Hantera lagringsutrymmet

Om dina foton och videor inte säkerhetskopieras kan lagringsutrymmet vara slut. Om du behöver mer utrymme kan du frigöra lagringsutrymme eller köpa mer.

Obs!

• Om du är inaktiv i Google Foto i två år eller mer kan ditt innehåll raderas. Läs mer om inaktivitetspolicyn i Google Foto.
  • Om du överskrider gränsen för lagringsutrymme i två år eller mer kan ditt innehåll raderas. Läs mer om hur lagringsutrymmet i Google fungerar.
  • Foton och videor som har säkerhetskopierats i kvaliteten Spara lagringsutrymme (kallades tidigare Hög kvalitet) eller Expresskvalitet före den 1 juni 2021 räknas inte in i lagringsutrymmet på Google-kontot.
  • Foton och videor som säkerhetskopieras i Originalkvalitet räknas in i lagringsutrymmet på Google-kontot oavsett datum.

Kontrollera lagringsutrymmet

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på din profilbild eller initial högst upp.
  4. Tryck på Inställningar för Foto Inställningar följt av Säkerhetskopiera följt av Hantera lagringsutrymme.
  5. Högst upp ser du en uppskattning av hur lång tid det tar att fylla ditt lagringsutrymme.

Tips!

• Om du inte konsekvent har säkerhetskopierat innehåll nyligen, om du nästan har slut på lagringsutrymme eller om du har ditt konto via jobbet, skolan eller en annan grupp kanske det inte finns någon uppskattning.
  • Om du har ett kontrollerat konto eller ett konto som tillhandahålls av en grund- eller gymnasieskola är verktyget för hantering av lagringsutrymme inte tillgängligt.
  • Om du har ditt konto via jobbet, skolan, familjen eller en annan grupp kan du kontrollera lagringsutrymmet i datorns webbläsare eller den mobila webbläsaren på photos.google.com/quotamanagement.

Rensa lagringsutrymme

Viktigt! Hantering av lagringsutrymme avser det lagringsutrymme som är kopplat till ditt Google-konto. Du kan även frigöra utrymme på din enhet.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på din profilbild eller initial högst upp.
  4. Tryck på Inställningar för Foto Inställningar följt av Säkerhetskopiera följt av Hantera lagringsutrymme.
  5. Välj en kategori under Granska och radera.
  6. Tryck på Välj.
  7. Markera objekten som du vill ta bort.
  8. Tryck på Flytta till papperskorgen Radera.
Tips! Vissa foton sparar utrymme när de raderas. Om du raderar ett foto som sparar lagringsutrymme på ditt Google-konto kan du få en uppskattning av det återvunna lagringsutrymmet.
Läs mer om vad som inte räknas in i ditt lagringsutrymme

Vissa objekt räknas inte in i ditt lagringsutrymme för Google-kontot. Om du till exempel raderar de här objekten ändras inte ditt tillgängliga lagringsutrymme:

Köp mer lagringsutrymme

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på din profilbild eller initial högst upp.
  4. Välj Inställningar för Foto Inställningar följt av Säkerhetskopiera följt av Köp lagringsutrymme.
  5. Välj en prenumeration på lagringsutrymme.
  6. Lägg till eller välj betalningsmetod.
  7. Tryck på Prenumerera.

Om du vill nedgradera eller avsluta en prenumeration kan du besöka Play Butik.

Lösa problem med betalning av lagringsutrymme

Lagringsutrymmet ökar inte efter uppgraderingen

Det kan ta upp till 24 timmar innan det nya lagringsutrymmet blir tillgängligt när du har köpt en ny prenumeration på lagringsutrymme.

Om lagringsutrymmet fortfarande inte stämmer efter 24 timmar loggar du in på ditt Google-konto för att kontrollera om betalningen har slutförts

Om betalningen har gått och det har gått 24 timmar sedan du uppgraderade och lagringsutrymmet fortfarande är felaktigt testar du de här felsökningsstegen.

Om en debitering tillämpas på ditt kontokort men du inte hittar någon betalning på ditt Google-konto kontrollerar du om du är inloggad på flera Google-konton. I så fall kan Google One ha köpts med ett annat konto. Du kan avbryta köpet på kontot och köpa Google One på nytt med rätt konto. Läs mer om hur du avbryter köp på Google One.

Avvisad, misslyckad eller ofullständig transaktion
Om du har problem med betalningen för Google-produkter eller om du får ett felmeddelande finns det mer information här om att åtgärda betalningsproblem.
Det går inte att köpa lagringsutrymme för kontot
Om du redan har köpt en prenumeration på ett annat Google-konto eller på en annan enhet kan du behöva ändra den innan du köper en ny prenumeration på din enhet.
  • Om du har ett annat konto med en befintlig Google One-prenumeration kan du avbryta den. När prenumerationsperioden har löpt ut kan du köpa lagringsutrymme för ett annat Google-konto på enheten.
  • Om du använder enheten med en familjemedlem som redan har Google One kan du använda Google One-familjedelning.