Luisteren met ruimtelijke audio op je Pixel-apparaat

Als je op je Pixel-apparaat films of tv-series kijkt die ruimtelijke audio ondersteunen, kun je accessoires (zoals een draadloze of bedrade koptelefoon of oordopjes) gebruiken voor een immersief audio-effect, vergelijkbaar met surround sound. Als je een Pixel Fold of Pixel Tablet hebt, kun je voor ruimtelijke audio ook de speakers van je apparaat gebruiken.

Ruimtelijke audio gebruiken op Pixel-apparaten

Ruimtelijke audio is beschikbaar op de Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold en Pixel Tablet.

Je kunt ruimtelijke audio op je Pixel-apparaat gebruiken voor films en tv-series van ondersteunde streamingplatforms met een audiotrack van 5.1 of hoger, zoals YouTube, Max, Netflix en Disney Plus. Netflix staat ruimtelijke audio op het apparaat alleen toe als er verbinding is met de Pixel Buds Pro en als bewegingen van het hoofd volgen aanstaat.

Tip: Als je ruimtelijke audio wilt gebruiken, ga je na of je de nieuwste Android-software hebt. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Ruimtelijke audio aanzetten voor je koptelefoon

Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Ruimtelijke audio.
  3. Stel het soort koptelefoon in dat je met ruimtelijke audio wilt gebruiken:
    • Als je een bedrade koptelefoon wilt gebruiken, zet je Bedrade koptelefoon aan.
    • Als je een draadloze koptelefoon wilt gebruiken, tik je op Instellingen voor verbonden apparaten en dan tik op het accessoire dat je wilt gebruiken en dan zet Ruimtelijke audio aan.

Meer informatie over hoe je een draadloze koptelefoon of oordopjes koppelt en er verbinding mee maakt

Pixel Tablet

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en dan Ruimtelijke audio.
  3. Stel het soort koptelefoon in dat je met ruimtelijke audio wilt gebruiken:
    • Als je een bedrade koptelefoon wilt gebruiken, zet je Bedrade koptelefoon aan.
    • Als je een draadloze koptelefoon wilt gebruiken, tik je op Instellingen voor verbonden apparaten en dan tik op het accessoire dat je wilt gebruiken en dan zet Ruimtelijke audio aan.

Meer informatie over hoe je een draadloze koptelefoon of oordopjes koppelt en er verbinding mee maakt

Ruimtelijke audio aanzetten waarbij bewegingen van het hoofd worden gevolgd met Pixel Buds Pro-oordopjes

Belangrijk: Op je Pixel Buds Pro moet de nieuwste firmwareversie zijn geïnstalleerd als je ze met ruimtelijke audio gebruikt op de Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold of Pixel Tablet. Meer informatie over hoe je de firmwareversie van je Pixel Buds Pro checkt

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Verbonden apparaten en dan Pixel Buds Pro en dan Instellingen Instellingen en dan Bewegingen van het hoofd volgen.
  3. Zet Bewegingen van het hoofd volgen aan.

Tips:

• Gebruik content die is gemarkeerd als Dolby Audio of 5.1.
  • Houd je apparaat stabiel of plaats dit op een stabiele ondergrond of standaard.

Ruimtelijke audio aanzetten voor de ingebouwde speakers van je apparaat (alleen Pixel Fold en Pixel Tablet)

Op de Pixel Fold of Pixel Tablet kun je ruimtelijke audio aanzetten voor de ingebouwde speakers van het apparaat. Met deze functie kun je luisteren naar immersief geluid dat vergelijkbaar is met het gebruik van een koptelefoon of oordopjes.

Pixel Fold

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Ruimtelijke audio.
  3. Zet Telefoonspeakers aan.

Pixel Tablet

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en dan Ruimtelijke audio.
  3. Zet Tabletspeakers aan.

Problemen met het geluid oplossen

Vind meer informatie over hoe je geluidsproblemen oplost of neem deel aan het gesprek in de Help-community voor de Google Pixel of de Help-community voor de Pixel Tablet.

Aanbevolen accessoires gebruiken

Als je koptelefoon de aanduiding Made by Google (Gemaakt door Google) of Made for Google (Gemaakt voor Google) heeft, is deze gecertificeerd om te gebruiken voor Pixel-apparaten. Je kunt ook andere digitale audioaccessoires gebruiken voor Pixel-apparaten. Zoek accessoires in de Google Store.

Tip: Als je een Pixel 3 of Pixel 2 hebt, werkt de koptelefoonadapter die bij je telefoon is geleverd met 3,5 mm-accessoires die voldoen aan de Android-vereisten voor headsets. Als je koptelefoon niet werkt met de adapter, neem je contact op met de fabrikant om te vragen of de koptelefoon voldoet aan de vereisten.

Gerelateerde bronnen

Netflix is een gedeponeerd handelsmerk van Netflix, Inc.
Disney Plus en Disney+ zijn gedeponeerde handelsmerken van Disney Enterprises, Inc.