Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Maksuttomien listausten näyttöpaikat Googlessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Maksuttomien listausten avulla kauppasi tuotteet voivat näkyä asiakkaille Googlessa. Jos tuotteesi täyttävät maksuttomien listausten ehdot, ne voivat näkyä Googlen eri palveluissa.

Shopping-välilehti (shopping.google.com)

Maksuttomat listaukset voivat näkyä Shopping-välilehdellä. Ne tarjoavat visuaalisia kokemuksia asiakkaille, jotka etsivät tarjoamiasi tuotteita. Asiakkaat ohjataan verkkosivustollesi tekemään ostos loppuun.

Huom. Shopping-välilehden osoite on google.com/shopping. Shopping-mainokset näkyvät edelleen Shopping-välilehden mainospaikoissa.
  • Ominaisuus on käytettävissä mobiililaitteilla ja tietokoneilla kaikissa maissa, joissa maksuttomat listaukset ovat käytössä Shopping-välilehdellä.
  • Kaupassa myytävät tuotteet voivat näkyä maksuttomissa paikallisissa listauksissa Shopping-välilehdellä, jos olet sallinut sen. Maksuttomat paikalliset listaukset kertovat asiakkaille, että heidän etsimänsä tuote on saatavilla lähistöllä olevassa kaupassa. Maksuttomassa paikallisessa listauksessa voi näkyä esimerkiksi kaupan aukioloajat, reittiohjeet, puhelinnumerot, tuotteen hinta, tuotteen saatavuus sekä kaupan arvioitu etäisyys asiakkaasta. Ominaisuus on saatavilla useimmissa maissa, joissa Shopping-välilehti on käytössä.

Esimerkki Google-puhelinten maksuttomasta listauksesta Google Shoppingissa.

Google Haku (google.com)

Rich-tulokset

Rich-tuloksia voi näkyä hakutuloksen yhteydessä, kun asiakkaat hakevat Google Hausta tietoa tuotteista, jälleenmyyjistä ja brändeistä. Ne näkyvät muutamana tekstirivinä, jotka tarjoavat asiakkaille hyödyllisiä tuotetietoja (esimerkiksi hinta, saatavuus ja tuotearvostelut).

• Saatavilla maailmanlaajuisesti mobiililaitteilla ja tietokoneilla

Mainosesimerkki Rich Snippet ‑yhteenvedoista mobiililaitteen ja tietokoneen hakutuloksissa.

Suositut tuotteet (vaatteet ja asusteet)

Kun asiakkaat etsivät Google Hausta tietoa vaatteista ja asusteista, he haluavat usein nähdä kuvia. Apparel & Accessories ‐kategorian suositut tuotteet voivat näkyä visuaalisemmissa listauksissa, kuten kategoriaa ja käyttäjän hakua vastaavissa tuotelistauskaruselleissa. Asiakkaat voivat selata tuotteita monilta eri brändeiltä ja jälleenmyyjiltä, ja linkkien kautta he voivat katsella lisätietoja niiden sivustoilta.

• Saatavilla vain Yhdysvalloissa mobiililaitteilla

Esimerkki lippalakeista maksuttomina listauksina Suositut tuotteet ‑osiossa.

Shopping-tietopaneeli

Shopping-tietopaneeli on hakukenttä, joka järjestää tietyn tuotteen tiedot. Näitä ovat esimerkiksi tuotetiedot, tuotetta myyvien jälleenmyyjien tarjoukset ja tuotearvostelut. Jos haettava tuote sisältyy tuotedatasyötteeseesi, tuotteesi voivat näkyä tällaisessa paneelissa.

• Käytettävissä mobiililaitteilla ja tietokoneilla Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Japanissa, Meksikossa, Kanadassa, Kolumbiassa, Argentiinassa, Intiassa, Chilessä, Australiassa ja Etelä-Afrikassa.
Huom. Lisää tuotteillesi vahvat tuotetunnukset (GTIN, MPN-koodi + brändi), jotta ne lisätään oikein tietopaneeliin.

Animoitu GIF-kuva, jossa havainnollistetaan teepannujen maksutonta listausta Shopping-tietopaneelissa.

Google Kuvahaku (images.google.com)

Kun asiakkaat etsivät tuotteita ja brändejä Google Kuvahausta, he saattavat nähdä Tuote-tunnisteella varustettuja kuvia. Tunniste tarkoittaa, että kuvassa näkyvä tuote on myytävänä. Asiakkaat näkevät valitsemansa kuvan alla monipuolisia tuoteyhteenvetoja (hinta, saatavuus, arvostelut ja brändi).

• Saatavilla maailmanlaajuisesti mobiililaitteilla ja tietokoneilla

Esimerkki Nest-termostaattien maksuttomasta listauksesta Google Kuvahaussa.

• Google Lens ‐ominaisuus: Asiakkaat voivat myös napauttaa kuvassa olevaa Lens-kuvaketta nähdäkseen listan samanlaisista tuotteista. Nämä tuotetulokset voivat sisältää myös monipuolisia tuoteyhteenvetoja (ts. saatavuus) ja Tuote-tunnisteen, joka kertoo tuotteen olevan myytävänä. Ominaisuus on käytettävissä maailmanlaajuisesti mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

Esimerkki tuotekuvasta, jossa havainnollistetaan maksuttomien listausten Google Lens ‑ominaisuutta Google Kuvahaussa.

YouTube (youtube.com)

Kun asiakkaat katsovat videota YouTubessa, he voivat nähdä listan tuotteista, joita voi ostaa suoraan videon vierestä. Jos asiakas hakee tiettyä jälleenmyyntituotetta YouTubesta, hän saattaa nähdä hakua vastaavia tuotteita YouTube-haun tuloksissa. Jos katsottava tai haettava tuote sisältyy tuotetietoihisi, tuotteesi voivat mahdollisesti näkyä näissä muodoissa. Lue lisää Shoppingista YouTubessa.

• Käytettävissä mobiililaitteilla ja tietokoneilla tietyissä maissa maksuttomina listauksina, joilla on vahva luottamussignaali

Esimerkki Google-puhelinten maksuttomasta listauksesta YouTubessa.