Aan de slag gaan met de batterij en opladen op een Pixel-telefoon

Je kunt je batterij beheren, de batterijduur verlengen of problemen met de batterij oplossen op je Pixel-telefoon.

De batterij van je Pixel-telefoon beheren

De batterijwidget aan je startscherm toevoegen

Met de batterijwidget kun je de batterij-informatie van je Pixel-telefoon en verbonden apparaten in de buurt checken.

Meer informatie over hoe je de batterijwidget toevoegt

Batterijlading checken

Je kunt zelf nagaan hoeveel batterijlading je Pixel-telefoon nog heeft.

Meer informatie over hoe je het batterijniveau bekijkt

Je Pixel-telefoon opladen

Alle Pixel-telefoons kunnen worden opgeladen met USB-C-kabels. Gebruik voor de beste resultaten uitsluitend de voedingsadapter die bij bepaalde telefoons wordt geleverd, zoals de Pixel 5a (5G). Als je telefoon niet goed wordt opgeladen, bekijk je hoe je problemen oplost met een telefoon die niet wordt opgeladen. Meer informatie over hoe je je Pixel-telefoon kunt opladen
De Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro en Pixel 7a kunnen worden opgeladen via draadloos opladen met Qi. Meer informatie over hoe je een Pixel Stand gebruikt om je Pixel-telefoon draadloos op te laden

Gebruik Batterij delen om telefoons of accessoires die Qi-gecertificeerd zijn, zoals de Pixel Buds of je Pixel 5-7 Pro (met uitzondering van de 6a en 7a), draadloos op te laden. Leg je accessoire of andere telefoon op de achterkant van je telefoon om het apparaat op te laden.

Na verloop van tijd kunnen de prestaties van de batterij van je Pixel-telefoon afnemen vanwege gebruikspatronen, temperatuur en leeftijd. Sommige Pixel-telefoons kunnen het opladen automatisch aanpassen om de apparaat- en batterijtemperatuur te beheren en zo de batterij te sparen. In sommige gevallen kan dit leiden tot een lagere oplaadsnelheid.

Meer informatie over Batterij delen met je Pixel-telefoon

Batterijbesparing en Extreme batterijbesparing gebruiken

Als je wilt dat je batterij langer meegaat, kun je instellen dat Batterijbesparing automatisch wordt aangezet. Je kunt de functie ook altijd zelf inschakelen. Als je nog meer energie wilt besparen op je apparaat, kun je Extreme batterijbesparing aanzetten.
Meer informatie over hoe je Batterijbesparing en Extreme batterijbesparing kunt gebruiken

Opladen tijdelijk beperkt (Pixel 3 en hoger)

Je telefoon beperkt het opladen onder bepaalde omstandigheden automatisch tot ongeveer 70%-80% om de batterijconditie te beschermen en de levensduur te verlengen. Deze omstandigheden zijn onder andere:

• Continu opladen gedurende meer dan een paar uur bij hoge temperaturen
  • Continu opladen gedurende meer dan een paar dagen

Als deze functie aanstaat, krijg je de melding De batterij beschermen. Het bericht 'Opladen geoptimaliseerd om de batterij te beschermen' wordt ook weergegeven onder Batterij in de app Instellingen.

Tip: Deze functie wordt automatisch gedeactiveerd als de telefoon niet meer aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet. Je weet dat de functie niet meer actief is als de telefoon weer tot 100% wordt opgeladen.

Als je de functie voor batterijbescherming wilt overschrijven en de telefoon tot 100% wilt opladen, tik je in de app Instellingen onder Batterij op de link Opladen tot vol. Je kunt ook je Pixel-telefoon opnieuw opstarten.

Tip: Zodra je telefoon weer aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet, wordt deze functie automatisch opnieuw geactiveerd.

Zorgen dat de batterij van je Pixel-telefoon langer meegaat

De batterij optimaal benutten

Je kunt ervoor zorgen dat de batterij van je telefoon langer meegaat door de batterij goed te onderhouden en het batterijverbruik te beperken.

Meer informatie over hoe je kunt zorgen dat de batterij langer meegaat

Meer uit een batterij halen die bijna leeg is

Als je batterij bijna leeg is en je deze wilt laten meegaan totdat je de Pixel-telefoon weer op een stopcontact kunt aansluiten, moet je eerst batterijbesparing inschakelen. Je kunt ook tijdelijke wijzigingen aanbrengen in je instellingen om de batterij te sparen.

Meer informatie over hoe je meer uit de batterij kunt halen

De functies voor aanpasbaar batterijbeheer en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden

Als je wilt dat apps de batterij van je telefoon alleen gebruiken als het echt nodig is, kun je aanpasbaar batterijbeheer en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden. Deze instellingen staan standaard aan.

Meer informatie over het optimaliseren van je batterij

De batterij van de Pixel leert je gedrag voortdurend en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Problemen met de batterij van je Pixel-telefoon oplossen

Problemen met batterijverbruik oplossen
Als de batterijduur van je telefoon erg kort is, is het mogelijk dat je een app hebt gedownload met een hoog batterijverbruik. Je kunt ook instellingen wijzigen om te zorgen dat de batterij langer meegaat.
Problemen oplossen met een telefoon die niet kan worden opgeladen of ingeschakeld

Als je een van de volgende problemen ervaart met je telefoon:

• De telefoon wordt niet ingeschakeld.
  • De telefoon heeft een zwart of leeg scherm.
  • De telefoon wordt ingeschakeld, maar wordt meteen weer uitgeschakeld.

Meer informatie over het oplossen van problemen met een Pixel-telefoon die niet wordt opgeladen of ingeschakeld