Start video- eller taleanrop med Google Meet

Viktig: Denne artikkelen handler om den eldre versjonen av anrop i Google Meet (tidligere kalt Duo). Du kan bruke den eldre versjonen av anrop til å utføre

• 1 : 1-videoanrop
  • gruppeanrop
  • taleanrop

Finn ut mer om Meet-anrop og -møtetilbud.

Tips:

• Du må være koblet til internett via mobildata eller wifi.
  • Du betaler ikke vanlig samtaletakst for mobilsamtaler når du ringer via mobildata. Belastninger kan påløpe.

Før du begynner

Finn ut hvordan du kommer i gang med den eldre versjonen av anrop i Google Meet.

Viktig: Du kan bruke Google Meet til å ringe via datamaskinen uten at telefonen er slått på eller i nærheten.

Start video- eller taleanrop

1. Logg på meet.google.com/calling/ på en datamaskin.
  2. Klikk på Anrop Camera til venstre.
  3. Velg et alternativ:
    • Hvis nummeret er en lagret kontakt:
      1. Velg kontakten.
      2. Klikk på Taleanrop eller Videoanrop Camera.
    • Hvis nummeret ikke er en lagret kontakt:
      1. Klikk på Start et anrop Camera.
      2. Skriv inn et telefonnummer eller en e-postadresse.
      3. Klikk på Taleanrop eller Videoanrop Camera.

Start en gruppevideosamtale

Du kan ha opptil 32 deltakere i gruppevideosamtaler.

Viktig: Du kan kun opprette gruppesamtaler i Google Chrome M86 eller nyere og i Microsoft Edge v79 eller nyere.

Start videosamtaler med flere kontakter

1. Logg på meet.google.com/calling/ på en datamaskin.
  2. Klikk på Lag gruppelink.
    • Tips: Du kan gi gruppen et navn. Navnet vises for alle i gruppen.
      1. Klikk på Endre ved siden av gruppenavnet.
      2. Skriv inn et navn.
      3. Klikk på Lagre.
  3. Klikk på Legg til folk og så Velg kontakter.
  4. Øverst til høyre klikker du på Legg til og så Start anrop Camera.

Del en link for å starte en gruppesamtale

1. Logg på meet.google.com/calling/ på en datamaskin.
  2. Klikk på Lag gruppelink.
    • Tips: Du kan gi gruppen et navn. Navnet vises for alle i gruppen.
      1. Klikk på Endre ved siden av gruppenavnet.
      2. Skriv inn et navn.
      3. Klikk på Lagre.
  3. Klikk på Kopiér  eller Send via e-post nederst.

Forlat en gruppe

1. Logg på meet.google.com/calling/ på en datamaskin.
  2. Klikk på gruppen under «Nylig aktivitet».
  3. Øverst til høyre klikker du på Flere alternativer  og så Slett Meet-anropsloggen.
Mistenkelige grupper
Hvis du får en gruppeinvitasjon som inkluderer blokkerte kontoer eller folk utenfor kontaktene dine, merker Google Meet gruppen som mistenkelig. Google Meet gir deg ikke informasjon om gruppemedlemmer du har blokkert.

Du kan bli med i eller avvise gruppen. Selv om du blir med, opphever ikke Google Meet blokkeringen av folk du har blokkert.
Fjern gruppemedlemmer
  1. Logg på meet.google.com/calling/ på en datamaskin.
  2. Klikk på en gruppe under «Grupper».
  3. Øverst til høyre klikker du på Flere alternativer  og så Se gruppemedlemmene.
  4. Klikk på gruppemedlemmet du vil fjerne.
  5. Til høyre klikker du på Flere alternativer  og så Fjern.

Tips: Du kan også blokkere gruppemedlemmet. Hvis personen du har blokkert, klikker på den opprinnelige linken for å bli med i gruppen igjen, ser vedkommende en melding om at gruppen ikke finnes. Gruppelinken oppdateres for alle andre i gruppen. Finn ut mer om blokkerte numre i gruppesamtaler.

Meet-anrop fra nettversjonen av Meldinger

1. Gå til messages.google.com.
  2. Til venstre velger du en samtale eller klikker på Start en chat.
  3. Øverst til høyre klikker du på Video- eller taleanrop Camera.
  4. I den nye fanen som åpnes, klikker du på Taleanrop  eller Videoanrop Camera.

Tips: Hvis du ikke ser ikonet for videoanrop Camera, er ikke videoanrop tilgjengelig for den samtalen.