När Google One fasar ut VPN från Google One senare under 2024 har ägare av Pixel 7 och senare enheter åtkomst till Googles VPN-tjänst via Pixels inbyggda VPN utan extra kostnad.

Ansluta till ett virtuellt privat nätverk (VPN) på din Pixel-enhet

Du kan ansluta enheten till ett privat nätverk, till exempel skolans eller företagets, när du inte är där. Du gör denna typ av anslutning via ett virtuellt privat nätverk (VPN).

Obs! VPN från Google One är inbyggt i Pixel 8 och senare. Om du har en Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a eller Pixel Fold kan du ladda ned och installera Google One-appen för att få åtkomst till VPN från Google One utan extra kostnad. Läs mer om hur du ökar onlinesäkerheten med VPN från Google One.

Använda VPN från Google One (Pixel 8 eller senare)

Vem kan använda VPN från Google One?

Pixel 8 och senare modeller har åtkomst till optimerat inbyggt VPN utan extra kostnad.

Ett personligt Google-konto eller Workspace-konto krävs också för att ansluta VPN. Observera att Workspace-administratörer kan begränsa åtkomsten till VPN:et.

Andra förmåner i Google One-medlemskap säljs separat. Det här erbjudandet om VPN påverkar inte priset eller förmånerna för betalda prenumerationer av Google One.

VPN kanske inte fungerar på din Pixel i följande fall:

• Det finns ingen tillgänglig internetanslutning på telefonen. Kontrollera nätverksinställningarna och felsök anslutningsproblem.
  • Du befinner dig i ett land eller en region som inte stöds. Kontrollera var VPN är tillgängligt.
  • Ditt Google-konto uppfyller inte villkoren. Vissa kontrollerade konton, till exempel ett barns konto, är inte kvalificerade.
  • Enheten är rootad eller har inte de senaste säkerhetsuppdateringarna.
  • Starthanteraren är olåst.
  • Du kör en betaversion eller annan inofficiell version av Android.

När du använder VPN kan du inte ändra din IP-plats för att visa onlineinnehåll som inte är tillgängligt i din region.

Var VPN är tillgängligt
VPN är tillgängligt i utvalda länder eller regioner:
  • Österrike
  • Australien
  • Belgien
  • Kanada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Norge
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Förenade kungariket
  • USA

Du kan bekräfta att ditt Google-konto är kopplat till något av dessa länder genom att kontrollera vilket land som står bredvid Landsversion på Googles sida med användarvillkor.

Om du har aktiverat VPN och ditt land eller din region anges ovan fungerar VPN fortfarande när du reser till andra länder eller regioner. Om ett land eller en region inte anges i listan fungerar inte VPN när du reser till den platsen.

Tips! När du använder VPN kan du inte ändra din IP-plats för att visa onlineinnehåll som inte är tillgängligt i din region.

Var VPN är tillgängligt när du reser

Om VPN är aktiverat och ditt hemland eller din region anges ovan kan du använda VPN när du reser. När du reser utanför ditt hemland eller din hemregion fungerar VPN fortfarande på platserna i listan nedan. Om ett land eller en region inte anges i listan fungerar inte VPN när du reser till den platsen.

Tips! Alla länder och regioner som anges i avsnittet ovan, Var VPN är tillgängligt, har även stöd för resefunktionen.

• Åland
  • Albanien
  • Algeriet
  • Amerikanska Samoa
  • Andorra
  • Anguilla
  • Antarktis
  • Antigua och Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Benin
  • Bermuda
  • Bonaire, Sint Eustatius och Saba
  • Bosnien-Hercegovina
  • Bouvetön
  • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
  • Bulgarien
  • Burkina Faso
  • Kap Verde
  • Kamerun
  • Caymanöarna
  • Tchad
  • Julön
  • Kokosöarna
  • Colombia
  • Cooköarna
  • Costa Rica
  • Elfenbenskusten
  • Kroatien
  • Curaçao
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Dominica
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Estland
  • Etiopien
  • Falklandsöarna (Malvinerna)
  • Färöarna
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guernsey
  • Guinea
  • Guinea-Bissau
  • Haiti
  • Heardön och McDonaldöarna
  • Vatikanstaten
  • Honduras
  • Ungern
  • Isle of Man
  • Israel
  • Jamaica
  • Jersey
  • Jordanien
  • Kazakstan
  • Kiribati
  • Kirgizistan
  • Lettland
  • Liberia
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Malta
  • Martinique
  • Mauretanien
  • Mikronesien
  • Moldavien
  • Monaco
  • Montenegro
  • Montserrat
  • Marocko
  • Nauru
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Niue
  • Norfolkön
  • Panama
  • Pitcairn
  • Polen
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Republiken Nordmakedonien
  • Rumänien
  • Saint-Barthélemy
  • Sankt Helena, Ascension och Tristan da Cunha
  • Saint-Martin (franska delen)
  • Saint-Pierre-et-Miquelon
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • San Marino
  • Sao Tomé och Principe
  • Saudiarabien
  • Senegal
  • Serbien
  • Sierra Leone
  • Sint Maarten (nederländska delen)
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Salomonöarna
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Tadzjikistan
  • Togo
  • Tokelauöarna
  • Trinidad och Tobago
  • Tunisien
  • Turkiet
  • Turkmenistan
  • Turks- och Caicosöarna
  • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västindien
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Brittiska Jungfruöarna
  • Amerikanska Jungfruöarna
  • Wallis och Futuna
  • Västsahara
Aktivera VPN
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN följt av VPN från Google One.
  3. Läs upplysningarna och granska de begärda behörigheterna.
  4. Tryck på Använd VPN om du samtycker.

Tips! VPN söker efter appar på telefonen som är kopplade till din mobiloperatör och föreslår att du utesluter dem från VPN. Du kan ändra denna inställning senare.

Skydda din integritet med VPN

Av integritetsskäl ansluts VPN automatiskt varje gång du ansluter till ett nätverk. När VPN är anslutet visas nyckeln VPN har aktiverats högst upp på skärmen.

Med VPN döljs din data och internetaktivitet från hackare via öppna wifi-nätverk eller okända internetleverantörer. På så sätt skyddas du från webbplatser och appcookies som kan spåra din plats eller de webbplatser du besöker.

Pausa VPN i det aktuella nätverket
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN följt av VPN från Google One.
  3. Tryck på Pausa VPN på panelen för anslutningsstatus.

Tips! VPN förblir pausat tills enheten ansluter till ett annat nätverk. (Exempel: Om du pausar VPN på mobilnätverket när du inte är hemma återansluter VPN till hemmets wifi när du kommer tillbaka.)

Använda snabbinställningar för att pausa VPN

Du kan skapa en ruta för att komma till pausinställningarna snabbare:

1. Öppna Snabbinställningar. Läs mer om hur du hittar Snabbinställningar.
  2. Lägg till rutan VPN från Google One.
Pausa VPN automatiskt i utvalda nätverk

Du kan välja att VPN ska pausas automatiskt i vissa nätverk, till exempel ditt mobilnätverk.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN följt av VPN från Google One.
  3. Tryck på Pausa VPN i utvalda nätverk.
  4. Tryck på Lägg till Lägg till bredvid nätverket där du vill pausa VPN.

Tips:

• Om du vill utesluta specifika wifi-nätverk måste du ge VPN behörighet att använda din plats.
  • Om du vill stoppa automatisk paus återgår du till den här skärmen och trycker på papperskorgen Radera.
Utesluta appar från VPN

Du kan välja att utesluta vissa appar från VPN. Du kan till exempel utesluta ett multiplayer-spel om du inte vill att latens från VPN ska påverka spelet.

När du lägger till en app på listan skyddas inte längre dess trafik av VPN.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN följt av VPN från Google One.
  3. Tryck på Uteslut markerade appar.
  4. Tryck på Lägg till Lägg till bredvid appen som du vill utesluta från VPN i listan över appar.

Tips! Om du inte längre vill utesluta trafik från en specifik app från VPN går du tillbaka till den här skärmen och trycker på papperskorgen Radera.

Operatörsappar och VPN

För vissa operatörsappar och internetleverantörers appar måste du använda deras nätverk. När dessa appar utesluts från VPN använder de den IP-adress som operatören tilldelar dig. Detta gör att apparna fungerar som de ska.

Med VPN från Google One kan du bli aviserad när operatörsappar installeras. Du kan bestämma om du vill utesluta dem från VPN eller inte. Första gången du aktiverar VPN visas alternativet Använd VPN i mobilnätverk automatiskt.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN följt av VPN från Google One.
  3. Tryck på Uteslut markerade appar.
  4. Aktivera Uteslut operatörsappar.
  5. Gå igenom listan över installerade operatörsappar och tryck på Uteslut.

Om inga operatörsappar är installerade när du aktiverar den här funktionen får du en avisering och ombeds att utesluta dem när de installeras i framtiden. Läs mer om hur du utesluter undantagna appar från VPN.

Inaktivera VPN

Så här inaktiverar du VPN:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av VPN följt av VPN från Google One.
  3. Inaktivera Använd VPN.
Hur VPN påverkar data och batteri

VPN är utformade för att ge ett extra skydd för din onlinetrafik, men alla VPN kan

1. öka datakostnaderna baserat på ditt internetdataabonnemang
  2. sänka internethastigheten
  3. öka internetanslutningens latens
  4. minska telefonens batteritid.

Vissa mobiloperatörers dataabonnemang har stöd för särskilda undantag för vissa appar, bland annat video- och ljudstreamingtjänster, så att de inte räknas in i din dataanvändning. VPN kommer att störa operatörens förmåga att känna igen denna trafik. Om du har den här typen av abonnemang kan du ställa in VPN på att utesluta de undantagna apparna från VPN-anslutningen.

Vissa webbplatser och appar kan fungera annorlunda eller inte fungera korrekt när VPN är anslutet. Du kan välja att utesluta dessa appar från VPN eller tillfälligt pausa VPN för att åtgärda dessa problem.

Data som inte skyddas av VPN

All nätverksdata från telefonen skyddas inte av VPN. Exempel på data som inte skyddas av VPN:

• Internetdelningstrafik
    • Detta omfattar trafik via USB och wifi-surfzoner
  • Pushmeddelanden
  • Wifi-samtal och andra IMS-tjänster
  • Apptrafik för jobbprofil
    • Detta gäller om en jobbprofil har konfigurerats på telefonen.
  • Datatrafik från en app som dirigerar trafik direkt via wifi eller en mobildataanslutning

Data som samlas in av Google

Google använder aldrig din VPN-anslutning för att spåra, samla in eller sälja din onlineaktivitet. Nätverkstrafiken och IP-adressen kopplas inte till kontot eller din identitet. Googles VPN-tjänst samlar dock in minimalt med loggdata för att säkerställa tjänstens kvalitet. Läs mer om minsta insamlade loggdata.

Viss anonym data om VPN-användning på din enhet kan även skickas till Google, bland annat hur batteritiden påverkas. Du kan styra detta genom att öppna Inställningar följt av Säkerhet och integritet följt av Mer säkerhet och integritet följt av Användning och diagnostik.

VPN skyddar enhetsanslutningen men påverkar inte hur Google samlar in data när du använder andra produkter och tjänster från Google. Chrome kan till exempel fortsätta att lagra din webbhistorik från Chrome som är kopplad till ditt Google-konto. Du kan hantera vilka typer av data som sparas i kontot genom att granska integritetsinställningarna för Google-kontot.

Så skiljer sig VPN från Google One på Pixel 8 och senare

På Pixel 8 och senare skiljer sig VPN från Google One från både VPN från Google One i Google One-appen och VPN för Google Fi.

• Den här versionen av VPN från Google One är optimerad för bästa prestanda på Pixel och ger en helt integrerad upplevelse i telefonens inställningar. Den är tillgänglig på Pixel 8 och senare utan extra kostnad.
  • På andra enheter kan betalande Google One-medlemmar få åtkomst till VPN via Google One-appen. Läs mer om VPN från Google One.
  • VPN som kan användas från Google Fi-appen ingår även i Google Fi-prenumerationer. VPN för Google Fi är separat från VPN från Google One. Läs mer om VPN för Google Fi.
  • Det går bara att använda ett VPN i taget.

Använda VPN från Google One (Pixel 7a och tidigare, inklusive Fold)

Du kan använda VPN från Google One utan extra kostnad genom att ladda ned och använda Google One-appen. Läs mer om hur du ökar onlinesäkerheten med VPN från Google One.

Använda ett VPN från jobbet, skolan eller tredje part på en Pixel-enhet

Du kan läsa mer om hur du använder ett VPN från tredje part i Ansluta till ett virtuellt privat nätverk på Android.