Använda rörelser på en Pixel-telefon

Du kan använda telefonen med hjälp av rörelser. Vissa rörelser kan aktiveras och inaktiveras.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Aktivera eller inaktivera rörelser

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System Följt av Rörelser.
  3. Tryck på rörelsen som du vill ändra.
Tips! Läs mer om TalkBack-rörelser eller förstoring om du vill veta mer om tillgänglighetsrörelser.

Kolla aviseringar

• Svep över fingeravtryckssensorn för aviseringar
    Om du har en Pixel-telefon med fingeravtryckssensor kan du läsa aviseringar genom att svepa nedåt på sensorn när telefonen är upplåst.
  • Tryck för att kolla mobilen
    När telefonen är låst kan du läsa aviseringar genom att trycka på skärmen.
  • Lyft för att kolla mobilen
    När telefonen är låst kan du kolla om det finns aviseringar genom att ta upp den.
    Så här lyfter du telefonen för att kolla den

Plocka upp för att kolla mobilen

Tips! Läs mer om hur du styr aviseringar.

Hitta dina appar

Öppna eller byta mellan kameror

• Hoppa till kameran
    Du kan öppna kameran från vilken skärm som helst genom att trycka två gånger på strömbrytaren på telefonen.
  • Vänd kameran
    Om du har kameraappen öppen kan du byta mellan den främre och den bakre kameran genom att vrida telefonen två gånger.
    Så här byter du mellan kamerorna

Öppna selfieläget genom att vrida snabbt två gånger

Stänga av ljudet snabbt på telefonen

Lyssna på musik (endast Pixel 4)

Du kan hoppa över en låt eller återgå till en låt som du just lyssnat på genom att dra med handen över telefonen. Läs mer om hur du aktiverar snabbrörelser

Så här hoppar du över låtar

Hoppa över låtar

Prata med assistenten

• Svepa från hörnet
    Om du använder navigering med rörelser sveper du från det högra eller vänstra hörnet på skärmen för att öppna Google-assistenten. Läs mer om hur du hittar rätt på telefonen.
  • Klämma på telefonen (Pixel 2–4)
    Du kan klämma på den nedre delen av telefonen när du vill använda Google-assistenten. På Pixel 1 och 4a säger du ”Hey Google” i stället för att klämma. Läs mer om hur du pratar med assistenten.
    Tips! Du kan ändra hur hårt du behöver klämma genom att öppna appen Inställningar Följt av System Följt av Rörelser Följt av Active Edge.
Så här klämmer du på telefonen

Klämma på mobilen