Er wordt geen back-up gemaakt van mijn foto's

Als je foto's en video's niet worden gesynchroniseerd naar je Google-account, kun je de back-upstatus controleren:

Je back-upstatus controleren

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Bovenaan het scherm:
    • Als je een cijfer ziet: Dit is het aantal foto's waarvan nog geen back-up is gemaakt.
    • Back-up is voltooid: Als je 'Uploaden voltooid' Uploaden voltooid ziet.
    • 'Wachten op wifi': Wijzig je instellingen of maak verbinding met een mobiel of wifi-netwerk. Tik op de kaart om je instellingen te wijzigen.
    • Back-up is uitgeschakeld: Als je 'Back-up uit' Back-up maken uit ziet. Tik om back-ups in te schakelen.
    • 'Items overgeslagen': Een foto of video wordt niet geüpload omdat deze niet voldoet aan onze vereisten:
      • Foto's mogen niet groter zijn dan 75 MB of 100 megapixel
      • Video's mogen niet groter zijn dan 10 GB

Probeer deze stappen als je back-up is vastgelopen of als je andere problemen ondervindt:

Je instellingen voor back-ups controleren

1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Instellingen en dan Instellingen voor back-up en synchronisatie.
  3. Als 'Back-up en synchronisatie' is ingeschakeld, zie je de volgende opties:
  • 'Back-upaccount': Controleer of het vermelde account hetzelfde account is dat je bekijkt in de Google Foto's-app. Als je wilt controleren welk account je bekijkt in de Google Foto's-app, open je het hoofdmenu van Google Foto's. Bekijk welk e-mailadres bovenaan het scherm wordt weergegeven.
  • 'Een back-up van apparaatmappen maken': Tik en selecteer om een back-up te maken van foto's en video's van andere apps, zoals Hangouts en WhatsApp.
  • 'Uploadgrootte': Tik om de uploadgrootte van je foto's en video's te wijzigen. Ontdek het verschil tussen oorspronkelijke en hoge kwaliteit.
  • 'Back-up maken via mobiele data': Geef aan of je een back-up wilt maken van je foto's en video's via je mobiele netwerk (in plaats van via wifi). Je serviceprovider kan hiervoor kosten in rekening brengen.
'Wanneer een back-up wordt gemaakt': Schakel deze optie in als je een back-up wilt maken van foto's en video's zelfs als je in het buitenland bent.

De bestandsgrootte of het bestandstype controleren

Een foto of video wordt mogelijk niet geüpload, omdat deze niet voldoet aan onze vereisten:

• Foto's mogen niet groter zijn dan 75 MB of 100 megapixel
  • Video's mogen niet groter zijn dan 10 GB

Controleren van welke foto's een back-up is gemaakt

Als je back-up wordt verwerkt, zie je bovenaan hoeveel foto's nog moeten worden geüpload en de miniaturen van foto's waarvan momenteel een back-up wordt gemaakt.

Controleren van welke foto geen back-up is gemaakt

1. Selecteer een foto.
  2. Als er geen back-up van een foto is gemaakt, wordt bovenaan 'Back-up maken' Back-up maken weergegeven.

Controleren of van alle foto's een back-up is gemaakt

Ga op je computer naar photos.google.com. Er is een back-up gemaakt van elke foto en video die hier wordt weergegeven.

Probeer je een back-up te maken van je apparaatmap?

Je kunt een back-up maken van foto's en video's die je hebt gedownload of opgeslagen via andere apps.

1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Apparaatmappen.
  3. Tik op een map waarvan je een back-up wilt maken.
  4. Schakel bovenaan de optie 'Back-up en synchronisatie' in.

Je app-gegevens wissen

1. Open de app Instellingen van je apparaat (niet de app Google Instellingen).
  2. Tik op Apps en dan Google Foto's  .
  3. Tik op Uitschakelen en wacht even.
  4. Tik op Inschakelen.
  5. Open de Google Foto's-app op je Android-apparaat.
  6. Log in op je Google-account.
  7. Menu Menu en dan Instellingen en dan Instellingen voor back-up en synchronisatie.
  8. Schakel Back-up en synchronisatie in.

Als je nog steeds problemen ondervindt, stuur je feedback naar Google Foto's