Komma igång med batteri och laddning på en Pixel-telefon

Du kan hantera batteriet, förlänga batteritiden och åtgärda problem med Pixel-telefonens batteri.

Hantera batteriet i en Pixel-telefon

Lägga till batteriwidgeten på startskärmen

Du kan använda batteriwidgeten för att se batteriinformation för Pixel-telefonen och anslutna enheter i närheten.

Läs om hur du lägger till batteriwidgeten.

Kontrollera batterinivån

Du kan kolla hur mycket batteri det är kvar i Pixel-telefonen.

Läs mer om hur du kontrollerar batterinivån.

Ladda Pixel-telefonen

Alla Pixel-telefoner kan laddas med USB-C-kabel. Nätadaptern som följer med vissa telefoner, till exempel Pixel 5a (5G), ger bäst resultat. Om telefonen inte laddas läser du om hur du åtgärdar en telefon som inte laddas. Läs om hur du laddar Pixel-telefonen.
Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro och Pixel 7a kan laddas via trådlös Qi-laddning. Läs mer om hur du laddar en Pixel-telefon trådlöst med Pixel Stand.

Använd batteridelning för att trådlöst ladda Qi-certifierade telefoner och tillbehör, som Pixel Buds eller Pixel 5–7 Pro (förutom 6a och 7a). Placera tillbehöret eller den andra telefonen mot baksidan av telefonen för att ladda.

Över tid kan prestandan på Pixel-telefonens batteri försämras på grund av användningsmönster, temperatur och ålder. Vissa Pixel-telefoner kan automatiskt spara batteri genom att justera laddningen för att hantera enhets- och batteritemperatur. I vissa fall kan detta leda till långsammare laddning.

Läs mer om batteridelning med Pixel-telefoner.

Använda batterisparläget och det effektivare batterisparläget

Du kan få batteriet att räcka längre genom att ställa in att batterisparläget ska aktiveras automatiskt. Du kan även aktivera batterisparläget när du vill. Om du vill minska enhetens strömförbrukning ytterligare kan du aktivera det effektivare batterisparläget.
Läs mer om hur du använder batterisparläget och det effektivare batterisparläget.

Laddning har begränsats tillfälligt (Pixel 3 eller senare)

För att skydda batterihälsan och förlänga batteriets livslängd begränsar telefonen automatiskt laddningen till cirka 70–80 % under vissa förhållanden, till exempel

• vid kontinuerlig laddning i mer än några timmar under höga temperaturer
  • vid kontinuerlig laddning i flera dagar.

När den här funktionen är aktiverad får du en avisering med texten ”Skydda ditt batteri”. Meddelandet ”Laddningen optimeras för att skydda batteriet" visas även i appen Inställningar under Batteri.

Tips! Den här funktionen inaktiveras automatiskt när telefonen inte längre uppfyller villkoren ovan. Du vet att funktionen inte längre är aktiv när telefonen börjar laddas till 100 % igen.

Om du vill åsidosätta batteriskyddsfunktionen och tillåta att telefonen laddas till 100 % trycker du på länken Ladda till fulladdat i appen Inställningar under Batteri eller starta om Pixel-telefonen.

Tips! Funktionen aktiveras automatiskt igen nästa gång telefonen uppfyller villkoren ovan.

Förlänga batteritiden på en Pixel-telefon

Få ut så mycket som möjligt av batteriet

Du kan få telefonens batteri att räcka längre under hela den tid du använder den genom att ta hand om batteriet och minska batteriförbrukningen.

Läs mer om hur du förlänger batteritiden.

Få ett svagt batteri att räcka längre

Du kan få ett batteri som börjar ta slut att räcka tills du kan ladda telefonen genom att aktivera batterisparläget. Du kan även få det som är kvar av batteriet att räcka längre genom att tillfälligt ändra inställningarna.

Läs mer om hur du får batteriet att räcka längre.

Låt Smart batteri och Batterioptimering vara på

Låt inställningarna Smart batteri och Batterioptimering vara aktiverade så att apparna bara använder telefonens batteri när det behövs. Inställningarna är aktiverade som standard.

Läs mer om batterioptimering.

Batteriet i Pixel lär sig hela tiden dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Åtgärda problem med batteriet i en Pixel-telefon

Åtgärda problem med batteriet
Om telefonens batteri verkar laddas ur för snabbt kan det bero på att en nedladdad app drar för mycket batteri. Du kan även få batteriet att räcka längre genom att ändra inställningarna.
Åtgärda en telefon som inte laddas eller inte går att slå på

Om något av följande händer …

• telefonen startar inte
  • skärmen är svart eller helt vit
  • telefonen slås på men stänger sedan genast av sig

… läser du mer om hur du åtgärdar en Pixel-telefon som inte laddas eller slås på.