Hvor viser Google de kostnadsfrie oppføringene?

Med kostnadsfrie oppføringer kan kunder se produkter fra butikken din på Google. Hvis produktene dine er kvalifisert for kostnadsfrie oppføringer, kan de vises på forskjellige steder på Google.

Shopping-fanen (shopping.google.com)

Kostnadsfrie oppføringer kan vises på Shopping-fanen, slik at kunder som søker etter produkter som dine, får visuelle resultater. Kundene sendes til nettstedet ditt for å fullføre kjøpsflyten.

Merk: Shopping-fanen finner du på google.com/shopping. Shopping-annonser vises fortsatt på annonseplasser på Shopping-fanen.
  • Dette er tilgjengelig på mobil og datamaskin i alle land der Shopping-fanen er lansert som en kostnadsfri oppføring.
  • Produktene du selger i butikk, kan vises i kostnadsfrie lokale oppføringer på Shopping-fanen hvis du har valgt dette. Med slike kostnadsfrie lokale oppføringer får kunder vite at produktet de søker etter, kan kjøpes i en butikk i nærheten. Den kostnadsfrie lokale oppføringen kan inneholde butikkens åpningstider, veibeskrivelse, telefonnummer, produktpris, produkttilgjengelighet og omtrentlig avstand fra kunden. Dette er tilgjengelig i de fleste land der Shopping-fanen er lansert.
  • Kjøp på Google-produktene dine kan også vises på Shopping-fanen hvis du har valgt dette. Dette er tilgjengelig i USA.

Et eksempel på en kostnadsfri oppføring for Google-telefoner på Google Shopping.

Google Søk (google.com)

Rike resultater

Rike resultater kan vises sammen med de vanlige søkeresultatene når kundene bruker Google Søk til å finne informasjon om produkter, forhandlere og merker. De vises som noen tekstlinjer med produktinformasjon (pris, tilgjengelighet, produktvurderinger) som er enda nyttigere for kundene.

• Tilgjengelig globalt på mobil og datamaskin

Et eksempel på en annonse med rike kodeutdrag i nettresultater på mobilenheter og datamaskiner.

Populære produkter (klær og tilbehør)

Når kunder bruker Google Søk til å handle klær og tilbehør, ønsker de ofte å se mer visuelle resultater. Produktene dine som er populære i Klær og tilbehør-kategorien, kan være kvalifisert for visning i mer visuelle oppføringer, for eksempel en karusell med produktoppføringer som stemmer med kategorien og er relevant for brukerens søk. Kundene kan utforske produkter fra en rekke merker og forhandlere og klikke på linker til nettstedene deres for å få mer informasjon.

• Bare tilgjengelig på mobil i USA

Et eksempel på baseballcaps som kostnadsfrie oppføringer i delen Populære produkter.

Shopping-kunnskapspanelet

Shopping-kunnskapspanelet er et søkefelt som organiserer informasjon om et bestemt produkt. Dette omfatter detaljert produktinformasjon, tilbud fra forhandlere som selger produktet, og produktvurderinger. Hvis produktet det søkes etter, er med i feeden din, er produktet ditt kanskje kvalifisert til å vises her.

• Tilgjengelig på mobil og datamaskin i USA, Brasil, Japan, Mexico, Canada, Colombia, Argentina, India, Chile, Australia og Sør-Afrika
Merk: Du må oppgi gode produktkoder (GTIN, delenummer + merke) for at produktene dine skal bli lagt til i kunnskapspanelet på riktig måte.

En animert GIF som viser en kostnadsfri oppføring for te-kjeler i Shopping-kunnskapspanelet.

Google Bilder (images.google.com)

Når kunder ser etter produkter og merker på Google Bilder, ser de kanskje bilder med en «Produkt»-etikett. Dette betyr at det går an å kjøpe produktene på disse bildene. Når kunder trykker eller klikker på slike bilder, ser de detaljerte tekstutdrag om produktene (inkludert pris, tilgjengelighet, vurderinger og merke).

• Tilgjengelig globalt på mobil og datamaskin

Et eksempel på en kostnadsfri oppføring for Nest-termostater på Google Bilder.

• Google Lens-funksjonen: Kunder kan også trykke på linseikonet på et bilde for å se en liste over lignende produkter. Slike produktresultater kan også ha en «Produkt»-etikett, noe som betyr at produktene kan kjøpes, og detaljerte tekstutdrag om produktene (for eksempel tilgjengelighet). Denne funksjonen er tilgjengelig globalt på mobil og datamaskin.

Et eksempel på et produktbilde som viser Google Lens-funksjonen for kostnadsfrie oppføringer på Google Bilder.

YouTube (youtube.com)

Når kunder ser videoer på YouTube, ser de kanskje en liste over produkter som kan kjøpes, rett under videoene. Og kunder som søker etter bestemte produkter på YouTube, ser kanskje tilsvarende produkter i YouTube-søkeresultatene. Hvis produktene som vises eller søkes etter, finnes i produktinformasjonen din, kan produktene dine være kvalifisert for visning i disse formatene.

• Tilgjengelig på mobil i utvalgte land, som en kostnadsfri oppføring med sterke signaler om pålitelighet

Et eksempel på en kostnadsfri oppføring for Google-telefoner på YouTube.

Linker til beslektet innhold