Back-ups maken van foto's en video's

Sla de foto's en video's op uw apparaat op in uw Google Foto's-bibliotheek. De back-up kan foto's omvatten die u maakt met de camera van uw apparaat of foto's die zijn opgeslagen op uw telefoon.

Wat is 'Back-up en synchronisatie'?

• Een service voor het maken van back-ups: de foto's en video's op uw apparaat worden opgeslagen in uw Google Foto's-bibliotheek, inclusief de foto's en video's die u in de toekomst maakt.
  • Privé opgeslagen: de back-ups die worden gemaakt van foto's en video's op uw apparaat, zijn privé, tenzij u ervoor kiest ze te delen.
  • Synchroniseren: wijzigingen die u aanbrengt in foto's en video's (zoals verwijderen en bewerken), worden weergegeven op al uw gesynchroniseerde apparaten.

'Back-up en synchronisatie' in- of uitschakelen

Zorg ervoor dat u bent ingelogd voordat u begint.
  1. Open de Google Foto's-app op uw mobiele apparaat.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Selecteer InstellingenBack-up en synchronisatie.
  4. Schakel bovenaan de optie in of uit.

Waar u rekening mee moet houden bij deze instelling:

• Als u de back-upinstellingen wijzigt, heeft dit invloed op alle apps die 'Back-up en synchronisatie' gebruiken, zoals Google Drive.
  • Als u 'Back-up en synchronisatie' heeft ingeschakeld, wordt deze functie niet uitgeschakeld als u de Google Foto's-app van uw apparaat verwijdert. Volg de bovenstaande instructies als u 'Back-up en synchronisatie' wilt uitschakelen.

Optioneel: Controleren of er een back-up van uw foto's is gemaakt

1. Open de Google Foto's-app .
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Tik op Foto's .
  4. Bovenaan kunt u zien of er een back-up van uw foto's is gemaakt of dat er nog steeds een back-up moet worden gemaakt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het?

Of er kosten zijn, is afhankelijk van uw instellingen. U kunt kiezen tussen twee opslaggrootten om een back-up van uw foto's en video's te maken:

• Hoge kwaliteit: onbeperkte gratis opslag voor foto's en video's die mogelijk zijn gereduceerd in grootte of resolutie. Meer informatie
  • Origineel: valt onder uw 15 GB aan gratis opslag van uw Google-account voor foto's en video's die zijn opgeslagen zoals ze zijn gemaakt.

Controleer mijn Google-opslagruimte

Hoe werkt de synchronisatie?

Synchronisatie betekent dat u wijzigingen in foto's en video's slechts één keer hoeft aan te brengen. Wijzigingen die u aanbrengt in uw foto's (zoals bewerken en verwijderen), worden doorgevoerd op elk apparaat dat wordt gesynchroniseerd met uw Google Foto's-bibliotheek. Dit zijn onder andere:

• Elke telefoon of tablet die beschikt over de Google Foto's-app en die back-ups maakt in en synchroniseert met hetzelfde Google-account.
  • Elke computer die inlogt bij photos.google.com met hetzelfde Google-account.

Brenna is expert op het gebied van Google Foto's en auteur van deze pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.