Varför hörs jag inte på min Pixel-telefon?

Jag hörs inte när jag pratar i telefon

Testa dessa steg för att lösa högtalarproblem:

1. Kontrollera att ljudet inte är avstängt.
    • Titta på telefonen medan du ringer. Kolla om mikrofonikonen  är markerad. Om den är det slår du på ljudet igen genom att trycka på ikonen.
  2. Inaktivera Bluetooth. Läs mer om hur du inaktiverar Bluetooth.
  3. Stäng alla appar. Läs mer om hur du stänger appar.
  4. Starta om telefonen.
    • Tryck på telefonens av/på-knapp. Tryck på Starta om Starta om på skärmen.
    • Du kan även hålla nere telefonens av/på-knapp i cirka 30 sekunder.
  5. Kontrollera telefonens tillbehör.
    • Om du använder ett skärmskydd eller fodral tar du bort det. Vi rekommenderar att du använder ett telefonfodral som är avsett för Pixel, t.ex. ett från Google Store.
    • Om du använder ett tillbehör, till exempel hörlurar, kan du testa att byta ut tillbehöret.
  6. Kontrollera telefonens maskinvara.
    • Kontrollera högtalare och mikrofoner. Rengör dem försiktigt med en mjuk, luddfri trasa om de är smutsiga. Läs mer om var högtalarna och mikrofonerna sitter.
    • Kontrollera USB-C-porten på telefonen. Rengör den försiktigt med en mjuk, luddfri trasa om den är smutsig.
  7. Uppdatera till den senaste versionen av Android på telefonen. Ta reda på vilken version av Android du har.
  8. Kontrollera mikrofonerna.
    • Spela in med appen Ljudinspelare Appen Ljudinspelare. Om ljud spelas in fungerar den nedre mikrofonen.
    • Spela in en video med ljud med Kamera Google Kamera. Om det blir ljud i videon fungerar den övre mikrofonen.
    • Om en av mikrofonerna inte fungerar kan du läsa mer om hur får hjälp med din Pixel-telefon.

Meddelandet ”Vätska eller smuts i USB-porten”

Om det här meddelandet visas kan du följa dessa steg.

Jag hörs inte när jag ringer med en samtalsapp som Meet eller Skype
  1. Kontrollera att ljudet inte är avstängt.
    • Titta på telefonen medan du ringer. Kolla om mikrofonikonen är markerad. Om den är det slår du på ljudet igen genom att trycka på ikonen.
  2. Inaktivera Bluetooth. Läs mer om hur du inaktiverar Bluetooth.
  3. Stäng alla appar. Läs mer om hur du stänger appar.
  4. Starta om telefonen.
    • På Pixel 5a eller tidigare: Tryck på av/på-knappen i cirka 30 sekunder eller tills telefonen startas om.
    • På Pixel 6 och senare, inklusive Fold: Håll av/på-knappen och knappen som höjer volymen nedtryckta i några sekunder.
  5. Tryck på Starta om Starta om.
  6. Kontrollera att apparna är uppdaterade. Läs mer om hur du uppdaterar en app.
  7. Uppdatera till den senaste versionen av Android på telefonen. Ta reda på vilken version av Android du har.
  8. Kontrollera att appen du använder, till exempel för videomeddelanden, har behörighet att använda mikrofonen. Läs mer om hur du ändrar appbehörigheter.
  9. Ta bort appen och installera om den. Läs mer om hur du tar bort appar och installerar om appar på telefonen.
Det är för mycket bakgrundsljud

Viktigt! Den här funktionen beror på bandbredden för samtal och är kanske inte tillgänglig för alla samtal.

Du kan minska bakgrundsljud i ett samtal med Klart samtalsljud. Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 7 och senare, inklusive Fold.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Klart samtalsljud.
  3. Aktivera eller inaktivera Använd Klart samtalsljud.

Avancerad felsökning

Om stegen ovan inte fungerar kan du återställa standardinställningarna på telefonen. Läs mer om hur du återställer standardinställningarna.

Har du fortfarande problem med ljudet på en Pixel-telefon?

Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med att återställa telefonen genom att ställa frågor i våra forum i Pixel-communityn.

Du kan även kontakta en supportrepresentant om problemet. Läs mer om hur du får hjälp med Pixel-telefonen.