In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Afbeeldingslink [image_link] (collecties)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Voeg de URL voor de hoofdafbeelding van uw collectie toe met het kenmerk afbeeldingslink [image_link]. Dit is de afbeelding die klanten zien als ze uw collectie bekijken.

Opmerking: Collecties worden momenteel alleen gebruikt voor promotie van producten in de buurt binnen Performance Max voor winkeldoelen. De afbeelding die door de afbeeldingslink [image_link] wordt geleverd, komt overeen met de hero-afbeelding in promoties van producten in de buurt.

Meer informatie over de promotie van producten in de buurt binnen Performance Max voor winkeldoelen

Wanneer te gebruiken

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986.
Limieten 1-250 tekens
Ondersteunde bestandsindelingen Jpeg (.jpg/.jpeg), png (.png), bmp (.bmp) en tiff (.tif/.tiff)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds http://www.example.com/image1.jpg
XML-feeds <g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw afbeeldings-URL is opgemaakt op een manier die we kunnen begrijpen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan uw afbeeldings-URL moet voldoen om advertenties en gratis vermeldingen voor uw product weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw collectie af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Vereisten voor URL's

• Gebruik een URL die verwijst naar een afbeelding met een ondersteunde bestandsindeling.
  • Begin met http of https en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: https://www.example.com/image1.jpg.
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als de URL bijvoorbeeld een en-teken (&) bevat, vervangt u dit teken door %26. Als de URL een komma (,) bevat, vervangt u dit teken door %2C.
  • Zorg ervoor dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Bekijk meer informatie over robots.txt-bestanden.

Vereisten voor afbeeldingen

• Gebruik een geaccepteerde indeling: niet-geanimeerde GIF (.gif), JPEG (.jpg / .jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) en TIFF (.tif / .tiff).
  • Gebruik geen afbeelding die groter is dan 64 megapixel of een bestand dat groter is dan 16 MB.
  • De hoogte-breedteverhouding van afbeeldingen is bij voorkeur 1:1,91.
  • Gebruik geen wervende teksten, watermerken, opvulling of randen.
  • Dien geen tijdelijke aanduiding of algemene afbeelding in.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL voor uw afbeeldingslink. De URL die u toevoegt, mag niet worden gewijzigd, tenzij u uw afbeelding verplaatst of vervangt. Gebruik bijvoorbeeld geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen op het moment dat u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw afbeelding worden gecrawld en geëvalueerd. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Zorg dat de afbeelding voldoet aan het beleid en de vereisten van Google Shopping.
  • Laat het ons weten als u een afbeelding heeft toegevoegd of geüpdatet, zodat wij de afbeelding kunnen crawlen en zo snel mogelijk in uw collectie kunnen tonen.
    • Een afbeelding voor een nieuwe collectie toevoegen: Voordat u nieuwe collecties indient, kunt u uw afbeeldingslinks testen met de URL-inspectietool. Deze is beschikbaar via Google Search Console. Als u verschillende nieuwe collecties indient, kunt u met deze tool enkele links testen om problemen op te sporen voordat u productgegevens indient. Nadat u uw productgegevens heeft ingediend, wordt de afbeelding binnen 3 dagen gecrawld. Meer informatie over het gebruik van de URL-inspectietool
    • Een afbeelding van een bestaande collectie wijzigen: Als u een afbeelding van een bestaande collectie moet wijzigen, dient u een nieuwe URL voor de nieuwe afbeelding in. Nadat u een nieuwe URL heeft ingediend, wordt de afbeelding binnen drie dagen gecrawld. Als u de afbeelding verandert, maar dezelfde URL houdt, kan het tot 6 weken duren voordat de nieuwe afbeelding is gedetecteerd en gecrawld.
  • Zet automatische afbeeldingsverbeteringen aan. Google biedt tools die uw afbeeldingen automatisch kunnen verbeteren, waarmee u kunt voorkomen dat uw collecties worden afgekeurd. Check of deze tool geschikt is voor uw account. Meer informatie over automatische afbeeldingsverbeteringen
  • Vergroot afbeeldingen niet en dien geen miniaturen in.

Afbeeldingsrichtlijnen

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw afbeelding voldoet aan onze vereisten en u een optimaal resultaat behaalt met uw rijke content.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

Voorbeelden

Collectie met afbeeldingslink

Productgegevens voor winterschoenen (collectie)
Kenmerk Waarde
Afbeeldingslink [image_link] https://www.example.com/image1.jpg
Beschrijving [description] Winterschoenen 2019/2020
ID [id] Winterschoenen2019