen oppfyller betingelsene ovenfor.

Relaterte ressurser

restrict_apps