Problemen met de mobiele verbinding oplossen

Als je niet kunt bellen of worden gebeld of problemen hebt met mobiele data, probeer je de onderstaande stappen.

Compatibiliteit met 5G bevestigen

Belangrijk: Pixel-telefoons werken met alle grote providers, maar niet alle Pixel 4a (5G)-telefoons en hoger werken met alle 5G-netwerken. Neem contact op met je provider om na te gaan of je telefoon op het 5G-netwerk werkt. Bekijk een lijst met gecertificeerde providers.

Welk type 5G-service je nodig hebt, hangt af van je telefoonmodel en providernetwerk. In de Verenigde Staten zijn sommige Pixel 4a (5G)-telefoons specifiek bedoeld voor gebruik met Verizon. Ontdek meer informatie over welke Pixel-telefoonmodellen werken met welke soorten 5G.

Know when you're on 5G

Problemen met mobiele data oplossen

Instellingen voor mobiele data checken
  1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Simkaarten.

Hier zou de naam van je provider moeten staan. Zorg dat Simkaart gebruiken aanstaat.

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Tik op de naam van je provider.
  4. Zet Mobiele data aan.

Zo zet je de vliegtuigmodus uit:

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet.
  3. Zet de vliegtuigmodus uit
Netwerktype checken
  1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Selecteer je provider.
  4. Selecteer het gewenste netwerktype (op basis van de beschikbaarheid bij de provider):
    • 5G (aanbevolen)
    • 2G
    • 3G
    • LTE
Signaalsterkte checken

Zet wifi uit om ervoor te zorgen dat je verbinding hebt met je mobiele netwerk.

1. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Internet.
  2. Zet wifi uit.
    • Rechtsboven op je Pixel staat een driehoekje dat de signaalsterkte van het netwerk aangeeft. Hoe groter het driehoekje is, hoe sterker het signaal dat je apparaat heeft.
    • Als je weinig tot geen signaal hebt, probeer je de locatie te wijzigen.
    • Je kunt ook contact opnemen met je provider om na te gaan hoe de dekking in jouw regio is.

Problemen met simkaart oplossen

Zorgen dat je sim is geactiveerd en correct is geplaatst
  1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Selecteer je provider.
    • Als je al een sim hebt maar deze inactief is, klik je op Simkaart en zet je Simkaart gebruiken aan.
    • Als de naam van je provider grijs wordt weergegeven en je het bericht Geen simkaart krijgt, heb je geen sim of is je sim inactief. Ga om dit te checken naar Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  4. Als je nog geen sim hebt geactiveerd, kun je een fysieke sim plaatsen of een sim downloaden (afhankelijk van de beschikbaarheid bij je provider).
De installatie van de sim checken
  1. Plaats de pin om de simkaart mee te verwijderen of een kleine paperclip in het gat van de simkaarthouder.
  2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de simkaarthouder tevoorschijn komt.
  3. Verwijder de houder en haal de simkaart eruit.
  4. Inspecteer de simkaart.
    • Als de simkaart beschadigd of verbogen is: Neem contact op met je provider voor een vervangende simkaart.
    • Als je vuil of stof aantreft: Veeg de simkaart af met een microvezeldoek.
  5. Als de simkaart schoon en intact is, plaats je deze terug in de telefoon.

Meer informatie over hoe je een simkaart plaatst

Een andere simkaart proberen

Als je een andere simkaart hebt, kun je proberen die in je Pixel te plaatsen.

• Tip: Als het probleem aanhoudt en je een andere telefoon hebt, plaats je de simkaart in die andere telefoon om te checken of het aan de simkaart ligt.

Wifi-problemen oplossen

Bellen via wifi checken
  1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Tik op Bellen via wifi.
  4. Zet Bellen via wifi gebruiken aan of uit.
  5. Voer een testgesprek uit.

Als Bellen via wifi aanstaat, kan je telefoon gesprekken doorschakelen via wifi-netwerken of het netwerk van je provider op basis van je voorkeur of signaalsterkte. Neem voordat je Bellen via wifi aanzet contact op met je provider voor de kosten en andere informatie.

Bluetooth checken met andere apparaten

Zo zet je bluetooth uit:

1. Swipe omlaag om het menu met meldingen te openen.
  2. Tik op Bluetooth uit als de functie aanstaat.

Andere stappen om te proberen

Checken op obstakels

Als je een telefoonhoesje hebt, verwijder je dat om te checken of het een obstakel vormt.

Actieve processen beëindigen
  1. Zet de telefoon uit.
    • Tip: Selecteer niet Opnieuw opstarten.
  2. Wacht 30 seconden en zet de telefoon weer aan.
  3. Test de telefoon.

Tip: Je kunt de vliegtuigmodus ook aan- en uitzetten om de actieve processen uit te zetten.

Alle netwerkinstellingen resetten

Zo reset je alle instellingen voor het mobiele netwerk:

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Instellingen en dan Systeem en dan Opties voor resetten en dan Instellingen mobiel netwerk resetten.

Zo reset je de bluetooth- en wifi-instellingen:

Belangrijk: Met deze optie worden je opgeslagen wifi-verbindingen verwijderd.

1. Open op je telefoon de app Instellingen.
  2. Tik op Systeem en dan Opties voor resetten en dan Bluetooth en wifi resetten.
Meer hulp

Check of je een actuele versie van Android hebt. Ontdek hoe je je Android-versie checkt en updatet.

Als deze stappen niet werken, neem je contact op met je provider om na te gaan of er storingen bij jou in de buurt zijn en of er niets is veranderd aan je data-abonnement.

Welke informatie met Google wordt gedeeld als je problemen met je mobiele verbinding oplost

Je kunt problemen op je apparaat oplossen door naar Instellingen en dan Netwerk en internet en dan Problemen met de mobiele verbinding oplossen te gaan.

Als je apparaat- en connectiviteitsgegevens deelt met Google, kan je apparaat de volgende informatie sturen:

• Je accountgegevens
  • De IMEI van het apparaat
  • De modelnaam van je apparaat, zoals Pixel 8 of Pixel 8 Pro
  • Connectiviteitsmarkeringen
  • Connectiviteitslogboeken, zoals het aantal beëindigde gesprekken, mms- en sms-fouten en de wachttijd voor het beantwoorden van gesprekken