De batterij van je Pixel-telefoon optimaal benutten

Je kunt ervoor zorgen dat de batterij van je telefoon langer meegaat door de batterij goed te onderhouden en het batterijverbruik te beperken.

Learn how to get the most life from your battery with our step-by-step tutorial.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Instellingen kiezen die minder van je batterij vragen

Schermweergave wijzigen

De helderheid van het scherm verlagen

1. Veeg met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Verplaats de schuifregelaar bovenaan het scherm naar links.

Het donkere thema inschakelen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm en dan Donker thema.
  3. Zet Donker thema aan.

Inactieve achtergronden gebruiken

Schakel interactieve achtergronden uit om de batterij te sparen. Meer informatie over hoe je achtergronden wijzigt

Het scherm uitschakelen als je dit niet gebruikt

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Scherm en dan Geavanceerd en dan Vergrendelscherm.
  3. Het scherm uitzetten als je dit niet gebruikt:
    • Pixel 4: Tik op Inactief vergrendelscherm en dan Uit.
    • Alle andere Pixel-telefoons: Schakel Altijd tijd en info weergeven uit.

Je scherm sneller laten uitschakelen

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Scherm en dan Geavanceerd en dan Time-out voor scherm.
  3. Kies een tijd zoals 30 seconden.
Tip: Als je een Pixel 4 hebt, kun je een korte schermtimer kiezen en je scherm ook ingeschakeld laten als je het bekijkt. Open de app Instellingen op je telefoon en tik op Scherm En dan  Geavanceerd En dan Schermaandacht en schakel Schermaandacht in.

Smooth Display uitzetten (Pixel 4 en hoger, waaronder de Fold)

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Geavanceerd En dan Smooth Display.
  3. Schakel Smooth Display uit.

De helderheid van het scherm automatisch wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Aanpasbare helderheid.
  3. Schakel Aanpasbare helderheid in.
Aanpasbare connectiviteit aanzetten (Pixel 4a (5G) en hoger, waaronder de Fold)

Belangrijk: In de Verenigde Staten kunnen sommige providers de functie Aanpasbare connectiviteit beperken. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Geavanceerd en dan Aanpasbare connectiviteit.
  3. Schakel Aanpasbare connectiviteit in of uit.

Meer informatie over aanpasbare connectiviteit

Batterijverbruik op de achtergrond beperken

Motion Sense uitschakelen (alleen voor de Pixel 4)
Je kunt uitschakelen dat de Pixel 4 detecteert wat er in de buurt gebeurt om zo de batterij te sparen. Bekijk meer informatie over hoe je Motion Sense kunt uitschakelen.
Geen nummers meer identificeren
Je kunt de batterij sparen door Now Playing uit te schakelen. Hiermee worden automatisch nummers herkend die in de buurt van je telefoon worden afgespeeld. Meer informatie over hoe je Now Playing kunt uitschakelen.
Apps beperken die meer batterijvermogen gebruiken

Apps beperken met een hoog batterijverbruik op de achtergrond

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Batterij.
  3. Als je een bericht krijgt met het advies om een app of systeem te beperken, tik je op het bericht en dan Beperken.

Met een hoog achtergrond- of totaal batterijgebruik

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijgebruik.
    • Tik op Bekijken per app om het batterijgebruik per app te checken.
  3. Als je wilt zien of wijzigen hoe een vermelde app of systeem de batterij gebruikt, tik je op de app of het systeem.
    • We raden je aan voor alle apps batterijoptimalisatie aan te laten.
    • Voor sommige apps kun je het batterijgebruik op de achtergrond beperken.
  4. Zo check je de instellingen voor batterijgebruik voor al je apps:
    1. Open de app Instellingen op de telefoon.
    2. Tik op Apps en dan Batterijgebruik voor app.
  5. Als je een bericht krijgt met het advies om een app of systeem te beperken, tik je op het bericht en dan Beperken.

Tip: Als bepaalde apps zijn ingesteld op Beperkt, werken ze misschien niet zoals gewoonlijk of worden meldingen vertraagd.

Aangepast batterijbeheer aan laten

Houd de functie voor aanpasbaar batterijbeheer ingeschakeld voor je telefoon

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Aangepaste voorkeuren.
  3. Zet Aangepast batterijgebruik aan.
Functies uitschakelen die de batterij zwaar belasten

Meer informatie over de factoren die de batterij het meest belasten

Ongebruikte accounts verwijderen

Je kunt de batterij sparen door minder accounts op een telefoon te hebben. De eigenaar van de telefoon kan accounts en gebruikersprofielen verwijderen.

Meer informatie over het verwijderen van accounts.

Meer informatie over het verwijderen van gebruikers.

Je batterij onderhouden

Gebruik uitsluitend de voedingsadapter die bij je telefoon is geleverd

Andere voedingsadapters en opladers kunnen de telefoon mogelijk langzaam of helemaal niet opladen. Ook kunnen ze je telefoon of de batterij beschadigen.

Houd de batterij koel

Vermijd situaties waarin je telefoon oververhit kan raken.

De batterij raakt veel sneller leeg als deze te warm wordt, ook als je het apparaat niet gebruikt. Zo kan je batterij zelfs beschadigd raken.

Meer informatie over waarom een apparaat warm kan worden en wat je hieraan kunt doen.

Tip: Je telefoon wordt warm als deze is aangesloten, dus laad het apparaat niet langer dan nodig op.

Zo veel of zo weinig opladen als nodig is
Je hoeft je telefoon niet te laten weten hoeveel capaciteit de batterij nog heeft door de batterij helemaal leeg te laten lopen of helemaal op te laden.
Aangepast opladen gebruiken (Pixel 4 en hoger, waaronder de Fold)

Als je je telefoon lange tijd of 's nachts oplaadt, kan Aangepast opladen een uur voordat je de stekker uit het stopcontact haalt aangaan om op te laden tot 100%. Met de functie Aangepast opladen verleng je de batterijduur. De functie werkt op de volgende telefoons:

• Pixel 4: Wordt aangezet als je je telefoon tussen 21:00 en 04:00 uur oplaadt en een actieve wekker hebt voor een tijd tussen 03:00 en 10:00 uur. Meer informatie over hoe je een wekker zet
  • Pixel 4a en hoger, waaronder de Fold: De functie Aangepast opladen leert van je oplaadgewoonten. Als een lange oplaadsessie wordt voorspeld, kan de functie nog steeds worden aangezet, ook als de hierboven genoemde voorwaarden niet van toepassing zijn.

Tip: De functie heeft ongeveer 14 dagen nodig om je oplaadgewoonten te leren. Als je oplaadgewoonten variëren, bijvoorbeeld als je op reis bent, gaat Aangepast opladen misschien niet aan.

Zo zet je Aangepast opladen uit:

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Batterij en dan Aangepast opladen.
  3. Zet Aangepast opladen gebruiken uit.

Tip: Als Aangepast opladen aanstaat, wordt een melding getoond en wordt aangegeven wanneer de batterij helemaal is opgeladen.

De batterij beschermen (Pixel 3 en hoger)
Belangrijk: Opladen tijdelijk beperkt is alleen beschikbaar op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Je telefoon beperkt het opladen onder bepaalde omstandigheden automatisch tot ongeveer 70%-80% om de batterijconditie te beschermen en de levensduur te verlengen. Deze omstandigheden zijn onder andere:

• Continu opladen gedurende meer dan een paar uur bij hoge temperaturen
  • Continu opladen gedurende meer dan een paar dagen

Als deze functie aanstaat, krijg je de melding De batterij beschermen. Het bericht 'Opladen geoptimaliseerd om de batterij te beschermen' wordt ook weergegeven onder Batterij in de app Instellingen.

Tip: Deze functie wordt automatisch gedeactiveerd als de telefoon niet meer aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet. Je weet dat de functie niet meer actief is als de telefoon weer tot 100% wordt opgeladen.

Als je de functie voor batterijbescherming wilt overschrijven en de telefoon tot 100% wilt opladen, tik je in de app Instellingen onder Batterij op de link Opladen tot vol. Je kunt ook je Pixel-telefoon opnieuw opstarten.

Tip: Zodra je telefoon weer aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet, wordt deze functie automatisch opnieuw geactiveerd.

Gerelateerde bronnen

restrict_apps