Ringa video- eller röstsamtal med Google Meet

Viktigt! Den här artikeln handlar om äldre samtal i Google Meet (kallades tidigare Duo). Du kan använda äldre samtal för att göra följande:

• Enskilda videosamtal
  • Gruppsamtal
  • Röstsamtal

Läs mer om Meet-samtal och möteserbjudanden.

Tips!

• Du måste ha ett mobildataabonnemang eller en wifi-anslutning.
  • Samtal genom mobildataabonnemanget använder ingen samtalstid. Avgifter kan tillkomma.

Innan du börjar

Läs mer om att komma igång med äldre samtal i Google Meet.

Starta ett video- eller röstsamtal

Kontrollera att du har den senaste versionen av Meet-appen och Android 7.0 eller senare.

1. Öppna Google One-appen på Android-enheten.
    • Om du har flera konton trycker du på din avatar uppe till höger och bekräftar att du har valt samtalskontot.
  2. Sök efter kontakter eller slå ett nummer högst upp.
  3. Tryck på kontakten eller ange numret.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ring ett videosamtal genom att trycka på Samtal .
    • Ring ett röstsamtal genom att trycka på Röstsamtal .

Använda Google Meet på Google Home-enheter

Obs! Du måste ange följande språk för Google Assistent:

• kanadensisk engelska
  • franska (Kanada)
  • engelska (brittisk)
  • engelska (amerikansk)
  1. Öppna Google One-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Ring Home-enhet överst på kontaktlistan.

Om du är inloggad på en Google Home-enhet, till exempel Smart Display med Google Assistent, kan Google Meet ringa Google Home-enheten.

Starta ett gruppvideosamtal

Ett gruppvideosamtal får ha upp till 32 deltagare.

Skapa en grupp
  1. Öppna Google One-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Ny följt av Skapa grupp nere till höger.
  3. Välj kontakter.
  4. Tryck på Klar följt av Starta Camera.
    • Valfritt: Video är på som standard. Stäng av videon genom att trycka på Video .

Tips! Alla i gruppen ser namnet. Så här ger du gruppen ett namn:

1. Tryck på Redigera intill gruppnamnet.
  2. Ange ett namn.
  3. Tryck på Spara.
Dela en länk för att starta ett gruppsamtal
  1. Öppna appen Meet-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Ny följt av Skapa grupp nere till höger.
  3. Välj kontakter.
  4. Tryck på Klart.
    • Dela länken eller lägg till kontakter genom att trycka på Kopiera eller på Dela .
  5. Tryck på Starta.
Ringa en befintlig grupp eller gå med i ett pågående gruppsamtal

Viktigt! Underordnade konton får bara gå med i grupper om minst en av deras kontakter finns i gruppen.

1. Öppna Google One-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Nytt längst ned till höger.
  3. Ring en grupp eller gå med i en pågående grupp under Grupper. Om det står Pågår under gruppnamnet pågår samtalet och du kan gå med.
    • Ring en befintlig grupp: Tryck på gruppens namn eller på deltagare följt av Starta Camera.
    • Gå med i en befintlig grupp: Tryck på gruppens namn eller på deltagare följt av Gå med Camera.
Byta namn på en grupp, lägga till medlemmar, återställa en grupplänk eller lämna en grupp
  1. Öppna Google One-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Nytt längst ned till höger.
  3. Tryck på en grupp under Grupper följt av Gruppalternativ .
  4. Välj ett alternativ och följ anvisningarna.
Misstänkta grupper
Om du får en gruppinbjudan som innehåller blockerade konton eller personer utanför dina kontakter, markerar Google Meet gruppen som misstänkt. Google Meet tillhandahåller ingen information om gruppmedlemmar som du har blockerat.

Du kan gå med i eller avvisa gruppen. Om du går med återaktiverar Google Meet inte personer som du har blockerat.
Ta bort en gruppmedlem
  1. Öppna Google One-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Nytt längst ned till höger.
  3. Tryck på en grupp under Grupper.
  4. Tryck på och håll ned kontakten som du vill blockera.
  5. Tryck på Ta bort från gruppen.

Tips! Det går även att blockera gruppmedlemmen. Om personen du blockerade klickar på den ursprungliga länken för att gå med i gruppen på nytt visas ett meddelande om att gruppen inte finns. Grupplänken uppdateras för alla andra i gruppen. Läs om blockerade nummer i gruppsamtal.

Ringa Google Meet-samtal i andra appar

Om operatören har videosamtal och personen du ringer:

• Har samma operatör: Samtalet använder kanske operatörens videotjänst.
  • Har olika operatörer: Samtalet använder Google Meet-samtal.
Ringa med Telefon-appen
Kontrollera att du har den senaste versionen om du vill använda Google Meet-samtal i Telefon-appen.
  1. Öppna appen Telefon telefon.
  2. Välj en kontakt.
  3. Tryck på Historik följt av Videosamtal Camera.

Tips! Videosamtal i Google Meet är kanske inte tillgängliga för alla kontakter.

Ringa med Kontakter-appen
Kontrollera att du har den senaste versionen om du vill använda Google Meet-samtal i Kontakter-appen.
  1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter.
  2. Öppna kontaktens informationskort.
  3. Tryck på Video Camera.
Ringa i Messages-appen
Kontrollera att du har den senaste versionen om du vill använda Google Meet-samtal i Messages-appen.
  1. Öppna Messages-appen Rund logotyp för Messages.
  2. Öppna en konversation.
  3. Tryck på Ring ett videosamtal Camera högst upp.
Ringa med Google Assistent
Viktigt! Namnet Google Duo har ännu inte uppdaterats till Google Meet i Google Assistent.
Det går att starta ett Google Meet-videosamtal när du säger eller anger:
  • OK Google, Duo call [namn].
  • OK Google, Video call [namn].

Lösa problem med samtal

Kontrollera att den senaste Google Meet-versionen är installerad

Samtalsaviseringar fungerar inte
Kontrollera att:
  • Kontrollera samtalsinställningarna: Öppna Telefoninställningar följt av Appar följt av Meet följt av Aviseringar följt av Ta emot enskilda samtal måste vara aktiverat.
  • Du inte har aktiverat Stör ej: Öppna Telefoninställningar följt av Aviseringar följt av Stör ej. Kontrollera att det inte är aktiverat.
  • Du har den senaste versionen av appen Google Keep . Läs mer om ändringar i Google Duo.
  • Wifi är på och anslutet.
  • Du har dataanslutning.
Läs om att åtgärda missade eller försenade samtal.
Det går inte att hitta effekter eller filter
Kontrollera att du har den senaste Android-versionen om det inte finns effekter eller filter. Dessa funktioner fungerar bara på Android 9 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.