In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Waar Google uw gratis vermeldingen laat zien

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Via gratis vermeldingen kunnen klanten producten uit uw winkel bekijken op Google. Als uw producten in aanmerking komen voor gratis vermeldingen, kunnen we ze op verschillende plaatsen op Google laten zien.

Het tabblad Shopping (shopping.google.com)

Uw gratis vermeldingen kunnen op het tabblad Shopping worden getoond. Zo krijgen klanten meteen een indruk van hoe uw producten eruitzien wanneer ze hiernaar op zoek zijn. Klanten worden doorgestuurd naar uw online site om het aankoopproces af te ronden.

Opmerking: Het tabblad Shopping is te vinden op google.com/shopping. In advertentieruimtes op het tabblad Shopping blijven we ook Shopping-advertenties tonen.
  • Deze optie is beschikbaar op mobiele apparaten en desktops in alle landen waar we gratis vermeldingen laten zien op het tabblad Shopping.
  • Uw producten in de winkel kunnen worden getoond in gratis lokale vermeldingen op het tabblad Shopping als u zich hiervoor heeft aangemeld. In deze gratis lokale vermeldingen zien klanten dat het product dat ze zoeken, beschikbaar is in uw winkel in de buurt. Een gratis lokale vermelding kan openingstijden, routebeschrijvingen, telefoonnummers, productprijzen, productbeschikbaarheid en de geschatte afstand tot de klant bevatten. Deze functie is beschikbaar in de meeste landen waar gebruikers gebruik kunnen maken van het tabblad Shopping.

Een voorbeeld van een gratis vermelding voor Google-telefoons op Google Shopping.

Google Zoeken (google.com)

Uitgebreide resultaten

Uitgebreide resultaten kunnen worden getoond naast een zoekresultaat als klanten Google Zoeken gebruiken om informatie te vinden over producten, verkopers en merken. Uitgebreide resultaten bevatten enkele regels tekst met productinformatie (prijs, beschikbaarheid, productreviews) om klanten meer nuttige informatie te geven.

• Wereldwijd beschikbaar op mobiel en desktop

Een advertentievoorbeeld van rich snippets in webresultaten op mobiel en desktop.

Populaire producten (kleding en accessoires)

Als klanten Google Zoeken gebruiken om kleding en accessoires te kopen, willen ze vaak visuele resultaten zien. Uw populaire producten in de categorie Kleding en accessoires kunnen geschikt zijn voor weergave in visuele vermeldingen, zoals een carrousel met productlijsten die overeenkomt met de categorie en relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker. Klanten kunnen producten bekijken die door veel merken en verkopers worden aangeboden, met links naar winkels en merksites voor meer informatie.

• Alleen beschikbaar op mobiel in de VS

Een voorbeeld van honkbalpetten, als gratis vermeldingen, in het gedeelte Populaire producten.

Shopping-kennisvenster

Het Shopping-kennisvenster is een zoekvak met informatie over een specifiek product. Deze informatie omvat productdetails, aanbiedingen van verkopers die het product verkopen en productreviews. Als uw feed met productgegevens het gezochte product bevat, is uw product geschikt voor weergave op deze manier.

• Beschikbaar op mobiel en desktop in de VS, Brazilië, Japan, Mexico, Canada, Colombia, Argentinië, India, Chili, Australië en Zuid-Afrika
Opmerking: Geef duidelijke product-ID's (GTIN, MPN+merk) op voor een correcte opname van uw producten in het kennisvenster.

Een animatie-gif van een gratis vermelding voor fluitketels in het Shopping-kennisvenster.

Google Afbeeldingen (images.google.com)

Als klanten op Google Afbeeldingen naar producten en merken zoeken, zien ze mogelijk afbeeldingen met het label Product. Dit label geeft aan dat ze het product uit de afbeelding kunnen kopen. Nadat ze interactie met de afbeelding hebben gehad, zien klanten onder de afbeelding uitgebreide productinformatie (waaronder prijs, beschikbaarheid, beoordelingen en merk).

• Wereldwijd beschikbaar op mobiel en desktop

Een voorbeeld van een gratis vermelding voor Nest-thermostaten in Google Afbeeldingen.

• Google Lens-functie: klanten kunnen op het lensicoon in een afbeelding tikken om een lijst met vergelijkbare producten te bekijken. Deze productresultaten kunnen ook uitgebreide productinformatie (over bijvoorbeeld de beschikbaarheid) bevatten en het label Product hebben, wat aangeeft dat het product kan worden gekocht. Deze functie is wereldwijd beschikbaar op mobiel en desktop.

Een voorbeeld van een productafbeelding met de Google Lens-functie voor gratis vermeldingen in Google Afbeeldingen.

YouTube (youtube.com)

Als klanten een video op YouTube bekijken, zien ze direct naast de video mogelijk een lijst met producten die te koop zijn. Wanneer een klant op YouTube naar een specifiek detailhandelsproduct zoekt, laten we misschien ook overeenkomende producten zien in de YouTube-zoekresultaten. Als uw productgegevens het product bevatten dat een gebruiker bekijkt of waarnaar deze zoekt, komen uw producten mogelijk in aanmerking voor weergave in deze indeling. Meer informatie over Shopping op YouTube

• Beschikbaar op mobiel en desktop in een beperkt aantal landen als gratis vermelding met sterke vertrouwenssignalen

Een voorbeeld van een gratis vermelding voor Google-telefoons op YouTube.