Back-ups maken van foto's en video's

U kunt foto's die u maakt met de camera van uw apparaat en foto's die zijn opgeslagen op uw telefoon, opslaan in uw Google Foto's-bibliotheek.

Wat is 'Back-up en synchronisatie'?

• Een back-upservice: Uw foto's en video's worden opgeslagen in uw Google Foto's-bibliotheek.
  • Privé opgeslagen: De back-ups die worden gemaakt van foto's en video's op uw apparaat, zijn privé, tenzij u ervoor kiest ze te delen.
  • Synchroniseren: Wijzigingen die u aanbrengt, worden weergegeven op elk gesynchroniseerd apparaat. Als u bijvoorbeeld een foto bewerkt en opslaat op uw telefoon, ziet deze er hetzelfde uit op photos.google.com.

'Back-up en synchronisatie' in- of uitschakelen

Zorg ervoor dat u bent ingelogd voordat u begint.
  1. Open de Google Foto's-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu.
  4. Selecteer Instellingen > en vervolgens Back-up en synchronisatie.
  5. Tik op 'Back-up en synchronisatie' om dit in of uit te schakelen.

Waar u rekening mee moet houden bij deze instelling:

• Als u de back-upinstellingen wijzigt, heeft dit invloed op alle apps die 'Back-up en synchronisatie' gebruiken, zoals Google Drive.
  • Als u 'Back-up en synchronisatie' heeft ingeschakeld, wordt deze functie niet uitgeschakeld als u de Google Foto's-app van uw apparaat verwijdert. Volg de bovenstaande instructies als u 'Back-up en synchronisatie' wilt uitschakelen.

De instellingen voor back-ups wijzigen

• Het Google-account kiezen waarin u een back-up van foto's en video's wilt maken: Tik onder Back-upaccount op de accountnaam.
  • De uploadgrootte wijzigen: Tik op Uploadgrootte. Meer informatie over uploadgrootten
  • Een back-up van apparaatmappen maken: Tik op Een back-up van apparaatmappen maken en selecteer de mappen waarvan u een back-up wilt maken.
  • Een back-up maken via mobiele data: Als u niet wilt wachten op een wifi-verbinding om een back-up van uw foto's te maken, tikt u onder 'Back-up maken van mobiele data' op Foto's of Video's. Uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen als u uploadt via uw mobiele netwerk.
  • Een back-up maken tijdens roaming: Tik onder 'Wanneer een back-up maken' op Roaming.

Controleren of er een back-up van uw foto's is gemaakt

1. Open de Google Foto's-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Tik op Foto's .
  4. Bovenaan kunt u zien of er een back-up van uw foto's is gemaakt of dat er nog steeds een back-up moet worden gemaakt.

Kosten van een back-up

Als uw uploadgrootte is ingesteld op 'Hoge kwaliteit', ontvangt u gratis onbeperkte opslag. Als de uploadgrootte echter is ingesteld op 'Oorspronkelijke kwaliteit', tellen de back-ups van uw foto's mee voor de opslagruimte van Google Foto's. Meer informatie over het wijzigen van de uploadgrootte.

U krijgt 15 GB gratis opslag voor foto's en video's die precies zo worden opgeslagen als u ze heeft gemaakt.

Controleer uw Google Foto's-opslag.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.