Video- of audiogesprekken voeren met Google Meet

Belangrijk: Dit artikel gaat over het oude bellen in Google Meet (voorheen Duo). Je kunt verouderde gesprekken gebruiken voor het volgende:

• 1-op-1-videogesprekken
  • Groepsgesprekken
  • Spraakoproepen

Meer informatie over de mogelijkheden van bellen en vergaderingen via Meet.

Tips:

• U heeft een mobiel data-abonnement of een wifi-verbinding nodig.
  • Gesprekken via mobiele data-abonnementen gebruiken geen belminuten. Er kunnen wel andere kosten in rekening worden gebracht.

Voordat je begint

Ontdek hoe u aan de slag kunt met het oude bellen in Google Meet.

Een video- of audiogesprek starten

Zorg dat u de nieuwste versie van de Meet-app gebruikt.

1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
    • Als u meerdere accounts heeft, tikt u rechtsboven op uw avatar en checkt u of u uw belaccount heeft geselecteerd.
  2. Zoek bovenaan naar contacten of kies een nummer.
  3. Tik op het contact of voer het nummer in.
  4. Selecteer een optie:
    • Als u een videogesprek wilt starten, tikt u op Bellen .
    • Als u een audiogesprek wilt starten, tikt u op Audiogesprek .

Google Meet gebruiken op Google Home-apparaten

Belangrijk: De taal van uw Google Assistent moet zijn ingesteld op:

• Engels (Canada)
  • Frans (Canada)
  • Engels (VK)
  • Engels (VS)
  1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik bovenaan uw contactenlijst op Bellen naar huis.

Als u bent ingelogd op een Google Home-apparaat, zoals smartdisplays met de Google Assistent, kan Google Meet uw Google Home-apparaat bellen.

Een groepsvideogesprek starten

Een groepsvideogesprek mag maximaal 32 deelnemers hebben.

Een groep maken
  1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw en dan Groep maken.
  3. Kies uw contacten.
  4. Tik op Klaar en dan Starten Camera.
    • Optioneel: Standaard staat uw video aan. Tik op Video om de video uit te zetten.

Tip: Iedereen in de groep kan de naam zien. Zo geeft u de groep een naam:

1. Tik naast de groepsnaam op Bewerken .
  2. Voer een naam in.
  3. Tik op Opslaan.
Een link delen om een groepsgesprek te starten
  1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw en dan Groep maken.
  3. Selecteer uw contacten.
  4. Tik op Klaar.
    • Tik op Kopiëren of Delen om de link te delen of contacten toe te voegen.
  5. Tik op Starten.
Een bestaande groep bellen of deelnemen aan een live groepsgesprek

Belangrijk: Onderliggende accounts kunnen alleen deelnemen aan groepen als ten minste één van hun contacten lid is van die groep.

1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw.
  3. Bel onder Groepen een groep of neem deel aan een live groep. Als onder de groepsnaam Live staat, is het gesprek live en kunt u deelnemen.
    • Als u een bestaande groep wilt bellen, tikt u op de groepsnaam of deelnemers en dan Starten Camera.
    • Als u wilt deelnemen aan een live groepsgesprek, tikt u op de groepsnaam of deelnemers en dan Deelnemen Camera.
De naam van een groep wijzigen, leden toevoegen, een groepslink resetten of een groep verlaten
  1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw.
  3. Tik onder 'Groepen' op een groep en dan Groepsopties .
  4. Kies een optie en volg de instructies op het scherm.
Verdachte groepen
Als u een groepsuitnodiging krijgt met geblokkeerde accounts of mensen van buiten uw contacten, markeert Google Meet de groep als verdacht. Google Meet geeft u geen informatie over groepsleden die u heeft geblokkeerd.

U kunt deelnemen aan de groep of de groep weigeren. Als u deelneemt, heft Google Meet de blokkering van mensen die u heeft geblokkeerd niet op.
Een groepslid verwijderen
  1. Open de Google Meet-app op uw iOS-apparaat.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw.
  3. Tik onder Groepen op een groep.
  4. Houd uw vinger op het contact dat u wilt verwijderen.
  5. Tik op Uit groep verwijderen.

Tip: U kunt het groepslid ook blokkeren. Als de persoon die u heeft geblokkeerd op de oorspronkelijke link klikt om weer lid te worden van de groep, krijgt deze de melding dat de groep niet bestaat. De groepslink wordt vernieuwd voor alle anderen in de groep. Meer informatie over geblokkeerde nummers in groepsgesprekken

Problemen met gesprekken oplossen

Zorg dat u de nieuwste versie van Google Meet heeft geïnstalleerd.

Gespreksmeldingen werken niet
Zorg voor het volgende: Ontdek hoe u problemen met gemiste of vertraagde gesprekken oplost.
Ik kan geen effecten of filters vinden
Als er geen effecten of filters zijn, gebruikt u misschien een oudere versie van iOS of een ouder apparaat. Deze functies werken alleen op iOS 11 of hoger en op iPhone 6S of hoger. ⁠Zorg dat u iOS heeft geüpdatet naar de nieuwste versie.