I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Felaktig prisstatus på grund av inkonsekvens mellan flödet och målsidan

Ditt konto har antingen fått en varning eller så har dina varor underkänts i förebyggande syfte på grund av det här felet

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Användare som klickar på en annons för ett lokalt butikslager eller en lokal gratisannons på Google förväntar sig att se samma tillgänglighet på målsidan som i annonsen. Du kan betala för onödiga klick om en användare klickar på en produkt och sedan går tillbaka till Google när de ser att produkten inte finns tillgänglig på målsidan.

Du har fått detta meddelande eftersom det finns tillgänglighet som inte stämmer överens mellan produktdatan och målsidorna. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera din produktdata senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med målsidan.

Här följer några vanliga orsaker till att tillgängligheten inte stämmer överens:

• IP-identifiering och dynamiska målsidor: Ändra inte produktens tillgänglighet på målsidan utifrån var användaren befinner sig. Om du bara riktar in dig på vissa platser i ett land använder du regionala priser och tillgänglighet.
  • Förbeställda produkter: Ange inte produkten som in_stock på målsidan eller i produktdatan om den inte har lanserats än och endast är tillgänglig för förbeställning. Ange i stället värdet preorder för attributet tillgänglighet [availability] och se till att inkludera attributet tillgänglighetsdatum [availability_date] för att ange när produkten blir tillgänglig.
  • Slutsålda produkter: Ange inte produkten som in_stock på målsidan eller i din produktdata om den är slutsåld och tillfälligt slut i lager. Skicka i stället in värdet out of stock för attributet tillgänglighet [availability].
  • Varianter stämmer inte överens: Se till att alla varianter av produkten finns i lager. Om du till exempel säljer skor och har alla storlekar utom storlek 44 bör du se till att målsidan inte visar skorna i storlek 44. (Helst ska målsidan visa den exakta varianten i flödet.)
  • Webbplatsunderhåll: Om webbplatsen har planerat underhåll eller var tillfälligt nere bör du kontrollera att det var orsaken och bekräfta att det har åtgärdats innan du begär en ny granskning. Ange inte attributet tillgänglighet [availability] som out_of_stock för att utesluta produkter. Använd i stället attributet undantagen destination [excluded_destination].
  • Restnoterade eller långa behandlingstider: Skicka backorder som värde för attributet tillgänglighet [availability] för produkter som kan fortfarande köpas och skickas inom rimlig tid.
  • Se till att produkterna kan levereras till en hemadress: Se till att onlineprodukter kan levereras direkt till användarens dörr (gäller inte för postboxar). Om du har en produkt som endast är tillgänglig för hämtning i butik eller leverans till ombud kan du läsa riktlinjerna för fraktkostnader för att se om dessa alternativ är tillåtna i mållandet. Om så inte är fallet använder du attributet uteslutna destinationer [excluded_destination] för att se till att din produkt utesluts från onlineerbjudanden. (Du kan också testa Annonser för lokala butikslager.)
  • Se till att produkten kan köpas i hela mållandet: Om du säljer produkter som bara är tillgängliga i vissa regioner i mållandet kontrollerar du om regionala priser och tillgänglighet är tillgängligt i ditt målland.
  • Köpknapp: Kontrollera att köpknappen fungerar korrekt och inte är nedtonad. Om produkten inte finns i lager kan du se till att det återspeglas i din produktdata med attributet tillgänglighet [availability].
  • Inaktuell mikrodata eller HTML: Kontrollera om det finns motstridiga uppgifter i webbplatsversionen och ta bort dem för att undvika genomsökningsproblem. Läs mer om strukturerad datauppmärkning

Gör så här

Steg 1: Kontrollera att tillgängligheten i produktdatan stämmer överens med tillgängligheten på målsidorna

Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
  1. I varningen du fick via e-post finns exempel på produkter som påverkas.
    • Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att tillgängligheten inte stämmer överens.
    • Se till att uppdatera målsidan och produktdatan (och mikrodata om tillämpligt) samtidigt.
    • Schemalägg en uppladdning eller använd Content API för att uppdatera produktdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du attributet tillgänglighet [availability] i produktdatan så att det stämmer överens med målsidan.

Steg 2: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.

Steg 3: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.