I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Regionala priser och tillgänglighet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med regionala priser och tillgänglighet kan du visa produkttillgänglighet och varierande priser utifrån ditt företags närvaro och kundens plats genom att ange regionala åsidosättningar för nationella priser och/eller tillgänglighet.

Regional availability and pricing; an example of how it works

Exempel

Företaget kanske bara finns i vissa delar av landet eller vissa städer i en delstat, eller så kan du sälja livsmedelsprodukter som varierar i pris beroende på region. Med den här funktionen kan du ange de regioner där dina produkter finns tillgängliga och kontrollera priset i olika regioner.

Regionala priser och tillgänglighet finns för erbjudanden i följande målländer:

• Argentina, Australien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Förenade kungariket, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Pakistan, Peru, Rumänien, Ryssland, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Thailand, Tjeckien, Tyskland, Ungern, USA, Vietnam och Österrike.

Fördelar

Regionala priser och tillgänglighet gör det enklare att

• marknadsföra varor som har regionala priser, finns i lager och kan levereras
  • se till att dina onlineprodukter visas för rätt målgrupp och att du bara betalar för giltiga klick från Shopping-annonser, eftersom dina produkter bara visas för användare i de anpassade regioner som du definierar
  • utöka räckvidden till leveransområden utanför dina butikers radie om du använder annonser för lokala butikslager.
Obs! Om en radie för annonser för lokala butikslager och regionen för regionala priser och tillgänglighet överlappar varandra har annonser för lokala butikslager vanligtvis företräde framför regionala priser och tillgänglighet.

Krav

För att delta i regionala priser och tillgänglighet måste du slutföra följande registreringssteg:

Obs! Av integritetsskäl får du inte använda region-id:t för att identifiera användare på nytt. Du ansvarar också för att följa alla gällande lokala lagar och regler gällande regionala priser.

Kompatibilitet

Regionala priser och tillgänglighet är kompatibla med standardkampanjer, Smart Shopping-kampanjer och PMax-kampanjer. Du behöver inte konfigurera några särskilda regionala inställningar i dina Shopping-kampanjer. Dessa konfigureras enbart från ditt Merchant Center-konto.

Kompatibla plattformar: produkter som marknadsförs via Shopping-annonser på Google Sök, gratisannonser på Sök- och Shopping-fliken, displayannonser (för godkända säljare), Shopping-partner på YouTube, produktutdrag, videoåtgärdskampanjer (kontakta din Google-representant för att bli registrerad som godkänd säljare i USA).

Regionala priser och tillgänglighet har endast stöd för värdena in_stock och out_of_stock för attributet tillgänglighet [availability] (värdena preorder och backorder stöds inte).

Dessutom kan automatiska varuuppdateringar inte aktiveras för regional eller nationell tillgänglighet. Det kan dock aktiveras för automatiska prisuppdateringar på nationell nivå.

Konfigurera regioner

Vad är regioner?

Om ditt målland är kvalificerat för regionala priser och tillgänglighet ser du en ny regionmeny i ditt Merchant Center-konto som du kan använda för att ange regioner för både regionala lager och leveranszoner. Läs mer om leveranszoner.

En region används för att definiera områden där tillgänglighet eller pris (eller båda) är samma för produkter online. Beroende på din affärsmodell kanske du bara behöver en uppsättning regioner för både frakt och regionala priser och tillgänglighet. Du kan också skapa flera regioner och använda dem för någon av tjänsterna.

Obs! Regionala priser och tillgänglighet är inte samma sak som regional frakt och är kanske inte tillgängligt i samma länder. Läs mer om fraktinställningar.

En region definieras av följande:

• Ett geografiskt område som definieras av en uppsättning postnummer eller delstater/provinser.
  • Ett region-id som unikt identifierar varje region. Det används för att ange regionen i det regionala lagerflödet.

Regioner konfigureras på kontonivå. Du gör det via sidan Regioner i Merchant Center eller via en Content API.

Konfigurera regioner genom att definiera antingen postnummer eller delstats-/provinsbaserade områden på sidan Regioner i ditt Merchant Center-konto.

Stöd för detaljnivå på regionnivå: Alla länder som är kvalificerade för regionala priser och tillgänglighet har stöd för delstats-/provinsbaserade regioner och vissa länder har även stöd för mer detaljerade postnummerbaserade regioner.

Postnummer AU, BR, CA, DE, FR, GB, HU, IN, JP, NL, NZ, US
Delstat/provins AR, AT, CL, CO, CZ, DK, ES, HU, ID, IT, MX, MY, NO, PE, PH, PK, RO, RU, SE, TH, VN, ZA
Obs! I Brasilien, Förenade kungariket, Indien och Japan är det tillåtet att konfigurera postnummerregionen, men om vi inte kan fastställa kundens postnummer återgår vi till ortsnivå genom att välja det folkrikaste postnumret i staden. Se till att regionen har det mest folkrika postnumret för att kunna matcha det.

Krav på regioner

• Valutan som används i en region måste vara densamma som den valuta som används för det ursprungliga produkterbjudandet.
  • Regionerna måste uppfylla minimikrav på geografisk storlek och befolkning. De måste täcka ett område på 3 kvadratkilometer och utökas tills området representerar platser för minst 1 000 personer.
Obs! Kvalificeringen för en region kan ändras beroende på hur befolkningen varierar. Du kan se din kvalificering i menyn Regioner.
  • Regioner bör helst vara geografiskt angränsande. Undvik att lägga till enstaka små postnummer i en region. Ett litet postnummer kan utökas genom att gruppera det med andra postnummer som omger det för att göra det större. Om regionen inte uppfyller storlekskraven visas ett felmeddelande i kolumnen Problem på sidan Regioner.
  • Krav på region-id:
    • kan vara postnummer
    • kan vara alfanumeriskt
    • får inte innehålla symboler
    • längd: mellan 5 och 100 tecken

Rekommenderade metoder

• Undvik att ange ett område (t.ex. postnummer, delstat eller oblast) i mer än en region. Om två regioner överlappar varandra och de har motstridiga regionala priser/tillgänglighet väljer vi en region och motsvarande pris/tillgänglighet vid visningstillfället.
  • Du behöver inte konfigurera regioner för hela landet. Du behöver bara täcka de områden som kräver ett regionalt åsidosättande för ett erbjudande.
  • Om du har ett fysiskt lager eller leveranscentrum rekommenderar vi att du baserar dina regioner på dessa platser.
  • Om du anger ett region-id som ett postnummer som finns i regionen eller ett butiks-id som redan används internt på webbplatsen kan det underlätta integreringen av målsidan.

Skapa en ny region

Create a new region [regional availability and pricing]

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Regioner under Verktyg.
  3. Skapa en ny region genom att klicka på plusknappen .
  4. Ange värden för region-id, regionsnamn och land.
    • Region-id:t måste vara unikt för varje region och kan vara alfanumeriskt (minst fem tecken).
    • Regionnamnet hjälper dig att identifiera det geografiska område som du vill inkludera i din region.
    • Använd rullgardinsmenyn bredvid Land för att välja det land som regionen gäller.
  5. Skapa din region med hjälp av postnummer eller delstater/provinser.
    1. Använd postnummer genom att ange en post per rad med något av följande format:
      1. Ett postnummer (till exempel 75008).
      2. Ett postnummerintervall (till exempel 2000–2500)
      3. Ett postnummerintervall med ett prefix med ett jokertecken (*) (till exempel 94*).
      4. Ett postnummerintervall med två prefix och jokertecken (*), med samma antal siffror för båda prefixen (till exempel 94*–95*).

Obs! Det finns en gräns på 25 000 postnummer per konto (ett postnummerintervall betraktas som en post).

2. Markera de rätta delstaterna eller provinserna som du vill använda.
  6. Slutför skapandet av regionen genom att klicka på Lägg till och sedan på Spara.

Redigera en region

Edit a region [regional availability and pricing]

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Regioner under Verktyg.
  3. Du kan redigera regionnamnet eller region-id:t genom att redigerar du texten i motsvarande fält.

Obs! Du måste uppdatera region-id:t separat i det regionala lagerflödet.

1. Så här redigerar du det geografiska området:
    1. Postnummer:
      1. Lägg till nya postnummer på samma sätt som när du skapade regionen, med ett intervall per rad. Klicka på Lägg till postnummer.
      2. Om du vill ta bort ett postnummer klickar du på X bredvid postnumret. Om du vill ta bort alla postnummer klickar du på Rensa alla.
    2. Delstater/provinser
      1. Markera eller avmarkera kryssrutorna.
  2. Slutför redigeringen av regionen genom att klicka på Spara.

Ta bort en region

Remove a region [regional availability and pricing] Kontrollera att du inte längre använder en region innan du tar bort den.

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Regioner under Verktyg.
  3. Klicka på papperskorgen bredvid namnet på regionen i kolumnen Regionnamn och klicka sedan på Bekräfta.

Konfigurera regionala priser och/eller tillgänglighet

Nästa steg är att ställa in regionala priser och/eller tillgänglighet. Om du vill göra det måste du ange en datauppsättning med erbjudande-id, region-id och pris och/eller tillgänglighet för varje kombination av erbjudande och region som har ett pris/en tillgänglighet som skiljer sig från erbjudandets nationella pris/tillgänglighet.

Obs! Det innebär att du inte behöver ställa in regional data för alla dina erbjudanden. Regional data krävs bara för erbjudanden som har regionala priser eller tillgänglighet.

Regionala åsidosättningar konfigureras via ett tilläggslagerflöde i Merchant Center eller via Content API.

Attribut

Det här är en översikt över attribut för regionala lagerflöden. Om du använder Content API hittar du attribut och metoder i API-referensen.

id [id]

Produktens unika identifierare

Required Obligatoriskt

Exempel
A2B4

Syntax

• Högst 50 tecken
Schema.org-egendom: Ja (Läs mer)

Varje produkt ska ha ett unikt värde.

Använd produktens SKU när det är möjligt.

Använd samma id när du uppdaterar datan.

Använd endast giltiga Unicode-tecken.

Använd samma id för samma produkt i olika länder och på olika språk.

region-id

Regionala åsidosättningar för produkten

Required Obligatoriskt

Id:t som identifierar varje region unikt

kan vara postnummer

kan vara alfanumeriskt

får inte innehålla symboler

längd: mellan 5 och 100 tecken

tillgänglighet [availability]

Produktens regionala tillgänglighet

Optional Valfritt

Exempel
in_stock

Värden som stöds

• i lager [in_stock]
  • ej i lager [out_of_stock]
Schema.org-egendom: Ja (Läs mer)

Minst en uppgift om tillgänglighet och/eller pris krävs

Skicka korrekt produkttillgänglighet och se till att den matchar tillgängligheten på målsidan och kassasidorna.

pris [price]

Produkternas regionala pris

Optional Valfritt

Exempel
15.00 USD

Syntax

• Numerisk
  • ISO 4217
Schema.org-egendom: Ja (Läs mer)

Du måste fylla i minst ett av fälten tillgänglighet eller pris.

Skicka korrekt pris och valuta och se till att det matchar priset på målsidan och i kassan.

Kontrollera att det regionala priset står i mållandets valuta på en plats som är lätt att hitta på målsidan och kassasidorna.

Se till att produkten kan köpas online för det angivna regionala priset.

Alla kunder i målregionen ska kunna köpa produkten till det angivna priset, utan att behöva betala medlemsavgift.

Skicka inte in ett pris på 0 (ett pris på 0 är tillåtet för mobila enheter som säljs med abonnemang).

För produkter som säljs i stora kvantiteter, paket eller flerpack.

Skicka totalpriset för det lägsta antalet produkter, minsta paket eller flerpack som kan köpas.

För USA och Kanada: inkludera inte skatt i priset.

För alla andra länder: inkludera mervärdesskatt (moms) eller skatt för varor och tjänster (Goods and Services Tax) i priset.

försäljningspris [sale_price]

Produktens försäljningspris

Optional Valfritt

Exempel
15.00 USD

Syntax

• Numerisk
  • ISO 4217

Schema.org-egendom: Nej

Uppfyll kraven för attributet pris [price].

Skicka det här attributet (försäljningspris) i tillägg till attributet pris [price] med ordinarie pris.

Skicka produktens försäljningspris och se till att det matchar försäljningspriset på målsidan och kassasidorna.

giltighetsdatum för försäljningspris
[sale_price_effective_date]

Datumintervallet då försäljningspriset gäller

Optional Valfritt

Exempel
(för UTC+1)
2016-02-24T11:07+0100 /
2016-02-29T23:07+0100

Syntax

• Högst 51 alfanumeriska tecken
  • ISO 8601
  • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mm [+hhmm]
  • ÅÅÅÅ-MM-DDThh:mmZ
  • Startdatum och slutdatum avgränsas med /

Schema.org-egendom: Nej

Använd tillsammans med attributet försäljningspris [sale_price].

Om du inte skickar det här attributet (giltighetsdatum för försäljningspris) tillämpas försäljningspriset.

Välj ett startdatum som infaller före slutdatumet.

Obs!

• Standardgränsen för regionala konfigurationer per erbjudande är 150, men den kan höjas på begäran och godkännande från din Google-representant.
  • Det befintliga primära flödet måste också hållas aktuellt.
  • Regionalt lager är giltigt i 14 dagar. Regional data måste uppdateras minst var 14:e dag, annars upphör datan och Merchant Center återgår till inställningarna för det primära flödet.

Rekommenderade metoder

• För att förenkla den regionala informationen rekommenderar vi att du ställer in det primära flödets (nationella) data för erbjudanden så att den återspeglar den vanligaste statusen för erbjudanden, och att du tillhandahåller regional data för att täcka den mindre vanliga statusen.
  • Kom ihåg att regionala åsidosättningar bara behövs för erbjudanden med regional varians. Du behöver inte ange värden för både pris och tillgänglighet i det regionala lagerflödet om bara det ena värdet är regionalt. Om priserna till exempel är konsekventa i hela landet och bara tillgängligheten varierar kan du lämna fältet [price] tomt i din regionala data.

Exempelkonfigurationer

För erbjudanden som inte har regionala undantag fortsätter du att hantera nationella priser och tillgänglighet (in_stock/out_of_stock) i det primära flödet som vanligt. Nationella webbadresser och regionala webbadresser genomsöks fortfarande för validering av pris- och tillgänglighetsdata.

Erbjudanden är tillgängliga i hela landet med undantag för några få delstater eller områden.

Definiera endast regioner för dessa delstater eller områden och använd det regionala lagerflödet för att ange tillgängligheten för dessa erbjudanden som out_of_stock för dessa regioner.

Nationellt produktflöde Regionalt lagerflöde
Tillgänglighet Pris Tillgänglighet Pris

in_stock

Nationellt pris

out_of_stock

Tom

Erbjudanden är endast tillgängliga i några få delstater eller områden, inte i hela landet.

Definiera endast regioner för dessa delstater eller områden och använd det regionala lagerflödet för att ange tillgängligheten för dessa erbjudanden som in_stock för dessa regioner.

Nationellt produktflöde Regionalt lagerflöde
Tillgänglighet Pris Tillgänglighet Pris

out_of_stock

Nationellt pris

in_stock

Tom

Erbjudanden har regionala priser för vissa eller alla delstater eller områden.

Definiera endast regioner för de delstater eller områden med regionala prisskillnader och använd sedan det regionala lagerflödet för att ange det regionala priset för dessa regioner.

Nationellt produktflöde Regionalt lagerflöde
Tillgänglighet Pris Tillgänglighet Pris

in_stock

Nationellt pris*

Tom

Regionalt pris

*Använd rimliga priser. Använd inte värden på 0 USD eller 1 USD.

Erbjudanden är endast tillgängliga i en handfull delstater eller områden och inte i hela landet, och har regionala priser.

Definiera endast regioner för dessa delstater eller områden och använd sedan det regionala lagerflödet för att märka erbjudandena som in_stock för dessa regioner och ange regionala priser.

Nationellt produktflöde Regionalt lagerflöde
Tillgänglighet Pris Tillgänglighet Pris

out_of_stock

Nationella priser*

in_stock

Regionalt pris

*Använd rimliga priser, t.ex. det pris som är vanligast i olika delstater eller områden.

Du kan tillhandahålla regional lagerdata på två sätt:

• Flöde från Merchant Center
  • Content API

Via Merchant Center-flödet

1. Klicka på Produkter i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka sedan på Flöden.
  3. Klicka på Lägg till produktlagerflöde under Tilläggsflöden.
  4. Välj regionalt lager som flödestyp.
Obs! För vissa konton kan det här visas som lagerflöde i stället för regionalt lager.
  1. Ange hämtningstakt för flödet.

Via Content API

Mer information finns i användarhandboken för Content API.

Om du planerar att ladda upp ett stort antal erbjudanden eller göra frekventa ändringar i din produktdata rekommenderar vi att du laddar upp produktdatan direkt via Content API.

Displayannonser

Om du visar displayannonser och har ett regionalt lagerflöde kan du kontakta din Google-representant för att hamna på godkännandelistan. Om du inte finns med på godkännandelistan visas inte displayannonser för erbjudanden med regionåsidosättning.

I USA gäller att displayannonser har stöd för regionala priser och/eller tillgänglighet när de finns med på en godkännandelista.

För displayannonser utanför USA gäller att displayannonser, när de finns med på en godkännandelista, har stöd för det nationella priset och tillgängligheten (information om regionala erbjudanden visas inte utanför USA). När du har godkänts följer du de här stegen för att uppdatera flödet:

1. Uppdatera det primära flödet.
    • För alla produkter ställer du in attributet tillgänglighet [availability] på i lager in_stock och anger nationella priser (priset som visas på målsidan för kunder som kommer från displayannonser).
  2. Uppdatera det regionala flödet.
    • För regionalt tillgängliga produkter ställer du in attributet tillgänglighet [availability] på ej i lager out_of_stock för regioner där produkten inte erbjuds online.
  3. Ange pris för produkter med regionala priser.
  4. Om dina displayannonser är inriktade på USA följer du standardkonfigurationen för flöden för produkter med regionala priser och tillgänglighet.

Ställa in målsida

Priset och tillgängligheten på målsidan måste stämma överens med det regionala priset och tillgängligheten som visas på Googles plattformar från det regionala flödet. För att upplevelsen av målsidan ska bli korrekt lägger Google till det region-id som motsvarar kundens plats som parameter i klickadressen. Du måste justera målsidorna så att de kan godkänna parametern och rendera en produktmålsida som visar motsvarande pris och tillgänglighet. Målsidan måste vara statisk för varje region-id även om webbadressen hämtas från en annan geografisk plats.

Exempel

Värde i attributet länk: https://mystorewebsite.com/p/myproductlandingpage

Slutlig webbadress: https://mystorewebsite.com/p/myproductlandingpage?region_id=123456

Värde i attributet länk: https://mystorewebsite.com/p?offer=myproduct

Slutlig webbadress: https://mystorewebsite.com/p?offer=myproduct&region_id=123456

Obs! Erbjudandenas nationella pris och tillgänglighet genomsöks och verifieras fortfarande med produktsidans webbadress utan region-id. Värdena som visas på målsidan för de nationella webbadresserna måste stämma överens med det nationella priset och tillgängligheten för erbjudandet. Om dina priser är rent regionala anger du ett realistiskt nationellt erbjudandepris som återspeglar vad målsidan visar när du använder den nationella webbadressen.

Rekommenderade metoder

Om dina region-id:n är postnummer eller befintliga interna butiks-id:n och det redan finns en plats-/butiksväljare på målsidan kan du förenkla integreringen av målsidan genom att skicka med region-id:t direkt till den befintliga väljarlogiken för att uppdatera pris och tillgänglighet.

Felsökning

Gå igenom regionerna och åtgärda problem

Om du vill använda funktionen för regioner måste varje region uppfylla minimikraven. Om du inte uppfyller kraven visas ett felmeddelande med information i kolumnen Problem på sidan Regioner. Du kan filtrera regioner efter problem eller åtgärda dem en och en manuellt. När du uppfyller kraven försvinner felmeddelandena.

Pris och tillgänglighet stämmer inte överens

Undvik varningar om att regionala priser och tillgänglighet inte stämmer överens och underkännanden genom att uppdatera flödet och webbplatsdata så samtidigt som möjligt.

Destinationen saknar stöd baserat på regionsinställningar

Det här är en varning på artikelnivå som anger att du inriktar dig på vissa visningsdestinationer som inte stöds för regionala erbjudanden. Dina erbjudanden fortsätter att visas överallt där regionala erbjudanden stöds.