Google Pixel ‑puhelimen tehdasasetusten palauttaminen

Jos haluat poistaa kaiken datan puhelimeltasi, voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset. Tehdasasetusten palauttamista kutsutaan myös formatoimiseksi tai laitekäynnistykseksi.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Valmistautuminen Google Pixel ‑puhelimen tehdasasetusten palauttamiseen

Tärkeää: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datasi puhelimelta.

Jos haluat palauttaa puhelimesi tehdasasetukset, jotta saisit korjattua ongelman, suosittelemme kokeilemaan ensin muita ratkaisuja. Lue lisää vianetsinnästä.

Google-tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan selvittäminen

Jotta voit palauttaa datasi tehdasasetusten palauttamisen jälkeen, sinun on ilmoitettava turvallisuustiedot. Tietojen ilmoittaminen osoittaa, että tehdasasetukset palautti sinä tai luotettava henkilö.

Seuraavat kuuluvat vaadittuihin turvallisuustietoihin:

• Puhelimen Google-tili. Näin löydät tilisi:
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Tilit.
    3. Google-sovelluksen Google-sovellus oikealla puolella näet puhelimeen yhdistetyn Google-tilin käyttäjätunnuksen.
  • Puhelimeen yhdistetyn Google-tilin salasana. Vahvista salasana kirjautumalla sisään kyseiselle tilille toisella laitteella tai tietokoneella. Jos et muista salasanaa, lue sisäänkirjautumisohjeita.
  • Puhelimesi PIN-koodi, kuvio tai salasana, jos näyttö on lukittu. Jos et voi avata puhelimen lukitusta, katso, mitä voit tehdä.

Vinkki: Jos olet vaihtanut Google-tilisi salasanan äskettäin, odota 24 tuntia ennen tehdasasetusten palauttamista.

Tietojen varmuuskopiointi Google-tilille

Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan puhelimelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta sovellukset ja niihin liittyvä data poistetaan.

Tarkista ennen tehdasasetusten palautusta, että data on Google-tililläsi. Lue lisää:

Lataaminen ja yhdistäminen

Tehdasasetusten palauttaminen voi kestää jopa tunnin.

1. Lataa puhelimen akku vähintään 70 prosenttiin. Lue lisää puhelimen lataamisesta.
  2. Muodosta laitteella Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteys. Kun tehdasasetukset on palautettu, laitteen on oltava yhteydessä verkkoon, jotta voit kirjautua Google-tilillesi.
Etänä Paikanna puhelin ‑toiminnolla
Tärkeää: Jotta voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset etänä, puhelimesi on oltava yhteydessä internetiin ja Paikanna puhelin ‑toiminnon on oltava käytössä. Ota Paikanna puhelin ‑toiminto käyttöön.
Jos olet kadottanut puhelimesi, voit palauttaa sen tehdasasetukset etänä.
Puhelimen painikkeilla (edistyneet)

Jos et voi palauttaa tehdasasetuksia asetuksista tai et voi käyttää näyttöä, kokeile palauttaa tehdasasetukset puhelimen painikkeilla.

1. Jos puhelin on päällä, sammuta se. Lue lisää Pixel-puhelimen sammuttamisesta.
  2. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja virtapainiketta yhtä aikaa 10–15 sekuntia.
    • Jos painat painikkeita liian kauan, puhelin käynnistyy uudelleen. Jos näin käy, yritä uudelleen vaiheen 1 ohjeilla.
  3. Selaa valikon vaihtoehtoja äänenvoimakkuuspainikkeilla, kunnes näytöllä näkyy "Palautustila". Valitse se painamalla virtapainiketta kerran.
  4. Näytöllä näkyy "Ei komentoa". Pidä virtapainiketta painettuna. Samalla kun pidät virtapainiketta painettuna, painaäänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja päästä molemmista painikkeista nopeasti irti.
  5. Androidin palautusvaihtoehtojen pitäisi tulla näkyviin. Vieritä äänenvoimakkuuspainikkeilla "Poista data ja palauta tehdasasetukset" ‑kohtaan ja paina virtapainiketta.
  6. Vieritä äänenvoimakkuuspainikkeilla "Tehdasasetuksien palauttaminen" ‑kohtaan ja paina virtapainiketta.
  7. Tehdasasetusten palautuksen pitäisi alkaa. Kun tehdasasetusten palautus on päättynyt, näytön alaosassa lukee "Datantyhjennys valmis".
  8. Vieritä äänenvoimakkuuspainikkeilla "Käynnistä järjestelmä uudelleen" ‑kohtaan ja paina virtapainiketta.
  9. Kun puhelin on suorittanut käyttöjärjestelmän asennuksen loppuun, napauta Aloita, niin pääset valitsemaan Pixel-puhelimesi asetukset.
  10. Tee puhelimen käyttöönotto ja palauta varmuuskopioitu data seuraamalla ohjeita näytöllä. Katso, miten voit varmuuskopioida ja palauttaa dataa.

Käytä Päivitys ja ohjelmiston korjaus ‑työkalua (Pixel 4a ja uudemmat, mukaan lukien Fold)

Suosittelemme, että käytät Päivitys ja ohjelmiston korjaus ‑työkalua. Päivitys ja ohjelmiston korjaus ‑työkalulla on nämä edut tavalliseen tehdasasetusten palautukseen verrattuna:

• Sinun ei ehkä tarvitse varmuuskopioida puhelinta ennen tehdasasetusten palauttamista. Muut tehdasasetusten palautusvaihtoehdot edellyttävät aina, että varmuuskopioit, poistat ja palautat puhelimesi datan.
  • Työkalu lisää puhelimellesi uusimman Android-version.

Tärkeää: Ennen kuin käytät Päivitys ja ohjelmiston korjaus ‑työkalua, käytössäsi on oltava tietokone ja USB-johto, jonka voit yhdistää puhelimeesi.

1. Yhdistä puhelimesi tietokoneeseen USB-johdolla.
  2. Siirry osoitteeseen https://pixelrepair.withgoogle.com.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Google Pixel ‑puhelimen tehdasasetusten palauttaminen

Puhelimen Asetukset-sovelluksesta (kaikki Pixel-puhelimet)
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Palautusvalinnat Ja sitten Poista data (tehdasasetuksiin).
  3. Tyhjennä kaikki data puhelimesi sisäisestä tallennustilasta napauttamalla Poista kaikki data.
    • Puhelimesi kysyy tarvittaessa PIN-koodiasi. Lisää PIN-koodi ja napauta Poista kaikki data.
  4. Kun puhelimesi on palauttanut tehdasasetukset, valitse uudelleenkäynnistys.
  5. Valitse puhelimen asetukset ja palauta varmuuskopioitu data. Katso, miten voit palauttaa Pixel-puhelimesi datan.

Muut Pixel-puhelimen tehdasasetusten palautusongelmat

Tärkeää: Jos poistat Google-tilisi, varmuuskopiosi poistetaan.

Jos et voi palauttaa laitteen tehdasasetuksia ja haluat poistaa Google-tilisi laitteelta, seuraa näitä ohjeita:

1. Siirry osoitteeseen myaccount.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Tietoturvaand then Laitteesi.
  3. Valitse laitteelta Lisää More and then Kirjaudu ulos.
Mahdollisia ratkaisuja muihin ongelmiin puhelimesi kameran kanssa voit saada postaamalla kysymyksiä Pixel-yhteisölle keskusteluryhmissämme.
Voit kysyä ohjeita tähän ongelmaan asiakastuen edustajalta. Lue, miten voit saada apua Pixel-puhelimen ongelmiin.

Lisää aiheesta