Dela en mobilanslutning via internetdelning eller surfzon på Pixel

Du kan använda telefonens dataanslutning för att ansluta en annan telefon, surfplatta eller dator till internet. Det kallas internetdelning eller att använda en surfzon.

• På de flesta Android-telefoner går det att dela mobildata via Wi-Fi, Bluetooth eller USB i appen Inställningar.
  • På alla Pixel- och Nexus-telefoner går det också att dela mobildata via Wi-Fi med hjälp av aviseringar.

Viktigt! Vissa mobiloperatörer begränsar internetdelningen eller debiterar dig extra för den. Vi rekommenderar att du kontrollerar detta hos operatören.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Internetdelning via Wi-Fi-surfzon

Via appen Inställningar

Steg 1: Aktivera telefonens surfzon

Obs! Om du har aktiverat Databesparing inaktiverar du detta innan du använder internetdelning via Wi-Fi. Läs mer om hur du stänger av Databesparing.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Surfzon och internetdelning följt av Wifi-surfzon.

3. Aktivera Wi-Fi-surfzon.
  4. Om du vill granska eller ändra en surfzonsinställning, som namn eller lösenord, trycker du på den.

Tips! Om du inte vill att det ska krävas lösenord för den trådlösa surfzonen väljer du Ingen under Säkerhet.

Steg 2: Anslut en annan enhet till telefonens surfzon
  1. Öppna listan med Wi-Fi-alternativ på den andra enheten.
  2. Välj namnet på mobilens surfzon.
  3. Ange lösenordet för mobilens surfzon.
  4. Klicka på Anslut.

Tips! Du kan dela telefonens mobildata med upp till tio andra enheter via en Wi-Fi-surfzon.

Via aviseringar

Steg 1: Kontrollera att internetdelning via aviseringar fungerar på enheten

Kontrollera att telefonen kan ta emot delad mobildata via aviseringar. Funktionen finns på exempelvis följande telefoner:

• Pixel-telefoner
  • Surfplattan Pixel C
  • Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 och Nexus 9
Steg 2: Konfigurera internetdelning via aviseringar

Steg 1: Logga in på samma konto på alla enheter

1. Logga in på samma Google-konto på alla enheter. Läs ner om hur du lägger till konton.
  2. Aktivera Bluetooth och Wi-Fi. Läs mer om hur du aktiverar Bluetooth och Wi-Fi.

Steg 2: Tillåt att telefonen delar anslutningen

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Google Följt av Direktinternetdelning.
  3. Aktivera Dela dataanslutning.

Steg 3: Tillåt att andra enheter använder telefonens anslutning

1. Öppna appen Inställningar på den andra enheten.
  2. Tryck på Google Följt av Direktinternetdelning.
  3. Aktivera Dela dataanslutning.
Tips! Den här typen av internetdelning är aktiverad som standard på de flesta enheter som har funktionen.
Steg 3: Dela anslutning via aviseringar

Steg 1: Kontrollera att enheterna är klara

• Kontrollera att internetdelning via aviseringar är konfigurerat på alla enheter (ovan).
  • Se till att du har telefonen med mobildata i närheten.
  • Lås upp enheten som du vill ansluta.

Steg 2: Gör följande på den andra enheten som är inte är ansluten:

• Du får aviseringen Trådlös Wi-Fi-surfzon tillgänglig. Tryck på den och följ anvisningarna på skärmen.
  • Om du vill ansluta senare, utan aviseringen, öppnar du appen Inställningar och trycker på Google Följt av Direktinternetdelning Följt av din telefon Följt av Anslut.
  • Om du får en verifieringsavisering trycker du på Fortsätt.

Steg 3: På telefonen med mobildata

• När du ansluter visas aviseringen Dataanslutningen delas. Aviseringen finns kvar så länge du är ansluten.
  • Du kopplar från genom att trycka på Koppla från i aviseringen.
Tips! Direktinternetdelningen kopplas från om den inte används på cirka tio minuter. Läs mer om hur du åtgärdar problem med wifi-surfzoner.

Internetdelning via Bluetooth

1. Parkoppla telefonen och den andra enheten.
  2. Konfigurera den andra enheten så att den får nätverksanslutning via Bluetooth. Följ anvisningarna som följde med enheten.
  3. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  4. Tryck på Nätverk och internet Följt av Surfzon och internetdelning.
  5. Tryck på Internetdelning via Bluetooth.

Internetdelning via USB-sladd

Obs! På Mac-datorer fungerar inte internetdelning med Android via USB.

1. Anslut telefonen till den andra enheten med en USB-sladd. Aviseringen Ansluten som en … visas högst upp på skärmen.
  2. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  3. Tryck på Nätverk och internet Följt av Surfzon och internetdelning.
  4. Aktivera Internetdelning via USB.

Inaktivera surfzonen automatiskt

Obs! För att spara batteri stängs surfzonen av när inga enheter är anslutna.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Surfzon och internetdelning följt av Wifi-surfzon.
  3. Aktivera eller inaktivera inställningen genom att trycka på Inaktivera surfzon automatiskt.
Tips! Vi rekommenderar att du har enheterna anslutna till en nätadapter medan du använder internetdelning och stänger av anslutningarna när du är klar.