Verbinding maken met mobiele netwerken

U kunt aanpassen hoe uw apparaat omgaat met mobiele data door de instellingen voor uw mobiele netwerk te wijzigen.

Afhankelijk van uw provider en abonnement kan uw apparaat automatisch verbinding maken met het snelste beschikbare gegevensnetwerk van uw provider. Het is ook mogelijk dat u een simkaart moet plaatsen of instellingen voor een specifieke provider moet kiezen.

Als u minder mobiele data wilt gebruiken omdat u een abonnement met beperkt datagebruik heeft, kunt u de modus Databesparing inschakelen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Mobiele netwerkinstellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat.
  2. Tik op Netwerken en internet en dan Mobiel netwerk.
  3. Tik op een instelling.

Tip: Tik op Netwerken en internet en dan Meer Meer en dan Wifi, mobiel en Bluetooth resetten.

Beschikbare mobiele netwerkinstellingen

De opties kunnen verschillen per apparaat en Android-versie.

• Mobiele data: schakel mobiele data in of uit.
  • Roaming: hiermee laat u uw apparaat gegevens verzenden via mobiele netwerken van andere providers wanneer u een gebied verlaat dat wordt gedekt door de netwerken van uw eigen provider.
  • Voorkeursnetwerktype: kies uw voorkeursnetwerktype uit opties als LTE, 3G en 2G.
  • Netwerk: kies uw netwerkprovider uit de beschikbare netwerken.
  • Namen van toegangspunten: aan de hand van deze namen kan uw provider het juiste IP-adres voor uw apparaat zoeken en veilig verbinding maken met uw apparaat.

Meerdere simkaarten en instellingen voor mobiele netwerken

Als uw apparaat meer dan één simkaart heeft, geldt het volgende:

• U kunt de informatie over het mobiele netwerk van de simkaart aanpassen via de tabbladen bovenaan 'Instellingen voor mobiele netwerken'.
  • U kunt aan elke simkaart een provider en activiteiten toewijzen, zoals telefoongesprekken of sms-berichten. Meer informatie over het toewijzen van simkaarten.