Er wordt geen back-up gemaakt van mijn foto's

Als je foto's en video's niet worden gesynchroniseerd naar je Google-account, kun je de back-upstatus controleren:

Je back-upstatus controleren

1. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto van je Google-account. Zoek naar een van de volgende berichten:
    • Back-up voltooid Back-up voltooid: Je upload is voltooid en je hebt geen items meer die wachten op een back-up
    • Back-up is uitgeschakeld : 'Back-up en synchronisatie' is uitgeschakeld. Als je back-ups wilt inschakelen, tik je op Back-up inschakelen.
    • Back-up maken: Er wordt momenteel een back-up van je foto's en video's gemaakt. Je ziet ook het aantal resterende items.
    • Back-up voorbereiden: Je foto's en video's worden voorbereid om een back-up te maken.
    • Wachten op verbinding Wachten op wifi of Wachten op wifi Wi-Fi Off: Wijzig je instellingen of maak verbinding met een wifi- of mobiel netwerk.

Probeer deze stappen als je back-up is vastgelopen of als je andere problemen ondervindt:

Je back-upinstellingen controleren

1. Open de Google Foto's-app Foto.
  2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Instellingen en dan Back-up en synchronisatie.
  3. Als 'Back-up en synchronisatie' is ingeschakeld, zie je de volgende opties:
  • 'Back-upaccount': Controleer of het account dat hier staat, hetzelfde account is dat je in de Google Foto's-app bekijkt. Je kunt dit eenvoudig nagaan door het hoofdmenu van Google Foto's te openen en te controleren welk e-mailadres bovenaan staat vermeld.
  • 'Een back-up van apparaatmappen maken': Tik en selecteer om een back-up te maken van foto's en video's uit andere apps, zoals Hangouts en WhatsApp.
  • 'Uploadgrootte': Tik om de uploadgrootte van je foto's en video's te wijzigen. Ontdek het verschil tussen oorspronkelijke en hoge kwaliteit.
  • 'Back-up maken via mobiele data': Geef aan of je een back-up wilt maken van je foto's en video's via je mobiele netwerk (in plaats van via wifi). Je serviceprovider kan hiervoor kosten in rekening brengen.
'Wanneer een back-up wordt gemaakt': Schakel deze optie in als je een back-up wilt maken van foto's en video's, zelfs als je in het buitenland bent.

De bestandsgrootte of het bestandstype controleren

Een foto of video wordt mogelijk niet geüpload, omdat deze niet voldoet aan onze vereisten:

• Foto's mogen niet groter zijn dan 75 MB of 100 megapixel
  • Video's mogen niet groter zijn dan 10 GB

Controleren van welke foto's een back-up is gemaakt

Als je back-up wordt verwerkt, zie je bovenaan hoeveel foto's nog moeten worden geüpload en de miniaturen van foto's waarvan momenteel een back-up wordt gemaakt.

Controleren van welke foto geen back-up is gemaakt

1. Selecteer een foto.
  2. Als er geen back-up van een foto is gemaakt, wordt bovenaan Back-up maken Back-up maken weergegeven.

Controleren of van alle foto's een back-up is gemaakt

Ga op je computer naar photos.google.com. Van alle foto's en video's die je hier ziet, is een back-up gemaakt.
Probeer je een back-up te maken van je apparaatmap?

Je kunt een back-up maken van foto's en video's die je hebt gedownload of opgeslagen via andere apps.

1. Open de Google Foto's-app.
  2. Tik bovenaan op Menu Menu en dan Apparaatmappen.
  3. Tik op een map waarvan je een back-up wilt maken.
  4. Schakel bovenaan Back-up en synchronisatie in.

Je app-gegevens wissen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat (niet de app Google Instellingen).
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Google Foto's-app Foto.
  3. Tik op Uitschakelen en wacht even.
  4. Tik op Inschakelen.
  5. Open de Google Foto's-app Foto op je Android-apparaat.
  6. Log in op je Google-account.
  7. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Instellingen voor back-up en synchronisatie.
  8. Schakel Back-up en synchronisatie in.

Als je nog steeds problemen ondervindt, stuur je feedback naar Google Foto's