Pixel-puhelimen akunkeston parantaminen

Huolehtimalla akusta ja vähentämällä virrankulutusta voit pidentää puhelimesi akunkestoa sen koko käyttöiän ajan.

Learn how to get the most life from your battery with our step-by-step tutorial.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

Akkua säästävät asetukset

Näyttöasetusten muuttaminen

Näytön kirkkauden vähentäminen

1. Pyyhkäise kahdella sormella näytön yläreunasta alaspäin.
  2. Siirrä näytön yläosassa olevaa liukusäädintä vasemmalle.

Tumman teeman ottaminen käyttöön

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Tumma teema.
  3. Laita päälle Tumma teema.

Live-taustakuvien poistaminen käytöstä

Akku kestää pidempään, jos laitat live-taustakuvat pois päältä. Lue lisää taustakuvien vaihtamisesta.

Näytön sammutus, kun sitä ei käytetä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Lisäasetukset ja sitten Lukitusnäyttö.
  3. Näytön sammutus, kun sitä ei käytetä:
    • Pixel 4: Valitse Valmiustilassa oleva lukitusnäyttö ja sitten Pois päältä.
    • Kaikki muut Pixelit: Laita pois päältä Näytä aina aika ja tiedot.

Laitteen näytön asettaminen sammumaan nopeammin

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Lisäasetukset ja sitten Näytön aikakatkaisu.
  3. Valitse aika, esimerkiksi 30 sekuntia.
Vinkki: Jos sinulla on Pixel 4, voit asettaa näytön nopean aikakatkaisun tai päällä pysymisen silloin, kun katsot sitä. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus ja valitse Näyttö Ja sitten  Lisäasetukset Ja sitten Huomionäyttö ja aseta Huomionäyttö päälle.

Smooth Display laittaminen pois päältä (Pixel 4 ja uudemmat, myös Fold)

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Smooth Display.
  3. Aseta Smooth Display pois päältä.

Näytön kirkkauden automaattinen muuttuminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö Ja sitten Kirkkauden säätö.
  3. Ota Kirkkauden säätö käyttöön.
Mukautuvan yhdistettävyyden laittaminen päälle (Pixel 4a (5G) ja uudemmat, myös Fold)

Tärkeää: Yhdysvalloissa osa operaattoreista saattaa rajoittaa Adaptive Connectivity -ominaisuutta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Lisäasetukset ja sitten Adaptive Connectivity.
  3. Laita Adaptive Connectivity päälle tai pois päältä.

Lue lisää Adaptive Connectivitystä.

Virran taustakulutuksen vähentäminen

Motion Sensen poistaminen käytöstä (vain Pixel 4)
Akun säästämiseksi voit poistaa Pixel 4:n ympäristön havainnoinnin käytöstä. Katso, miten Motion Sense poistetaan käytöstä.
Kappaleiden tunnistuksen lopettaminen
Voit säästää akkua poistamalla käytöstä musiikintunnistuksen, joka tunnistaa automaattisesti puhelimen lähellä soivia kappaleita. Lue lisää musiikintunnistuksen käytöstä poistamisesta.
Paljon virtaa käyttävien sovellusten rajoittaminen

Akkua paljon taustalla käyttävien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku.
  3. Jos näytöllä olevassa viestissä suositellaan rajoittamaan sovelluksen tai järjestelmän toimintaa, valitse viesti ja sitten Rajoita.

Korkea akun käyttö taustalla

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Akun käyttö.
    • Voit katsoa akun käytön sovelluksittain valitsemalla Näytä sovellusten mukaan.
  3. Napauta sovellusta tai järjestelmää, niin voit tarkistaa akun tai sen virrankulutuksen tai muuttaa sitä.​
    • Suosittelemme, että pidät akun käytön optimoinnin päällä kaikissa sovelluksissa.
    • Joissakin sovelluksissa voit rajoittaa akun käyttöä taustalla.
  4. Näin voit tarkistaa kaikkien sovellusten akunkäyttöasetukset:
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Sovellukset ja sitten Sovelluksen akunkäyttö.
  5. Jos näytöllä olevassa viestissä suositellaan rajoittamaan sovelluksen tai järjestelmän toimintaa, valitse viesti ja sitten Rajoita.

Vinkki: Jos joitakin sovelluksia on rajoitettu, ne eivät ehkä toimi normaalisti tai niiden ilmoitukset viivästyvät.

Pidä mukautuva virta päällä

Puhelimen mukautuvan virran pitäminen käytössä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Mukautuvat asetukset.
  3. Laita Mukautuva virta päälle.
Akkua nopeasti kuluttavien ominaisuuksien poistaminen käytöstä

Lue lisää akkua nopeasti kuluttavista ominaisuuksista.

Käyttämättömien tilien poistaminen

Puhelimella olevien tilien karsiminen voi auttaa säästämään virtaa. Puhelimen omistaja voi poistaa tilejä ja käyttäjäprofiileja.

Lue lisää tilien poistamisesta.

Lue lisää käyttäjäprofiilien poistamisesta.

Akusta huolehtiminen

Puhelimen mukana tulevan virtalähteen käyttö

Jos käytät muita virtalähteitä tai latureita, puhelin voi latautua hitaammin tai ei ollenkaan. Ne voivat myös vahingoittaa puhelinta tai akkua.

Laitteen pitäminen viileänä

Vältä tilanteita, joissa puhelimesi voi ylikuumentua.

Akku kuluu kuumana paljon normaalia nopeammin, vaikka et käyttäisi puhelinta. Tällainen kulutus voi vahingoittaa akkua.

Lue lisää puhelimen kuumenemisesta ja sen estämisestä.

Vinkki: Puhelin lämpenee virtalähteeseen kytkettynä, joten älä lataa sitä enempää kuin on tarpeen.

Lataaminen tarpeen mukaan
Sinun ei tarvitse ladata akkua ensin täyteen, kuluttaa sitä täysin tyhjäksi ja ladata sitä jälleen täyteen, jotta puhelimesi oppisi tunnistamaan akun kapasiteetin.
Mukautuvan latauksen käyttäminen (Pixel 4 ja uudemmat, myös Fold)

Kun lataat puhelinta pitkään tai yön yli, mukautuva lataus voi mennä päälle ja akku voi latautua 100 %:iin tuntia ennen kuin irrotat sen latauksesta. Mukautuva latausominaisuus pidentää akunkestoa. Ominaisuus toimii seuraavilla puhelimilla:

• Pixel 4: Ominaisuus menee päälle, kun lataat puhelinta klo 21–4 ja sinulla on aktiivinen herätys klo 3–10. Katso, miten voit asettaa herätyksen.
  • Pixel 4a ja uudemmat, myös Fold: Mukautuva latausominaisuus oppii lataustavoistasi. Jos latauskertaa ennustetaan pitkäksi, ominaisuus voi silti mennä päälle yllä mainittujen ehtojen ulkopuolella.

Vinkki: Ominaisuus tarvitsee noin 14 päivää lataustapojen oppimiseen. Jos lataustapasi vaihtelevat esimerkiksi matkustaessasi, mukautuva lataus ei välttämättä käynnisty.

Näin voit laittaa mukautuvan latauksen pois päältä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Mukautuva lataus.
  3. Laita Käytä mukautuvaa latausta pois päältä.

Vinkki: Kun mukautuva lataus on päällä, näkyviin tulee ilmoitus ja aika, jonka kuluessa akku latautuu täyteen.

Akun suojaaminen (Pixel 3 ja uudemmat)
Tärkeää: "Lataamista rajoitettu väliaikaisesti" on käytettävissä vain Android 11:llä ja uudemmilla versioilla. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimesi rajoittaa latauksen automaattisesti noin 70–80 %:iin tietyissä tilanteissa, jotta akku pysyy hyvässä kunnossa ja akunkestoa voidaan pidentää, esimerkiksi näissä tilanteissa:

• Jatkuva lataus yli muutaman tunnin ajan korkeassa lämpötilassa
  • Jatkuva lataus usean päivän ajan

Kun ominaisuus on päällä, saat ilmoituksen, jossa lukee "Akun suojaaminen". Akun alla näkyy Asetukset-sovelluksessa viesti "Lataus optimoitu akun suojaamiseksi".

Vinkki: Tämä ominaisuus poistetaan automaattisesti käytöstä, kun puhelin ei enää täytä yllä mainittuja ehtoja. Tiedät ominaisuuden poistuneen käytöstä, kun puhelin latautuu 100 %:iin asti.

Jos haluat ohittaa akun suojausominaisuuden ja antaa puhelimen ladata akun 100 %:iin, napauta Asetukset-sovelluksen Lataa akku täyteen ‑linkkiä kohdasta Akku tai käynnistä Pixel-puhelin uudelleen.

Vinkki: Kun puhelimesi on seuraavan kerran yllä mainituissa olosuhteissa, ominaisuus aktivoituu automaattisesti uudelleen.

Muita lähteitä

restrict_apps