Er wordt geen back-up gemaakt van mijn foto's

Als je foto's en video's niet worden gesynchroniseerd naar je Google-account, kun je de back-upstatus checken.

Back-up is een opslagservice waarmee je foto's en video's automatisch worden opgeslagen in je Google-account. Deze foto's en video's zijn toegankelijk vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd op je account. Meer informatie over voordelen van back-ups

Je back-upstatus checken

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account. Je krijgt een van de volgende statusberichten:
    • Back-up afgerond: Je hebt geen items meer die wachten op een back-up.
    • Back-up staat uit: Back-up staat uit. Tik op Back-up aanzetten om back-ups aan te zetten.
    • Back-up maken: Er wordt momenteel een back-up van je foto's en video's gemaakt. Je ziet ook het aantal resterende items.
    • Back-up voorbereiden: Je foto's en video's worden voorbereid om een back-up te maken.
    • Wachten op verbinding of Wachten op wifi Wifi uit: Wijzig je instellingen of maak verbinding met een wifi- of mobiel netwerk.

Als voor sommige items geen back-up is gemaakt, probeert Google Foto's opnieuw een back-up te maken. Als er geen back-up van een foto of video kan worden gemaakt, heeft de foto of video misschien geen ondersteunde indeling.

Problemen met je back-up oplossen

Je back-upinstellingen checken
  1. Open de Google Foto's-app Foto's op je iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op de profielfoto of initiaal van je account en dan Instellingen voor Google Foto's Instellingen en dan Back-up.
  3. Als Back-up aanstaat, heb je deze opties:
  • Back-upaccount: Check of het account dat hier staat, hetzelfde account is dat je in de Google Foto's-app ziet. Je kunt dit makkelijk nagaan door het hoofdmenu van Google Foto's te openen en na te gaan welk e-mailadres bovenaan staat.
  • Back-upkwaliteit: Tik om de back-upkwaliteit van je foto's en video's te wijzigen. Vind meer informatie over hoe je je back-upkwaliteit wijzigt.
  • Mobiele data gebruiken om een back-up van foto's te maken: Je kunt een back-up van je foto's maken via je mobiele netwerk in plaats van via wifi. Je serviceprovider kan hiervoor kosten in rekening brengen.
  • Mobiele data gebruiken om een back-up van video's te maken: Je kunt een back-up van je video's maken via je mobiele netwerk in plaats van via wifi. Je serviceprovider kan hiervoor kosten in rekening brengen.
De bestandsgrootte of het bestandstype checken

Een foto of video wordt misschien niet geüpload als deze niet voldoet aan de vereisten:

• Foto's mogen niet groter zijn dan 200 MB of 200 megapixel
  • Video's mogen niet groter zijn dan 10 GB
Checken van welke foto's een back-up is gemaakt
Tijdens het maken van de back-up zie je bovenaan hoeveel foto's nog moeten worden geüpload, samen met hun miniaturen.

Checken van welke foto geen back-up is gemaakt

1. Selecteer een foto.
  2. Als er geen back-up van een foto is gemaakt, zie je bovenaan Back-up maken .
Tip: Ga naar photos.google.com om al je foto's en video's te zoeken waarvan een back-up is gemaakt. Van alle foto's en video's die je hier vindt, is een back-up gemaakt.
Als je nog steeds problemen ondervindt, stuur je feedback naar Google Foto's.