Lyssna med rumsligt ljud på en Pixel-enhet

När du tittar på filmer eller serier med stöd för rumsligt ljud på din Pixel-enhet kan du använda tillbehör som hörlurar med eller utan sladd för att få en omslutande ljudeffekt, ungefär som med surroundljud. Om du har en Pixel Fold eller Pixel Tablet kan du även uppleva rumsligt ljud med enhetens högtalare.

Så här använder du rumsligt ljud på Pixel-enheter

Rumsligt ljud är tillgängligt på Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold och Pixel Tablet.

Du kan använda rumsligt ljud på Pixel-enheten med filmer och serier från streamingplattformar som stöds och som har 5.1 eller högre ljudspår, till exempel YouTube, Max, Netflix och Disney Plus. Netflix tillåter endast rumsligt ljud på enheten om den är ansluten till Pixel Buds Pro och med huvudspårning aktiverat.

Tips! Om du vill använda rumsligt ljud kontrollerar du att du har den senaste Android-programvaran. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Aktivera rumsligt ljud för hörlurarna

Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Rumsligt ljud.
  3. Ställ in vilken typ av hörlurar du vill använda med rumsligt ljud:
    • Om du vill använda hörlurar med sladd aktiverar du Hörlurar med sladd.
    • Om du vill använda trådlösa hörlurar trycker du på Inställningar för ansluten enhet följt av tryck på tillbehöret du vill använda följt av aktivera Rumsligt ljud.

Läs mer om hur du parkopplar och ansluter till trådlösa hörlurar eller hörsnäckor.

Pixel Tablet

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Ljud följt av Rumsligt ljud.
  3. Ställ in vilken typ av hörlurar du vill använda med rumsligt ljud:
    • Om du vill använda hörlurar med sladd aktiverar du Hörlurar med sladd.
    • Om du vill använda trådlösa hörlurar trycker du på Inställningar för ansluten enhet följt av tryck på tillbehöret du vill använda följt av aktivera Rumsligt ljud.

Läs mer om hur du parkopplar och ansluter till trådlösa hörlurar eller hörsnäckor.

Aktivera rumsligt ljud med huvudspårning för Pixel Buds Pro-hörsnäckor

Obs! Pixel Buds Pro måste ha den senaste firmwareversionen installerad för att användas med rumsligt ljud på Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold eller Pixel Tablet. Ta reda på vilken firmwareversion dina Pixel Buds Pro har.

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Anslutna enheter följt av Pixel Buds Pro följt av Inställningar Inställningar följt av Huvudspårning.
  3. Aktivera Huvudspårning.

Tips!

• Använd innehåll som är märkt med Dolby-ljud eller 5.1.
  • Håll enheten stadigt eller placera den på en stabil yta eller ett stativ.

Aktivera rumsligt ljud för enhetens inbyggda högtalare (endast Pixel Fold och Pixel Tablet)

På Pixel Fold och Pixel Tablet kan du aktivera rumsligt ljud för enhetens inbyggda högtalare. Med funktionen blir lyssnarupplevelsen mer uppslukande och liknar den du får med hörlurar eller hörsnäckor.

Pixel Fold

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Rumsligt ljud.
  3. Aktivera Telefonens högtalare.

Pixel Tablet

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Ljud följt av Rumsligt ljud.
  3. Aktivera Surfplattans högtalare.

Felsöka ljudproblem

Läs mer om hur du åtgärdar ljudproblem eller delta i konversationen i hjälpforumet för Google Pixel eller hjälpforumet för Pixel Tablet för ytterligare felsökning.

Använda rekommenderade tillbehör

Om det står Made by Google eller Made for Google på hörlurarna har de certifierats för användning med Pixel-enheter. Andra digitala ljudtillbehör kan också fungera med Pixel-enheter. Hitta tillbehör i Google Store.

Tips! Om du har en Pixel 3 eller Pixel 2 är hörlursadaptern som följde med i telefonens förpackning kompatibel med tillbehör som har 3,5 mm-kontakter om de uppfyller headsetkraven för Android. Om du inte får dina hörlurar att fungera med adaptern kontaktar du tillverkaren och frågar om hörlurarna uppfyller kraven.

Relaterade resurser

Netflix är ett registrerat varumärke som tillhör Netflix, Inc.
Disney Plus och Disney+ är registrerade varumärken som tillhör Disney Enterprises, Inc.