Hantera lagringsutrymmet

Om lagringsutrymmet tar slut upphör säkerhetskopieringen av foton och videor.

Obs!

• Från och med den 1 juni 2021 räknas foton eller videor som du säkerhetskopierar i Spara lagringsutrymme-kvalitet (kallades tidigare Hög kvalitet) eller Expresskvalitet in i din användning av lagringsutrymme för Google-kontot.
  • Foton och videor som du har säkerhetskopierat i Hög kvalitet eller Expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på ditt Google-konto.
  • Foton och videor som säkerhetskopieras i Originalkvalitet räknas fortfarande in i lagringsutrymmet för ditt Google-konto.
  • Du kan säkerhetskopiera upp till 15 GB varje dag.

Använd verktyget för hantering av lagringsutrymme i Foto

Du kan använda verktyget för hantering av lagringsutrymme för att ta reda på hur mycket lagringsutrymme du har kvar, frigöra lagringsutrymme och skaffa mer lagringsutrymme.

Mer specifikt kan du göra följande:

• Ta reda på hur mycket lagringsutrymme du har kvar.
  • Uppskatta hur länge lagringsutrymmet räcker utifrån hur ofta du säkerhetskopierar objekt till Google-kontot.
  • Granska objekt som räknas in i lagringsutrymmet och som du kanske vill radera, exempelvis suddiga foton, skärmdumpar och stora videor.
  • Köpa mer lagringsutrymme med en Google One-prenumeration (där det är tillgängligt).

En uppskattning av hur länge ditt lagringsutrymme räcker är kanske inte tillgänglig om:

• du inte har säkerhetskopierat innehåll konsekvent de senaste månaderna
  • du nästan har nått gränsen för lagringsutrymmet och vi inte kan göra en korrekt tidslinjeuppskattning
  • kontot tillhandahålls via jobbet, skolan, familjen eller en annan grupp
  • du har slut på lagringsutrymme.

Du måste ha den senaste versionen av Google Foto-appen för att se alternativen.

Kontrollera lagringsutrymmet

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  4. Tryck på Foto-inställningar Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera följt av Hantera lagring.
  5. Högst upp ser du en uppskattning av hur lång tid det tar att fylla ditt lagringsutrymme.

Rensa lagringsutrymme

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  4. Tryck på Fotoinställningar Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera följt av Hantera lagring.
  5. Välj en kategori under Granska och radera.
  6. Tryck på Välj och välj de objekt du vill radera.
  7. Tryck på Flytta till papperskorgen Radera.
Tips! Uppladdningar kan ta längre tid och kräva mer lagringsutrymme om du säkerhetskopierar till både Google Foto och Google Drive. Om du inte behöver en andra kopia i Drive rekommenderar vi att du säkerhetskopierar foton och videor till Google Foto.

Köp mer lagringsutrymme

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger.
  4. Välj Foto-inställningar Inställningar följt av Säkerhetskopiera och synkronisera följt av Köp lagringsutrymme.
  5. Välj en prenumeration på lagringsutrymme.
  6. Lägg till eller välj betalningsmetod.
  7. Tryck på Prenumerera.

Om du vill nedgradera eller avsluta en prenumeration besöker du Play Butik.

Tips! Om du inte ser alternativet ovan har du kanske slut på lagringsutrymme eller också har du inga foton i originalkvalitet.

Läs mer om att köpa lagringsutrymme.

Byt till en annan uppladdningsstorlek

Läs mer om hur du ändrar överföringsstorleken.

Stäng av säkerhetskopieringen

Läs om hur du inaktiverar Säkerhetskopiera och synkronisera.