In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Onjuiste beschikbaarheidsstatus door inconsistenties tussen de feed en de landingspagina

Uw account heeft een waarschuwing gekregen of uw producten zijn preventief afgekeurd vanwege deze fout

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als gebruikers op een Shopping-advertentie of een gratis productvermelding in Google klikken, verwachten ze op uw landingspagina dezelfde beschikbaarheid te zien als in de advertentie of de vermelding. U betaalt mogelijk voor verspilde klikken als een gebruiker die op een product klikt naar Google terugkeert omdat het product niet beschikbaar is op uw landingspagina.

U krijgt deze melding omdat de beschikbaarheid in uw productgegevens niet overeenkomt met de beschikbaarheid op uw landingspagina's. Als het goed is, heeft u een e-mail gekregen waarin u wordt gevraagd om uw productgegevens vóór een bepaalde datum te updaten, zodat de waarden in uw gegevens consistent zijn met die van de gegevens op uw landingspagina.

Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen voor een niet-overeenkomende beschikbaarheid:

• Gebruik van IP-detectie en dynamische landingspagina's: Wijzig de beschikbaarheid van producten op uw landingspagina niet op basis van de locatie van een gebruiker. Als u alleen bepaalde locaties in een land target, gebruikt u regionale prijzen en beschikbaarheid.
  • Gereserveerde producten: Vermeld een product niet als op voorraad in_stock op uw landingspagina of in uw productgegevens als het nog niet vrijgegeven is en alleen beschikbaar is voor reservering. Geef in plaats daarvan reserveren preorder op als waarde voor het kenmerk beschikbaarheid [availability] en voeg het kenmerk beschikbaarheidsdatum [availability_date] toe om aan te geven wanneer het product beschikbaar is.
  • Uitverkochte producten: Vermeld een product niet als op voorraad in stock op uw landingspagina of in uw productgegevens als het uitverkocht en tijdelijk niet op voorraad is. Geef in plaats daarvan niet op voorraad op als de waarde voor het kenmerk beschikbaarheid [availability].
  • Varianten komen niet overeen: Zorg dat alle varianten van het product op voorraad zijn. Als u bijvoorbeeld schoenen verkoopt en alle maten behalve maat 44 heeft, zorgt u dat schoenen van maat 44 niet vooraf worden ingevuld op de landingspagina. (Bij voorkeur wordt de landingspagina vooraf ingevuld met de exacte variant in de feed.)
  • Site-onderhoud: Als uw site tijdelijk niet beschikbaar was of er onderhoud op de site plaatsvond, controleert u of dit de oorzaak was en het probleem verholpen is voordat u een nieuwe beoordeling aanvraagt. Stel het kenmerk beschikbaarheid [availability] niet in op niet op voorraad om producten uit te sluiten. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk uitgesloten_bestemming [excluded_destination].
  • Nabestellingen of lange verwerkingstijden: Geef backorder op als de waarde voor het kenmerk beschikbaarheid [availability] voor producten die worden nabesteld, maar binnen een redelijke termijn nog steeds kunnen worden gekocht en verzonden.
  • Zorg dat producten naar een woonadres kunnen worden verzonden: Zorg dat online producten bij de klant thuis kunnen worden bezorgd en sluit postbussen uit als bezorgadres. Als het om een product gaat dat alleen in de winkel kan worden opgehaald of dat naar een afhaalpunt wordt verstuurd, kijkt u in de richtlijnen voor verzendkosten of deze opties toegestaan zijn in uw doelland. Als dit niet het geval is, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] zodat uw product wordt uitgesloten van online aanbiedingen. (U kunt ook advertenties met lokale voorraad gebruiken.)
  • Zorg dat uw product kan worden gekocht in het hele doelland: Als u producten verkoopt die alleen in bepaalde regio's van het doelland beschikbaar zijn, controleert u of regionale beschikbaarheid en prijzen beschikbaar zijn in uw doelland.
  • De knop Kopen: Controleer of de knop Kopen juist werkt en niet grijs wordt weergegeven. Als uw product niet op voorraad is, moet u dit tonen in uw productgegevens aan de hand van het kenmerk beschikbaarheid [availability].
  • Verouderde microdata of html: Controleer op tegenstrijdige informatie in de build van uw site en verwijder deze om crawlproblemen te voorkomen. Meer informatie over gestructureerde gegevensopmaak

Instructies

Stap 1: Zorg dat de beschikbaarheid in uw productgegevens overeenkomt met de beschikbaarheid op uw landingspagina's

Controleer het updateproces om de oorzaak van het probleem te vinden:
  1. Controleer in de waarschuwingsmail die u heeft gekregen op welke producten dit van toepassing is.
    • Kijk in uw productgegevens of er sprake is van een terugkerend probleem dat deze inconsistentie in beschikbaarheid kan veroorzaken.
    • Update uw landingspagina tegelijk met uw productgegevens (en microdata, indien van toepassing).
    • Plan een upload of gebruik de Content API om uw productgegevens direct te updaten. Als u een update plant, weet u zeker dat Google dezelfde gegevens heeft als de gegevens op uw landingspagina
  2. Nadat u het probleem heeft opgelost, updatet u het kenmerk beschikbaarheid [availability] in uw productgegevens, zodat de beschikbaarheid overeenkomt met die op uw landingspagina.

Stap 2: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.

Stap 3: Vraag een beoordeling aan

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.
Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt