Allargar al màxim la durada de la bateria d'un telèfon Pixel

Si vols allargar al màxim la durada de la bateria del teu telèfon durant la seva vida útil, has de tenir cura de la bateria i reduir-ne el consum.

Learn how to get the most life from your battery with our step-by-step tutorial.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 11 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

La bateria del telèfon Pixel aprèn contínuament els teus comportaments i s'optimitza en funció del teu ús més recent de les aplicacions. Quan configures un dispositiu nou o després de restablir les dades de fàbrica, l'optimització pot tardar unes quantes setmanes a aplicar-se completament. Per obtenir els millors resultats, mantén activades la bateria adaptativa i l'optimització de la bateria.

Triar les opcions de configuració que consumeixen menys bateria

Canviar el funcionament de la pantalla

Reduir la brillantor de la pantalla

1. Fes lliscar dos dits cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. A la part superior de la pantalla, mou el control lliscant a l'esquerra.

Activar el tema fosc

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla i, a continuació, Tema fosc.
  3. Activa el tema fosc.

Desactivar els fons de pantalla animats

Per estalviar bateria, desactiva els fons de pantalla animats.Obtén informació sobre com pots canviar els fons de pantalla.

Desactivar la pantalla quan no la facis servir

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla i, a continuació, Configuració avançada i, a continuació, Pantalla de bloqueig.
  3. Desactiva la pantalla quan no la facis servir:
    • Pixel 4: toca Pantalla de bloqueig inactiva i, a continuació, Desactiva.
    • Resta de telèfons Pixel: desactiva l'opció Mostra sempre hora i detalls.

Fer que la pantalla s'apagui més aviat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla i, a continuació, Configuració avançada i, a continuació, Temps d'espera de la pantalla.
  3. Selecciona un temps; per exemple, 30 segons.
Consell: si tens un Pixel 4, pots seleccionar un temporitzador de pantalla més curt o fer que la pantalla no s'apagui mentre la mires. Obre l'aplicació Configuració del telèfon i toca Pantalla A continuació, Configuració avançada A continuació, Atenció a la pantalla i activa l'opció Atenció a la pantalla.

Desactivar Smooth Display (Pixel 4 i models posteriors, inclòs Pixel Fold)

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla A continuació, Configuració avançada A continuació, Smooth Display.
  3. Desactiva Smooth Display.

Fer que la brillantor de la pantalla canviï automàticament

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla A continuació, Brillantor adaptativa.
  3. Activa l'opció Brillantor adaptativa.
Activar Connectivitat adaptativa [Pixel 4a (5G) i models posteriors, inclòs Pixel Fold]

Important: als Estats Units, alguns operadors poden limitar la Connectivitat adaptativa. Contacta amb el teu operador per obtenir-ne més informació.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Configuració avançada i, a continuació, Connectivitat adaptativa.
  3. Activa o desactiva l'opció Connectivitat adaptativa.

Obtén més informació sobre Connectivitat adaptativa.

Reduir el consum de bateria en segon pla

Desactivar Motion Sense (només Pixel 4)
Pots desactivar la funció del teu Pixel 4 de detectar moviment a prop seu per estalviar bateria. Obtén informació sobre com pots desactivar Motion Sense.
Deixar d'identificar cançons
Pots estalviar bateria desactivant l'opció Està sonant, que reconeix automàticament les cançons que es reprodueixen a prop del telèfon. Obtén informació sobre com pots desactivar l'opció Està sonant.
Restringir les aplicacions que consumeixen més bateria

Restringir les aplicacions amb un ús elevat de la bateria en segon pla

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Bateria.
  3. Si trobes un missatge amb consells per restringir una aplicació o un sistema, toca el missatge i, a continuació, Restringeix.

Amb un ús elevat de la bateria en segon pla o en general

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Bateria i, a continuació, Ús de la bateria.
    • Per conèixer l'ús de la bateria per aplicació, toca Mostra per aplicacions.
  3. Per revisar o canviar com una aplicació o un sistema de la llista utilitzen la bateria, toca l'aplicació o el sistema.
    • Recomanem mantenir activada l'optimització de la bateria en totes les aplicacions.
    • En algunes aplicacions, pots restringir l'ús de la bateria en segon pla.
  4. Per revisar la configuració d'ús de la bateria de totes les aplicacions:
    1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
    2. Toca Aplicacions i, a continuació, Ús de la bateria de les aplicacions.
  5. Si trobes un missatge amb consells per restringir una aplicació o un sistema, toca el missatge i, a continuació, Restringeix.

Consell: si algunes aplicacions estan definides com a "Restringides", pot ser que no funcionin com sempre o que les notificacions arribin amb retard.

Mantenir activada la bateria adaptativa

Mantenir activada la bateria adaptativa del telèfon

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Bateria i, a continuació, Preferències adaptatives.
  3. Activa Bateria adaptativa.
Desactivar les funcions que consumeixen molt

Obtén més informació sobre què consumeix més bateria.

Suprimir els comptes que no es facin servir

Tenir pocs comptes en un telèfon pot ajudar-te a estalviar bateria. El propietari del telèfon pot suprimir comptes i perfils d'usuaris.

Obtén informació sobre com pots suprimir comptes.

Obtén informació sobre com pots suprimir usuaris.

Tenir cura de la bateria

Fer servir l'adaptador de corrent subministrat amb el telèfon

És possible que altres adaptadors de corrent o carregadors siguin lents o no carreguin la bateria. També pot ser que facin malbé el telèfon o la bateria.

Evitar que el telèfon s'escalfi

Evita que el telèfon se sobreescalfi.

La bateria es consumeix molt més de pressa quan el telèfon s'escalfa, encara que no el facis servir, i això pot fer que la bateria es faci malbé.

Obtén informació sobre per què els telèfons es poden escalfar i què pots fer per evitar-ho.

Consell: el telèfon s'escalfa quan està connectat; per tant, no el deixis carregant-se indefinidament.

Carregar el telèfon en la mesura necessària
No cal que posis a prova la capacitat de la bateria deixant que passi d'estar completament carregada fins a estar totalment descarregada o viceversa.
Com es pot utilitzar Càrrega intel·ligent (Pixel 4 i models posteriors, inclòs Pixel Fold)

Quan carreguis el telèfon durant molta estona o durant la nit, pot ser que Càrrega intel·ligent s'activi per carregar-lo fins al 100% una hora abans de desconnectar-lo. La funció Càrrega intel·ligent allarga la durada de la bateria. Aquesta funció està disponible als telèfons següents:

• Pixel 4: s'activa quan carregues el telèfon entre les 21:00 i les 4:00 amb una alarma configurada perquè soni entre les 3:00 i les 10:00. Obtén informació sobre com pots configurar una alarma.
  • Pixel 4a i models posteriors, inclòs Pixel Fold: la funció Càrrega intel·ligent aprèn dels teus hàbits de càrrega. Si es preveu una sessió de càrrega llarga, és possible que també s'activi a banda de les condicions esmentades anteriorment.

Consell: la funció necessita uns 14 dies per aprendre els teus hàbits de càrrega. Si els teus hàbits de càrrega varien, com ara quan viatges, és possible que Càrrega intel·ligent no s'activi.

Per desactivar lCàrrega adaptativa:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Bateria i, a continuació, Càrrega intel·ligent.
  3. Desactiva l'opció Utilitza Càrrega intel·ligent.

Consell: quan la funció Càrrega intel·ligent està activada, es mostra una notificació i el temps que falta perquè la bateria es carregui completament.

Protecció de la bateria (Pixel 3 i models posteriors)
Important: l'opció "Càrrega limitada temporalment" només està disponible a Android 11 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Per protegir l'estat de la bateria i ajudar-te a allargar-ne la vida útil, el telèfon limita la càrrega de manera automàtica aproximadament al 70%-80% en determinades condicions, com ara:

• Càrrega contínua durant més d'unes hores a temperatures altes.
  • Càrrega contínua durant més de diversos dies.

Quan aquesta funció estigui activada, rebràs una notificació amb el text "S'està protegint la bateria". També es mostrarà el missatge "La càrrega s'ha optimitzat per protegir la bateria" a l'aplicació Configuració, a Bateria.

Consell: aquesta funció es desactiva automàticament quan el telèfon ja no compleix les condicions indicades més amunt. Sabràs que la funció ja no està activada quan el telèfon comenci a carregar-se fins al 100%.

Si vols anul·lar la funció de protecció de la bateria i permetre que el telèfon es carregui al 100%, toca l'enllaç "Carrega completament" de l'aplicació Configuració, a "Bateria", o bé reinicia el telèfon Pixel.

Consell: la pròxima vegada que el teu telèfon compleixi les condicions anteriors, aquesta funció tornarà a activar-se automàticament.

Recursos relacionats

restrict_apps