Verbinding maken met mobiele netwerken op een Pixel-telefoon

U kunt aanpassen hoe uw telefoon omgaat met mobiele data door de instellingen voor uw mobiele netwerk te wijzigen.

Afhankelijk van je provider en abonnement kan je telefoon automatisch verbinding maken met het snelste beschikbare gegevensnetwerk van je provider. Het is ook mogelijk dat je een simkaart moet toevoegen of instellingen voor een specifieke provider moet kiezen.

Pixel 4a (5G)-telefoons en hoger werken met de 5G-service. Bekijk meer informatie over 5G op je Pixel-telefoon met onze stapsgewijze tutorial. Ontdek meer over 5G op je Pixel Fold met onze stapsgewijze tutorial.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Mobiele netwerkinstellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Simkaarten.
  3. Tik op een instelling.

Tip: Als je al je netwerkinstellingen wilt resetten, tik je in de app Instellingen van je telefoon op Systeem En dan Opties voor resetten En dan Instellingen mobiel netwerk resetten.

Beschikbare mobiele netwerkinstellingen

De volgende opties verschillen per telefoon en Android-versie:

Meerdere simkaarten en mobiele netwerkinstellingen

Als je telefoon meer dan één simkaart heeft, kun je van elke kaart de mobiele netwerkgegevens wijzigen via de tabbladen bovenaan 'Instellingen mobiel netwerk'.

Meer informatie over DSDS (Dual SIM Dual Standby) op Pixel-telefoons

Standaard simkaart instellen voor data, gesprekken en sms'jes

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Simkaarten en dan je netwerk.
  3. Stel voor elk netwerk je voorkeuren in:
    • Data: Zet Mobiele data aan.
      Belangrijk: Maar 1 simkaart kan de standaardkaart voor data zijn. Als je er al een hebt ingesteld, krijg je een melding.
    • Gesprekken: Tik op Voorkeur voor gesprekken. Kies daarna je standaardproviders of tik op Altijd vragen.
    • Sms'jes: Tik op Voorkeur voor sms'jes. Kies daarna je standaardproviders of tik op Altijd vragen.

Een andere simkaart gebruiken tijdens gesprekken

Gesprekken: Als je in gesprek bent, kun je niet tegelijkertijd via de andere simkaart worden gebeld. Gesprekken naar de andere simkaart gaan naar je voicemail.
Data: De meeste data gaan via de standaard simkaart voor dat gebruikstype. Uitzondering: tijdens een telefoongesprek gaan alle data via de simkaart dat wordt gebruikt voor het gesprek.
Data gebruiken tijdens gesprekken op een simkaart die normaal niet voor data wordt gebruikt:
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Zet Data tijdens gesprekken aan.

Problemen met mobiele netwerkverbinding oplossen

De snelheid en sterkte van de verbinding kunnen variëren. Het netwerktype, het verkeer en de afstand tot de antennes hebben hier invloed op.

Probeer de volgende stappen als je je in het dekkingsgebied van je netwerk bevindt, maar de verbinding slecht is of je geen verbinding kunt maken:

Fouten, instellingen en updates checken
  1. Neem contact op met je provider als je een foutmelding ontvangt over je simkaart.
  2. Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.
    1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Netwerk en internet.
    3. Schakel de vliegtuigmodus Vliegtuigmodus uit.
  3. Reset je netwerkinstellingen.
    1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Systeem en dan Opties voor resetten.
    3. Tik op Instellingen mobiel netwerk resetten.
  4. Check of er systeemupdates zijn. Meer informatie over hoe je checkt of er updates zijn
Check of je de juiste simkaart hebt voor je telefoon en provider. Meer informatie over simkaarten en e-simkaarten
Langzame 5G-connectiviteit checken

Als je telefoon zich in een gebied met 5G-service bevindt, zie je een 5G-icoon in de statusbalk. Dit betekent niet dat je telefoon op dat moment daadwerkelijk 5G-service gebruikt.

Probeer deze stappen:

• Schakel de batterijbesparing uit. Bij batterijbesparing wordt 5G uitgeschakeld. Meer informatie over batterijbesparing
  • Sommige providernetwerken bieden 5G-service in een beperkter gebied dan hun andere services. Neem contact op met je provider over het dekkingsgebied voor 5G.
  • Verschillende providernetwerken kunnen verschillende soorten 5G aanbieden. De snelheid varieert. Neem contact op met je provider over het type 5G en de snelheid.
  • Signaalblokkades (zoals gebouwen, muren en sommige telefoonhoesjes) kunnen de mobiele service verstoren, waaronder 5G. Vermijd of verwijder zulke blokkades.
  • Als de 5G-service niet beschikbaar is, vallen de Pixel-telefoons met 5G terug op 4G en lagere netwerken. In onze technische specificaties kun je de configuratie en mogelijkheden van je telefoon opzoeken.

Meer informatie over 5G-netwerktypen en -compatibiliteit

Compatibiliteit met 5G bevestigen

Belangrijk: Pixel-telefoons werken met alle grote providers, maar niet alle Pixel 4a (5G)-telefoons en hoger werken met alle 5G-netwerken. Neem contact op met je provider om na te gaan of je telefoon werkt op het 5G-netwerk. Een lijst met gecertificeerde providers bekijken

Welk type 5G-service je nodig hebt, hangt af van je telefoonmodel en providernetwerk. In de Verenigde Staten zijn sommige Pixel 4a (5G)-telefoons specifiek bedoeld voor gebruik met Verizon. Bekijken welke Pixel-telefoonmodellen werken met welke typen 5G
Checken op een systeemupdate (alleen Denemarken, Noorwegen en Zweden)

De Pixel kan geen verbinding maken met het 5G-netwerk of er treden verbindingsproblemen op

• Voor klanten met een Pixel 6a, 7 en 7 Pro die TDC- (Denemarken) en ICE-netwerken (Noorwegen) gebruiken
    • Je hebt de nieuwste systeemupdate nodig om je telefoon te verbinden met het 5G-netwerk.
    • Zo installeer je de update:
      • Open Instellingen En dan Systeem En dan Systeemupdate.
      • Pixel 7 en 7 Pro: Je wordt tijdens het instellen van de telefoon gevraagd om de systeemupdate te installeren.
  • Voor klanten met een Pixel die OneCall- en MyCall-netwerken (Noorwegen) gebruiken
    • 5G-services zijn misschien niet beschikbaar voor alle providernetwerken. Dit verschilt per land.
    • 5G-service, snelheid en prestaties zijn afhankelijk van de mogelijkheden van het providernetwerk en de signaalsterkte. De werkelijke resultaten kunnen variëren. Sommige functies zijn niet in alle regio's beschikbaar. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Meer informatie over 5G op Pixel-telefoons

Kan niet bellen via wifi met mijn Pixel

• De functies voor bellen via wifi verschillen per land en zijn misschien niet in alle providernetwerken beschikbaar. De gesprekskwaliteit en -prestaties zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten wifi-netwerkmogelijkheden en signaalsterkte.