Koble til Wi-Fi-nettverk på Pixel-telefoner

For å bruke Wi-Fi slik du vil, kan du endre hvordan og når enheten din kobler seg til.

Når Wi-Fi er slått på, kobler enheten din seg automatisk til Wi-Fi-nettverk i nærheten som du har koblet deg til tidligere. Du kan også konfigurere enheten til å slå på Wi-Fi automatisk i nærheten av lagrede nettverk.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå på og koble til

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Slå på Wifi.
  4. Trykk på et oppført nettverk. Hvis nettverket krever et passord, ser du låsen Lås. Etter at du har koblet til:
    • «Tilkoblet» vises under navnet på nettverket.
    • Nettverket er «Lagret». Når enheten er i nærheten og wifi er slått på, kobler enheten seg til automatisk.

Tips: Du kan også sveipe ned på skjermen for å gå til wifi-innstillingene. Finn ut hvordan du endrer vanlige innstillinger.

Koble til via varsel

Når Wi-Fi er på, mottar du varsler om tilgjengelige offentlige nettverk av høy kvalitet. Du kan gjøre følgende i disse varslene:

• For å koble til nettverket, trykk på Koble til.
  • For å endre Wi-Fi-innstillingene, trykk på Alle nettverk.
  • For å slå av varsler for det aktuelle nettverket, fjern varselet. Finn ut hvordan du kontrollerer varsler.

Tips: Du kan også koble til disse nettverkene uten varsler. Finn ut hvordan du kobler til åpne nettverk automatisk.

Sammenlign styrken til nettverk

Styrke

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Sjekk at Wi-Fi er på.
  4. Du ser nettverkets signalstyrke på Wi-Fi-ikonet Wi-Fi. Et ikon som er mer utfylt, betyr at signalet er sterkere.

Hastighet

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Sjekk at Wi-Fi er på.
  4. Du finner tilkoblingshastigheten under navnet til et offentlig nettverk. Hastigheten kan endres med signalstyrken.
    • Sakte: Du kan sende og motta e-poster og tekstmeldinger. Bilder vises sakte.
    • OK: Du kan lese nettsider, bruke sosiale medier og strømme musikk og videoer i standardoppløsning (SD).
    • Rask: Du kan strømme de fleste HD-videoer og ha videosamtaler.
    • Veldig rask: Du kan strømme videoer av veldig høy kvalitet.

Slå på automatisk i nærheten av lagrede nettverk
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett og så Nettverksinnstillinger.
  3. Slå på Slå på Wi‑Fi automatisk. Hvis det er nødvendig, slår du først på Posisjon og så Posisjonstjenester.
  4. Slå på Wifi-skanning og Bluetooth-søking.

Tips: Wi-Fi slås ikke på automatisk når

• posisjon er slått av
  • batterisparing er på
  • flymodus er på
  • internettdeling («Wi-Fi-sone») er på
  • Wi‑Fi-skanning i bakgrunnen er av

Endre, legg til, del eller fjern lagrede nettverk

Endre et lagret nettverk
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så Wi-Fi.
    • For å bevege deg mellom de oppførte nettverkene, trykk på et nettverksnavn.
    • For å endre innstillingene for et nettverk, trykk på nettverket.
Legg til et lagret nettverk

Alternativ 1: Vent til nettverkslisten lastes inn på nytt

Hvis nettverket du ønsker, ikke er oppført, men er i nærheten, venter du til listen lastes inn på nytt.

Alternativ 2: Legg til et nettverk

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Sjekk at Wi-Fi er på.
  4. Trykk på Legg til nettverk nederst i listen.
  5. Skriv inn nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsopplysninger, om nødvendig.
  6. Trykk på Lagre.
Del wifi-informasjon fra Innstillinger-appen
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Sørg for at wifi er på, og at du er koblet til nettverket du vil dele.
  4. Ved siden av wifi-nettverket trykker du på Innstillinger Innstillinger og så Del.
  5. Bekreft identiteten din på enheten hvis det er nødvendig.
  6. Bruk QR-koden for å dele wifi-nettverket.
Del wifi-informasjon fra hurtiginnstillingene
  1. For å åpne hurtiginnstillingene, sveip ned fra toppen av skjermen.
  2. Trykk på Internett.
  3. Sørg for at wifi er på, og at du er koblet til nettverket du vil dele.
  4. Trykk på Del wifi nederst til venstre.
  5. Bekreft identiteten din på enheten hvis det er nødvendig.
  6. Bruk QR-koden for å dele wifi-nettverket.
Fjern lagrede nettverk
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Sjekk at Wifi er på.
  4. Trykk og hold på et lagret nettverk.
  5. Trykk på Glem.

Koble til OpenRoaming-Wi-Fi-nettverk

OpenRoaming er en sammenslutning av Wi-Fi-soner. Når du er i nærheten av en OpenRoaming-Wi-Fi-sone som tilbyr kostnadsfri, sikker tilgang til Google-brukere, kan Pixel-telefonen automatisk koble til den.

Konfigurer OpenRoaming
Viktig: OpenRoaming kan bare konfigureres når du er innenfor rekkevidden til et OpenRoaming-nettverk. Etter konfigureringen kobles telefonen automatisk til alle OpenRoaming-nettverk i nærheten som deltar.

Slik konfigurerer du OpenRoaming på Pixel-telefonen:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Hvis du er innenfor rekkevidden til et OpenRoaming-nettverk, trykker du på det i Wi-Fi-listen.
  4. Les gjennom vilkårene på skjermen. Trykk på Fortsett.
  5. Trykk på Google-kontoen du vil bruke til autentisering.
Slå av OpenRoaming eller endre innstillingene

Du kan koble fra, glemme eller endre kontoen du bruker til OpenRoaming.

1. Åpne Innstillinger-appen mens du er koblet til en OpenRoaming-Wi-Fi-sone.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Internett.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av «OpenRoaming».
    • For å koble fra den spesifikke Wi-Fi-sonen, trykk på Koble fra Fjern.
    • For ikke å koble til OpenRoaming igjen, trykk på Glem Papirkurv.
    • For å endre kontoen du bruker med OpenRoaming, trykk på Avansert og så Abonnement.
Tips: Innstillingene inneholder annen informasjon, for eksempel signalstyrke, frekvens og sikkerhet for nåværende Wi-Fi-sone.
Slik fungerer OpenRoaming
Viktig: Google deler ikke de personlige dataene dine med OpenRoaming-nettverk.

Med OpenRoaming kan du koble til offentlige Wi-Fi-soner med færre trinn. Du trenger ikke å bytte mellom nettverk manuelt og godta forskjellige vilkår. I stedet bytter Pixel-telefonen automatisk nettverk når du går fra én Wi-Fi-sone til en annen.

For å bli med i OpenRoaming må nettverk oppfylle tjeneste- og sikkerhetsstandarder og godta felles vilkår. Du godtar disse felles vilkårene én gang når du konfigurerer OpenRoaming. Du finner mer informasjon på nettstedet til Wireless Broadband Alliance.

Etter konfigureringen godtar OpenRoaming-nettverk Google-legitimasjon fra Pixel-telefonen din, som angir at telefonen bruker en konto som godtar vilkårene. Dette gjør at Pixel-telefonen kan bevege seg enkelt mellom OpenRoaming-Wi-Fi-soner.