Bruk Kort fortalt på Pixel-enhetene dine

Med Kort fortalt kan du finne informasjon om for eksempel kommende arrangementer, oppgaver og værinformasjon fra start- eller låseskjermen på Pixel-enhetene dine.

Bruk Kort fortalt på Pixel 3 eller nyere

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Pixel 3 og nyere enheter. Den fullstendige Kort fortalt-funksjonen er tilgjengelig på Pixel-enheter med Android-versjon 12 eller nyere. Noen funksjoner er ikke tilgjengelige på alle språk eller i alle land.

På låseskjermen, startskjermen og alltid-på-skjermen finner du informasjon og oppdateringer som

• kommende aktiviteter og oppgaver
  • værinformasjon og advarsler om ekstremvær
  • billetter til arrangementer

Slå Kort fortalt av eller på

Som standard er Kort fortalt slått på automatisk på Pixel 3 og nyere enheter. Datoen vises fortsatt selv om Kort fortalt er av. Hvis du slår av Kort fortalt, slås alle kort av. Du kan tilpasse Kort fortalt hvis du vil slå av bestemte oppdateringer:

1. Trykk og hold på Kort fortalt øverst på startskjermen.
  2. Trykk på Tilpass og så Kort fortalt.
  3. Trykk på Slå av eller Slå på.

Slå Kort fortalt-forslag av eller på

Viktig:

• Denne funksjonen er tilgjengelig på Pixel 3 og nyere enheter.
  • Den fullstendige Kort fortalt-funksjonen er tilgjengelig på Pixel-enheter med Android-versjon 12 eller nyere. Noen funksjoner er ikke tilgjengelige på alle språk eller i alle regioner.
  • Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på iOS-enheter, for eksempel iPhone, iPad og Apple Watch.

Slik slår du av og på enkeltfunksjoner og bestemt innhold:

1. Trykk og hold på Kort fortalt øverst på startskjermen.
  2. Trykk på Tilpass og så Kort fortalt-innstillinger Innstillinger.
  3. Under «Funksjoner» trykker du på et emne eller en kategori du vil slå av eller på.
  4. For å se flere emner eller kategorier, rull helt ned og trykk på Se flere funksjoner.

Tilpass informasjonen i Kort fortalt

Som standard viser Kort fortalt innhold på låseskjermen automatisk. I noen tilfeller kan den vise viktig innhold fra appvarsler som kalenderaktiviteter eller oppdateringer.

Du kan slå av sensitivt innhold eller få oppdateringer på låseskjermen. Finn ut hvordan du kontrollerer varslene dine.

Slik oppdaterer du innstillingen for sensitivt innhold:

1. Trykk og hold på Kort fortalt øverst på startskjermen.
  2. Trykk på Tilpass og så Kort fortalt-innstillinger Innstillinger.
  3. Under «Administrer personlig tilpasning» trykker du på Sensitivt innhold på låseskjermen.
  4. Under «Personvern» slår du sensitive varsler av eller på.

Tips: Hvis du ikke vil ha sensitive varsler om Kort fortalt-innhold når du bruker jobbprofilen din, kan du slå av dette i jobbprofilen.

Om informasjonen din i Kort fortalt

For å levere informasjonen som er viktigst for deg, bruker Google data fra enheten og aktiviteten din. Slik kontrollerer du hvilke data som er tilgjengelige i Kort fortalt:

1. Trykk og hold på Kort fortalt øverst på startskjermen.
  2. Trykk på Tilpass og så Kort fortalt-innstillinger Innstillinger.
  3. Slå innstillinger av eller på under «Administrer personlig tilpasning».

Kontroller informasjonen i Kort fortalt

Det finnes flere metoder du kan bruke for å kontrollere informasjonen i Kort fortalt.

Kontroller data fra apper

For informasjon som oppdateringer for kalenderaktiviteter bruker Kort fortalt data fra apper på enheten din.

Bruk data fra Google-kontoen din

For de fleste Kort fortalt-funksjonene må telefonen bruke Google-aktiviteten din.

Nett- og appaktivitet

Kort fortalt bruker innstillingen for nett- og appaktivitet for å vise deg informasjon som «på tide å dra»-oppgaver. Finn ut hvordan du administrerer nett- og appaktiviteten din.

Appinformasjon

Når du slår på «Gi personlig preg med appdata», henter Kort fortalt appinformasjon fra enhetene dine for å gi deg visse oppgaver og varsler. Finn ut hvordan du administrerer appinformasjonen på enheten din.

Kontroller for smartfunksjoner i Gmail

Med kontrollene for smartfunksjoner kan Kort fortalt vise deg informasjon direkte fra e-posten din, for eksempel ombordstigningskort og reservasjoner for aktiviteter. Finn ut hvordan du bruker kontrollene for smartfunksjoner.

Posisjonsinformasjon

Kort fortalt bruker innstillingene dine for posisjonsinformasjon for å gi deg nyttig informasjon basert på hvor du er. Den kan for eksempel varsle deg om jordskjelv i nærheten eller om ekstremvær i området der du er. For enkelte funksjoner må Kort fortalt bruke den nøyaktige posisjonen din. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsinnstillingene dine.

Hvis du slår på posisjonsloggen, kan du også motta informasjon om steder du har besøkt. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.

Hvis du legger inn hjemme- og jobbadressen din, kan du få trafikkinformasjon i sanntid i Kort fortalt når du reiser. Finn ut hvordan du legger inn hjemstedet ditt, arbeidsstedet ditt og andre steder.

Personlige resultater

Du kan få personlige resultater med Kort fortalt. Finn ut hvordan du slår av personlige resultater.

Tilgang til kalendere

I Kort fortalt kan du få relevant informasjon om kommende Kalender-aktiviteter, for eksempel neste møte. Med Kort fortalt kan du få noen slike aktiviteter via appvarsler og kalenderen på enheten.

Hvis du ikke vil at Kort fortalt skal vise aktiviteter fra kalenderen på enheten, må du fjerne kalendertillatelsene fra Google-appen:

1. Gå til Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Apper og så Google og så Tillatelser og så Kalender.
  3. Velg Ikke tillat.

Tips: Enkelte kalenderaktiviteter kommer til Kort fortalt via appvarsler. Du kan kontrollere varseldataene i Kort fortalt som beskrevet i Varsel-delen ovenfor.

Tilgang til Google Wallet

I Kort fortalt kan du se kort og billetter for kommende arrangementer som er lagret i Google Wallet.

Hvis du ikke vil at Kort fortalt skal vise kort og billetter fra Google Wallet, kan du fjerne delingstillatelsene fra Google Wallet:

1. Gå til Google Wallet på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilikonet og så Dataene dine i Wallet og så Administrer data for kort og billetter.
  3. Slå av Bruk kort og billetter over hele Google.

Finn ut hvordan du administrerer kort og billetter i Google Wallet.

Varsler fra installerte apper

Appvarsler kan brukes til funksjoner som kalenderaktiviteter. Hvis du ikke vil at Kort fortalt skal bruke appvarsler, kan du endre dette i telefoninnstillingene.

Slik endrer du bruk av appvarsler:

1. Gå til Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Rull til og trykk på Varsler og så Enhets- og appvarsler og så Android System Intelligence.

Enheter i nærheten

For enheter i nærheten kan Kort fortalt vise deg relevant informasjon, for eksempel om batteriet, når du kobler telefonen til Bluetooth-hodetelefoner.

Slik lar du Kort fortalt finne og koble til enheter i nærheten:

1. Gå til Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Rull til og trykk på Personvern og så Tillatelseskontroll og så Enheter i nærheten.

Slå av personlige resultater

Hvis du ikke vil ha personlig tilpasset innhold fra Google-assistenten, kan du slå av personlige resultater.

Noe potensielt sensitivt innhold kan fortsatt vises i Kort fortalt selv om du har slått av personlige resultater fra Google-assistenten. Du kan administrere innholdet ditt i Kort fortalt via enhetsinnstillingene.

Slik administrerer du innholdet ditt i Kort fortalt:

1. Trykk og hold på Kort fortalt oppe på startskjermen.
  2. Trykk på Tilpass og så Kort fortalt Innstillinger.