Back-ups maken van foto's en video's

Je kunt foto's die je maakt met de camera van je apparaat en foto's die zijn opgeslagen op je telefoon, opslaan in je Google Foto's-bibliotheek.

Wat is 'Back-up en synchronisatie'?

• Een back-upservice: Je foto's en video's worden opgeslagen in je Google Foto's-bibliotheek.
  • Privé opgeslagen: De back-ups die worden gemaakt van foto's en video's op je apparaat, zijn privé, tenzij je ervoor kiest ze te delen.
  • Synchroniseren: Wijzigingen die je aanbrengt, worden weergegeven op elk gesynchroniseerd apparaat. Als je bijvoorbeeld een foto bewerkt en opslaat op je telefoon, ziet deze er hetzelfde uit op photos.google.com.

'Back-up en synchronisatie' in- of uitschakelen

Zorg ervoor dat u bent ingelogd voordat u begint.
  1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu.
  4. Selecteer Instellingen en dan Back-up en synchronisatie.
  5. Tik op 'Back-up en synchronisatie' om dit in of uit te schakelen.
    • Als je geen beschikbare opslagruimte meer hebt, scroll je omlaag en tik je op Back-up uitschakelen

Waar je rekening mee moet houden bij deze instelling:

• Als je de back-upinstellingen wijzigt, heeft dit invloed op alle apps die 'Back-up en synchronisatie' gebruiken, zoals Google Drive.
  • Als je 'Back-up en synchronisatie' hebt ingeschakeld, wordt deze functie niet uitgeschakeld als je de Google Foto's-app van je apparaat verwijdert. Volg de bovenstaande instructies als je 'Back-up en synchronisatie' wilt uitschakelen.

De instellingen voor back-ups wijzigen

• Het Google-account kiezen waarin je een back-up van foto's en video's wilt maken: Tik onder Back-upaccount op de accountnaam.
  • De uploadgrootte wijzigen: Tik op Uploadgrootte. Meer informatie over uploadgrootten
  • Een back-up van apparaatmappen maken: Tik op Een back-up van apparaatmappen maken en selecteer de mappen waarvan je een back-up wilt maken.
  • Een back-up maken via mobiele data: Als je niet wilt wachten op een wifi-verbinding om een back-up van je foto's te maken, tik je onder 'Back-up maken van mobiele data' op Foto's of Video's. Je serviceprovider kan kosten in rekening brengen als je uploadt via je mobiele netwerk.
  • Een back-up maken tijdens roaming: Tik onder 'Wanneer een back-up maken' op Roaming.

Controleren of er een back-up van je foto's is gemaakt

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik Foto's Photos.
  4. Bovenaan kun je zien of er een back-up van je foto's is gemaakt of dat er nog steeds een back-up moet worden gemaakt.

Opties als je geen opslagruimte meer hebt

Als je back-ups in oorspronkelijke kwaliteit maakt en geen opslagruimte meer hebt, worden er automatisch geen back-ups van je foto's meer gemaakt. Meer informatie over wat er gebeurt wanneer je geen opslagruimte meer hebt.

Opmerkingen:

• Als je uploadgrootte is ingesteld op 'Hoge kwaliteit', ontvang je gratis onbeperkte opslag. Als de uploadgrootte echter is ingesteld op 'Oorspronkelijke kwaliteit', tellen de back-ups van je foto's mee voor de opslagruimte van Google Foto's.
  • Je krijgt 15 GB gratis opslag voor foto's en video's die precies zo worden opgeslagen als je ze hebt gemaakt.

Koop meer opslagruimte

1. Open de Google Foto's-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op Menu Menu.
  4. Selecteer Instellingen en dan Back-up en synchronisatie.
  5. Tik op Opslagruimte kopen.
  6. Selecteer een opslagmogelijkheid.
  7. Voeg je betaalmethode toe of selecteer deze.
  8. Klik op Abonneren.

Meer informatie over het kopen van opslagruimte

Overschakelen naar een andere uploadgrootte

Meer informatie over het wijzigen van de uploadgrootte

Back-ups uitschakelen

Meer informatie over hoe je het maken van back-ups kunt uitschakelen