Ilmaisten tuotelistausten tyypit

Sadat miljoonat ihmiset tekevät ostoksiin liittyviä hakuja Googlessa joka päivä. Kun osallistut maksuttomiin tuotelistauksiin, tuotetarjontasi voi näkyä Googlen eri alustoilla, kuten Shopping-välilehdellä, Google Haussa, Google Kuvahaussa, Google Mapsissa ja Google Lensissä.

Eri listaustyypeillä on erilaiset datavaatimukset. Esimerkiksi Shopping-välilehden laajennetuissa listauksissa tarvitaan enemmän tuotetietoja ja lisäksi siellä on noudatettava sekä maksuttomien listausten että Shopping-mainosten käytäntöjä. Lue lisää ilmaisiin listauksiin liittyvistä kelpoisuus- ja datavaatimuksista.

Alta voit tutustua kunkin Googlen alustan ilmoitusten tyyppeihin ja löytää tietoja saatavuudesta eri maissa ja laitteilla.

Shopping-välilehti (shopping.google.com)

Jälleenmyyjät voivat ottaa toiminnon käyttöön ja esittää tuotteensa ilmaisissa listauksissa Shopping-välilehdellä. (Maksetut listaukset näkyvät edelleen mainosten näyttöpaikoissa.) Näin kuluttajat näkevät useampia tuotteita useammista kaupoista. Lue lisää data- ja kelpoisuusvaatimuksista
  • Orgaanisesti järjestetyissä ilmaisissa listauksissa voidaan ehkä näyttää tuotemääritteillä ilmoitettuja tietoja, kuten hinta, saatavuus, arvostelut ja brändimerkintä. Toiminto on käytettävissä mobiililaitteella ja tietokoneella.
  • Kaupassa myytäviä tuotteita voidaan näyttää ilmaisissa paikallisissa listauksissa, jos olet ottanut ominaisuuden käyttöön. Näissä listauksissa asiakkaille voidaan kertoa, että heidän etsimäänsä tuotetta on saatavilla lähellä heitä olevassa kaupassasi. Tulosten yhteydessä voidaan näyttää esimerkiksi kaupan aukioloajat, reittiohjeet, puhelinnumerot, tuotteen hinta, tuotteen saatavuus sekä kaupan arvioitu etäisyys käyttäjästä. Tämä ominaisuus on yleisesti saatavilla tuotteille, jotka vastaavat vaatimuksia.

Shopping ad, in store products example

Jälleenmyyjät näkevät näiden näyttöpaikkatyyppien raportit Kauppiaskeskuksessa.

Google Haku (google.com)

Google Haulla etsitään tietoa tuotteista, jälleenmyyjistä ja brändeistä.
  • Tuotehakuihin liittyvien verkkotulosten monipuolisissa tuloksissa voidaan ehkä näyttää hinta, saatavuus, arvostelut, brändimerkintä ja muita tuotemääritteillä ilmoitettuja tietoja. Syötteestäsi peräisin olevan datan lisäksi Google saattaa lisätä monipuolisiin hakutuloksiin esimerkiksi verkkosivustosi tietoihin perustuvaa dataa. Tuloksissa saattaa näkyä esimerkiksi, että tuotteesi hinta on laskenut verrattuna aiempaan syötedataasi tai verkkosivustollasi aiemmin ilmoitettuun hintaan. Monipuolisen datan avulla voit ilmoittaa syötteessä ja/tai verkkosivustollasi hintatietoja, jolloin tiedot näytetään niihin liittyvien trendien yhteydessä. Katso parhaat käytännöt datan ilmoittamiseksi niin, että hakutulosten laatu paranee. Parhaissa käytännöissä on huomioitu myös roskasisällön ja huijausten ehkäisemiseksi tarkoitetut säännöt. Saatavilla Yhdysvalloissa mobiili- ja tietokoneversiossa tavallisissa näyttöpaikoissa.

Google search [price drop example]

Google search ad example with product attributes

• Kun ihmiset etsivät Google Hausta tietoa vaatteista ja asusteista, he haluavat usein nähdä kuvia. Vaatteet ja asusteet ‑kategorian tuotteita voidaan mahdollisesti näyttää visuaalisissa, selattavissa näyttöpaikoissa, joissa esitetään kuvia, nimiä, brändejä, arvosteluja ja muita tuotetietoja. Käyttäjät voivat selata tuotteita eri brändeiltä ja jälleenmyyjiltä, ja linkkien kautta he voivat katsella lisätietoja niiden sivustoilta. Saatavilla vain Yhdysvalloissa mobiiliversiossa tavallisissa näyttöpaikoissa.

Google search ad example, more visual results

• Tiettyjen tuotteiden hakutulokset voivat sisältää tuotetietopaneelin, jossa näkyvät tuotteen tiedot, jälleenmyyjät ja arvostelut. Jos haettava tuote sisältyy tuotetietosyötteeseesi, tietosi voivat näkyä tällaisessa paneelissa. Saatavilla Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Japanissa, Meksikossa, Kanadassa, Kolumbiassa ja Argentiinassa mobiili- ja tietokoneversiossa tavallisissa näyttöpaikoissa.

This is an example Organic Offers via Google Search

Jälleenmyyjät näkevät näiden näyttöpaikkatyyppien raportit Search Consolessa "Tuotetulosten" haun ulkoasussa. Kauppiaskeskuksesta näkee myös visuaalisten ja selattavien vaate- ja asustetulosten raportit.

Google Kuvahaku (images.google.com)

• Tuotehakutuloksissa voidaan näyttää hinta, saatavuus, arvostelut, brändimerkinnät ja muita tuotemääritteillä ilmoitettuja tietoja. Saatavilla Yhdysvalloissa mobiili- ja tietokoneversiossa tavallisissa näyttöpaikoissa.
  • Kun ihmiset etsivät tuotteita ja brändejä Google Kuvahausta, heille näytetään Tuote-merkinnällä varustettuja kuvia. Tämä merkintä osoittaa, että kuvassa esitetty tuote on myytävänä. Google Kuvahaussa Tuote-merkinnällä varustetuissa kuvissa ja laajennetussa kuvanäkymässä voidaan näyttää hinta, saatavuus, arviot, brändi ja muita tuotemääritteillä ilmoitettuja tietoja. Saatavilla Yhdysvalloissa mobiili- ja tietokoneversiossa tavallisissa näyttöpaikoissa.
  • Mobiililaitteissa voi näyttää vastaavia tuotteita Google Kuvahausta napauttamalla Google Lens ‑toimintoa. Nämä tulokset voivat sisältää Tuote-merkintöjä sekä tuotemääritteellä ilmoitettuja tietoja, kuten online-saatavuus. Saatavilla Yhdysvalloissa mobiili- ja tietokoneversiossa tavallisissa näyttöpaikoissa.