I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Felaktig prisstatus på grund av inkonsekvens mellan flödet och målsidan

Ditt konto har antingen fått en varning eller så har dina varor underkänts i förebyggande syfte på grund av det här felet

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Innehåll

Utforska vårt guidade felsökningsverktyg för att ta reda på mer om orsakerna till att priskonflikt uppstår och hur du löser problemet:

Jag behöver hjälp med att åtgärda prisproblemet

Därför uppstår problemet

Användare som klickar på en Shopping-annons eller en gratis produktannons på Google förväntar sig att se samma pris på målsidan som i annonsen. Du har fått det här meddelandet eftersom våra policygranskare har upptäckt att priserna inte stämmer överens mellan produktdatan och målsidorna under en manuell granskning av din webbplats. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera din produktdata senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med målsidan.

Vanliga orsaker till att priserna inte stämmer överens

• Din produktdata är inte synkroniserad med målsidan: Om en rea har börjat eller slutat men priset i flödet inte har uppdaterats och inte längre matchar din webbplats. Se till att uppdateringarna av webbplatsen och produktdatan sker samtidigt. När du har uppdaterat webbplatsen kan du schemalägga en uppladdning eller använda Content API för att uppdatera produktdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
    • Om du ändrar pris flera gånger om dagen eller har många erbjudanden kan du använda Inventory API för snabbare uppdateringar.
  • Flera priser på målsidan: Shopping har stöd för två priser – priset och försäljningspriset (som anges med attributen pris [price] och försäljningspris [sale_price]). Om det finns mer än ett pris måste du se till att det lägsta priset är det mest framträdande och anges med attributet försäljningspris [sale_price]. Kontrollera dessutom att värdet för giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date] stämmer överens med när ändringarna sker på din webbplats.

• IP-identifiering och dynamiska priser: Ändra inte produktens pris på målsidan utifrån var användaren befinner sig. Ändra inte heller priset baserat på cookies, webbläsare, enheter eller något annat. Om du bara riktar in dig på vissa platser i ett land använder du regionala priser och tillgänglighet.
  • Minsta antal varor och stora antal produkter: Om kunden måste köpa ett minsta antal produkter, till exempel tio, anger du det totala priset för tio produkter. Skicka inte in priset för en enda produkt om ett minsta antal produkter krävs.
  • Titel, beskrivning eller bild stämmer inte överens: Kontrollera att produkten i titeln, beskrivningen och bilden stämmer överens med det pris du skickar in. Om till exempel produktbeskrivningen nämner ”en graverad produkt” och bilden innehåller en anpassad produkt med gravering, bör du kontrollera att priset i flödet inkluderar graveringskostnaden.
  • Förvalda varianter: Se till att varje variant i flödet har en webbadress som leder till en förifylld sida med den varianten. Om du till exempel annonserar om en lyxig blombukett ska du se till att priset i flödet är för lyxvarianten och att samma lyxvariant är förvald på målsidan.
  • Prisintervall: Om du visar ett prisintervall för en produkt på webbplatsens målsida bör prisattributet fånga upp det billigaste värdet i intervallet.
  • Hanteringsavgifter: Om du har ytterligare logistikavgifter ska du ange dem på webbplatsen som ”frakt”, ”leverans”, ”hantering”, ”logistik” eller ”fraktbolag” i stället för att inkludera dem i prisvarianten. Lägg till kostnaden i attributet frakt [shipping].
  • Dynamisk beräkning och sidhämtningstider: Om ett pris beräknas dynamiskt och sedan läggs till på målsidan eller om sidan har lång hämtningstid kan sökrobotarna missa det slutgiltiga priset. Se till att priset på målsidan läses in omedelbart.
  • Medlemsavgift: Alla användare i mållandet ska kunna köpa produkten till det angivna priset, utan att behöva betala medlemsavgift. Medlemskapspriser är endast tillåtna i annonser eller produktinformation om följande villkor uppfylls:
    • Det kostar inget att registrera sig, och alla kan bli medlemmar utan undantag.
    • Registreringsprocessen är enkel och kan slutföras på målsidan eller i kassan.
    • Det rabatterade priset som är aktuellt med medlemskap visas tydligt på målsidan.
  • Rabatterat pris: Se till att alla användare i mållandet kan köpa produkten till det angivna rabatterade priset. Rabatterade priser är endast tillåtna i annonser eller produktinformation om följande villkor uppfylls:
    • Priset efter rabatter, kuponger eller värdekuponger ska vara tillgängligt för alla utan undantag.
    • Det rabatterade priset visas tydligt på målsidan.

Så här åtgärdar du problemet

I det här avsnittet beskriver vi hur du åtgärdar problem med priskonflikt.

Steg 1: Kontrollera att priserna i produktdatan stämmer överens med priserna på målsidorna

Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:

1. I varningen du fick via e-post finns exempel på produkter som påverkas.
    • Våra granskare har kontrollerat produkterna och flaggat att de inte stämmer överens. Använd exemplen för att leta efter vanliga problem med liknande varor i din produktdata och åtgärda dem för att se till att alla matchar priset.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du attributet pris [price] i din produktdata så att det stämmer överens med målsidan.

Steg 2: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:

Steg 3: Begär granskning

• Om ditt konto för närvarande har varnats och du har åtgärdat problemet kan du begära en granskning av kontot före deadlinen. Google utför dock en manuell granskning när tidsfristen har löpt ut.
  • Om ditt konto redan har fått ett förebyggande underkännande av vara och du har åtgärdat problemet kan du begära en granskning av kontot genom att välja Jag har åtgärdat problemet. Om du inte håller med om problemet och inte har åtgärdat det kan du begära en granskning med Jag håller inte med om problemet. Om du inte granskar kontot försätts det i en vänteperiod på sju arbetsdagar innan du kan begära en ny granskning.
Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.

Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor om priskonflikt.

Vanliga frågor om priskonflikt

• Vad bör jag veta innan jag skickar in mitt konto för granskning?
    • Granskningen kan ta sju arbetsdagar.
    • Det enda sättet att kontrollera om hela kontot följer våra policyer är att begära en granskning i Merchant Center. Ingen kontogranskning genomförs när du kontaktar supportteamet.
    • Om granskningen misslyckas eller om granskningsknappen inte är tillgänglig väntar du tills tidsgränsen för varningen för att den manuella granskningen ska ske. Granskningen sker automatiskt. Du behöver inte kontakta supporten.
    • Det går inte att få eller begära en förlängning av tidsfristen för detta i e-postmeddelandet.
    • Det finns ingen fullständig lista över underkända exempel att dela så du bör se till att priserna stämmer överens i flödet, på målsidan och i mikrodatan (om de har implementerats).
  • Hur kan jag undvika återkommande problem med att priser inte stämmer överens?
  • Kan du hjälpa mig att ställa in mikrodata utifrån produktvarianter?
  • Hur använder jag regionala priser och tillgänglighet?