Verbinding maken met mobiele netwerken op een Pixel-telefoon

U kunt aanpassen hoe uw telefoon omgaat met mobiele data door de instellingen voor uw mobiele netwerk te wijzigen.

Afhankelijk van je provider en abonnement kan je telefoon automatisch verbinding maken met het snelste beschikbare gegevensnetwerk van je provider. Het is ook mogelijk dat je een simkaart moet toevoegen of instellingen voor een specifieke provider moet kiezen.

Pixel 5- en Pixel 4a (5G)-telefoons werken met 5G-service. Meer informatie over 5G op Pixel-telefoons

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 11 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie checkt.

Mobiele netwerkinstellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Mobiel netwerk.
  3. Tik op een instelling.

Tip: Als je al je netwerkinstellingen wilt resetten, tik je in de app Instellingen van je telefoon op Systeem En dan Geavanceerd En dan Opties voor resetten En dan Wifi, mobiel en bluetooth resetten.

Beschikbare mobiele netwerkinstellingen

De volgende opties verschillen per telefoon en Android-versie:

Meerdere simkaarten en mobiele netwerkinstellingen

Als je telefoon meer dan één simkaart heeft, kun je van elke kaart de mobiele netwerkgegevens wijzigen via de tabbladen bovenaan 'Instellingen mobiel netwerk'.

Meer informatie over DSDS (Dual SIM Dual Standby) op Pixel-telefoons

Standaard simkaart instellen voor data, gesprekken en sms'jes

1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Mobiel netwerk en dan je netwerk.
  3. Stel voor elk netwerk je voorkeuren in:
    • Data: Schakel Mobiele data in.
      Belangrijk: Slechts één simkaart kan de standaardkaart voor data zijn. Als je er al een hebt ingesteld, ontvang je een melding.
    • Gesprekken: Tik op Voorkeur voor gesprekken. Kies vervolgens je standaardproviders of tik op Altijd vragen.
    • Sms'jes: Tik op Voorkeur voor sms'jes. Kies vervolgens je standaardproviders of tik op Altijd vragen.

Een andere simkaart gebruiken tijdens gesprekken

Gesprekken: Als je in gesprek bent, kun je niet tegelijkertijd via de andere simkaart worden gebeld. Gesprekken naar de andere simkaart gaan naar je voicemail.
Data: De meeste data gaan via de standaard simkaart voor dat gebruikstype. Uitzondering: tijdens een telefoongesprek gaan alle data via de simkaart dat wordt gebruikt voor het gesprek.
Data gebruiken tijdens gesprekken op een simkaart die normaal niet voor data wordt gebruikt:
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Mobiel netwerk.
  3. Schakel Data tijdens gesprekken in.

Problemen met mobiele netwerkverbinding oplossen

De snelheid en sterkte van de verbinding kunnen variëren. Het netwerktype, het verkeer en de afstand tot de antennes hebben hier invloed op.

Probeer de volgende stappen als je je in het dekkingsgebied van je netwerk bevindt, maar de verbinding slecht is of je geen verbinding kunt maken:

Fouten, instellingen en updates checken
  1. Neem contact op met je provider als je een foutmelding ontvangt over je simkaart.
  2. Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.
    1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Netwerk en internet.
    3. Schakel de vliegtuigmodus Vliegtuigmodus uit.
  3. Reset je netwerkinstellingen.
    1. Open de app Instellingen op je telefoon.
    2. Tik op Systeem en dan Geavanceerd en dan Opties voor resetten.
    3. Tik op Wifi, mobiel en bluetooth resetten.
  4. Check of er systeemupdates zijn. Meer informatie over hoe je checkt of er updates zijn
Check of je de juiste simkaart hebt voor je telefoon en provider. Meer informatie over simkaarten en e-simkaarten
Trage 5G-verbinding (Pixel 5 en 4a (5G)) checken

Als je telefoon zich in een gebied met 5G-service bevindt, zie je een 5G-icoon in de statusbalk. Dit betekent niet dat je telefoon op dat moment daadwerkelijk 5G-service gebruikt.

Probeer deze stappen:

• Schakel de batterijbesparing uit. Bij batterijbesparing wordt 5G uitgeschakeld. Meer informatie over batterijbesparing
  • Gebruik slechts één simkaart. 5G is niet beschikbaar in de DSDS-modus (Dual SIM Dual Standby). Meer informatie over twee simkaarten
  • Sommige providernetwerken bieden 5G-service in een beperkter gebied dan hun andere services. Neem contact op met je provider over het dekkingsgebied voor 5G.
  • Verschillende providernetwerken kunnen verschillende soorten 5G aanbieden. De snelheid varieert. Neem contact op met je provider over het type 5G en de snelheid.
  • Signaalblokkades (zoals gebouwen, muren en sommige telefoonhoesjes) kunnen de mobiele service verstoren, waaronder 5G. Vermijd of verwijder zulke blokkades.
  • Als de 5G-service niet beschikbaar is, vallen de Pixel-telefoons met 5G terug op 4G en lagere netwerken. In onze technische specificaties kun je de configuratie en mogelijkheden van je telefoon opzoeken.
Meer informatie over 5G-netwerktypen en -compatibiliteit
Compatibiliteit met 5G (Pixel 5 en 4a (5G)) bevestigen

Belangrijk: Pixel-telefoons werken met alle grote providers. Maar niet alle Pixel 5- en Pixel 4a (5G)-telefoons werken met alle 5G-netwerken. Neem contact op met je provider om te checken of je telefoon werkt via het 5G-netwerk. Een lijst met gecertificeerde providers bekijken

Welk type 5G-service je nodig hebt, hangt af van je telefoonmodel en providernetwerk. In de Verenigde Staten zijn sommige Pixel 4a (5G)-telefoons specifiek bedoeld voor gebruik met Verizon. Bekijken welke Pixel-telefoonmodellen werken met welke typen 5G