In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: niet-ondersteunde ValueTrack-parameters

Verwijder alle ValueTrack-parameters uit de URL die is opgegeven via de kenmerken link [link], mobiele link [mobiele_link] of link in Google Zoeken-index [canonical_link]

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer van uw producten bevatten ValueTrack-parameters in de URL die is opgegeven via de kenmerken link [link], mobiele link[mobile_link] of link in Google Zoeken-index [canonical_link] voor uw artikel(en). ValueTrack-parameters zijn specifiek voor Google Ads en moeten worden toegevoegd aan het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] of rechtstreeks in de trackingtemplate van Google Ads worden ingesteld.

Daarom heeft uw product een waarschuwing gekregen.

U kunt dit probleem oplossen door de ValueTrack-parameters te verwijderen uit de kenmerken link [link], mobiele link [mobile_link] en link in Google Zoeken-index [canonical_link] voor uw artikel(en). U kunt ValueTrack-parameters toevoegen aan het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] of aan een trackingtemplate voor advertenties.

Als u uw feed of de API-content die u naar Google stuurt ook wilt wijzigen, moet u uw artikelen updaten via een nieuwe feedupload of de Content API. Nadat u dit heeft gedaan, verdwijnt de waarschuwing binnen een paar dagen. Na verificatie van de toegankelijkheid van uw bestemmingspagina, geeft Google weer het betreffende artikel of de betreffende artikelen in uw Shopping-advertenties weer.

Deze waarschuwing heeft geen invloed op de prestatierapporten in Merchant Center. Google gebruikt deze URL's binnen alle toepasselijke Merchant Center-programma's en Shopping-advertenties.

Meer informatie over prestatierapporten voor gratis productvermeldingen

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Verwijder ValueTrack-parameters uit de URL in de kenmerken link [link], mobiele link [mobile_link] of link in Google Zoeken-index

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Niet-ondersteunde ValueTrack-parameters
  2. Controleer uw productgegevens voor die producten (aan de hand van de artikel-ID) en verwijder de ValueTrack-parameters uit de kenmerken link [link], mobiele link [mobile_link] en link in Google Zoeken-index [canonical_link] voor elk getroffen item.

Stap 3: Geef ValueTrack-parameters op voor de URL in het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] of in een trackingtemplate

U kunt ValueTrack-parameters op twee manieren opgeven:

1. Voeg ValueTrack-parameters toe aan de advertentie-omleiding[ads_omleiding] voor elk artikel in uw productgegevensfeed.
  2. Voeg ValueTrack-parameters toe aan de URL die is opgegeven in het veld trackingtemplate voor uw artikel.

Stap 4: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.