I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du det: unøyaktig tilgjengelighetsstatus på grunn av inkonsekvens mellom feed og landingsside

Kontoen din har fått en advarsel, eller produktene dine er forhåndsavvist på grunn av denne feilen

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Når noen klikker på en Shopping-annonse eller kostnadsfri produktoppføring på Google, forventer de å se samme tilgjengelighetsinformasjon på landingssiden som i annonsen eller oppføringen. Du betaler kanskje for bortkastede klikk hvis brukere klikker på produktene dine og deretter går tilbake til Google fordi produktene står som utilgjengelig på landingssiden din.

Du mottok dette varselet fordi vi fant manglende samsvar for tilgjengelighet mellom produktinformasjonen og landingssidene. Du skal ha mottatt en e-post der du bes om å oppdatere produktinformasjonen din innen en viss dato, slik at verdiene i denne informasjonen stemmer overens med verdiene på landingssiden.

Her er noen vanlige årsaker til uoverensstemmelser i tilgjengelighet:

• Bruk av IP-gjenkjenning og dynamiske landingssider: Ikke endre tilgjengeligheten for produktet på landingssiden din basert på hvor brukeren befinner seg. Hvis du bare målretter mot bestemte steder i et land, kan du bruke regional prissetting og tilgjengelighet.
  • Produkter med forhåndsbestilling: Ikke før opp produkter som in_stock («på lager») på landingssiden eller i produktinformasjonen hvis det ikke er lansert ennå og det bare er tilgjengelig for forhåndsbestilling. Sett verdien for tilgjengelighet [availability] til preorder («forhåndsbestilling»), og pass på å ha med attributtet for dato for tilgjengelighet [availability_date] for å angi når produktet blir tilgjengelig.
  • Produkter som er utsolgt: Ikke før opp produkter som in stock på landingssiden eller i produktinformasjonen hvis de er utsolgt og midlertidig ikke finnes på lager. Send heller inn out of stock som verdi for attributtet for tilgjengelighet [availability].
  • Manglende samsvar mellom varianter: Sørg for at eventuelle varianter av produktet er på lager. Hvis du for eksempel selger sko og har alle størrelser unntatt 44, må du sørge for at sko med størrelse 44 ikke forhåndsutfylles på landingssiden. (Ideelt sett bør landingssiden forhåndsutfylles med den nøyaktige varianten i feeden.)
  • Vedlikehold av nettsted: Hvis det utføres planlagt vedlikehold på nettstedet ditt eller det har vært midlertidig nede, bekrefter du at dette var årsaken, og at problemet er løst, før du ber om ny gjennomgang. Ikke sett attributtet for tilgjengelighet [availability] til out_of_stock («ikke på lager») for å utelate produkter. Bruk i stedet attributtet for utelatte destinasjoner [excluded_destination].
  • Restbestilling eller lang leveringstid: Send inn backorder som verdi for attributtet for tilgjengelighet [availability] for produkter som fortsatt kan kjøpes og sendes innen rimelig tid.
  • Sørg for at produktene kan sendes til en hjemmeadresse: Sørg for at nettprodukter kan leveres rett hjem til kunden (ikke postbokser). Hvis du har et produkt som bare er tilgjengelig for henting i butikk, eller som kan sendes til et hentested, kan du sjekke retningslinjene for fraktkostnader for å se om disse alternativene er tillatt i det aktuelle oppføringslandet. Hvis ikke kan du sørge for at produktet utelates fra nettilbud, ved å bruke attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination]. (Alternativt kan du vurdere å prøve annonser for varer i butikk.)
  • Sørg for at produktet ditt kan kjøpes i hele oppføringslandet: Hvis du selger produkter som bare er tilgjengelige i noen regioner av oppføringslandet, kan du sjekke om regional tilgjengelighet og prissetting er tilgjengelig i oppføringslandet.
  • Kjøp-knappen: Sørg for at Kjøp-knappen fungerer som den skal, og at den ikke er nedtonet. Hvis produktet ikke er på lager, må du sørge for at dette gjenspeiles i produktinformasjonen din ved å bruke attributtet for tilgjengelighet [availability].
  • Utdaterte mikrodata eller utdatert HTML-kode: Se etter motstridende informasjon i delversjonen av nettstedet ditt, og fjern den for å eliminere gjennomsøkingsproblemer. Finn ut mer om notater for strukturerte data

Veiledning

Trinn 1: Sørg for at tilgjengeligheten i produktinformasjonen din stemmer overens med tilgjengeligheten på landingssidene dine

Se nærmere på oppdateringsprosessen din for å prøve å finne ut hva som forårsaker problemet:
  1. Sjekk advarselen vi sendte på e-post, for å se eksempler på produkter som er berørt.
    • Se om det finnes et gjennomgående problem i produktinformasjonen din som kan være årsaken til at tilgjengeligheten ikke samsvarer.
    • Sørg for at du oppdaterer landingssiden og produktinformasjonen (og eventuelt mikrodata) samtidig.
    • Planlegg en opplasting eller bruk Content API til å oppdatere produktinformasjonen med en gang. Gjennom slik planlegging sørger du for at Google får den samme informasjonen som på landingssiden din.
  2. Når du har løst problemet, oppdaterer du attributtet for tilgjengelighet [availability] i produktinformasjonen slik at denne informasjonen samsvarer med landingssiden.

Trinn 2: Send inn produktinformasjonen på nytt

1. Når du har oppdatert produktinformasjonen, sender du den inn på nytt på en av følgende måter:
  2. Kontrollér deretter at du har løst problemet, ved å sjekke at det ikke lenger står oppført på Diagnostikk-siden.

Merk at det kan ta litt tid før endringen vises på Diagnostikk-siden.

Trinn 3: Be om en gjennomgang

Hvis kontoen din eller et produkttilbud er blitt avvist og du har løst problemet eller er uenig, kan du i noen tilfeller be om en gjennomgang. Hvis gjennomgangen går bra, forsvinner problemet. Hvis avvisningen opprettholdes og du er usikker på hva du skal gjøre videre, kan du kontakte oss.

Merk: Hvis du fører opp produkter via en tredjepartsplattform, kan du gå til den aktuelle appen for å be om en gjennomgang.
Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.

Linker til relatert innhold